Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Uw financiën online beheren: zo werkt het

10 handige functies van online bankieren

U kan allang meer dan enkel bellen met uw smartphone. Spelletjes, shoppen, tv-kijken, … De mogelijkheden zijn eindeloos. En dankzij Beobank Online en Beobank Mobile kan u ook makkelijk en veilig online bankieren. Bovendien kan u er veel meer mee dan alleen online betalen. We zetten de mogelijkheden graag nog eens voor u op een rij.

1. Online betalen

Uiteraard kan u Beobank Online en Beobank Mobile gebruiken om volledig veilig online te betalen, uw bankafschriften te raadplegen, geld over te schrijven, een domiciliëring in te stellen of beheren, uw transacties te raadplegen, het saldo van uw debet- of kredietkaart te bekijken, uw permanente opdrachten beheren, uw verzekeringscontracten bekijken, … Volledig veilig inloggen doet u met uw persoonlijke en geheime Beobank Mobile-code. Inloggen via face ID of touch ID kan ook, als uw smartphone hiermee is uitgerust.

2. Uw budget beheren

De Budgetbeheer-tool toont u in handige grafieken welke inkomsten u ontvangt en hoe u uw geld uitgeeft. Zo behoudt u het overzicht en ziet u in een oogopslag waar uw geld vandaan komt en waar het naartoe gaat. U kan zelf transacties categoriseren en u krijgt al uw verrichtingen van de laatste 24 maanden te zien. Deze functie is eenvoudig te gebruiken, werkt automatisch en is volledig gratis.

In onze tutorial ziet u hoe u deze service activeert en ermee aan de slag kunt.

3. Simulaties maken en online producten aanvragen

Online een betaal- en/of spaarrekening openen is nu mogelijk via Beobank Online en kan binnenkort ook in uw app.

Op zoek naar een lening voor een project1, naar een kredietkaart1, of een woning-, familiale of mobiliteitsverzekering2? Deze producten kunt u ook volledig online aanvragen. In slechts enkele minuten kunt u op uw computer of smartphone een prijssimulatie maken en het gewenste product vervolgens online aanvragen.

Voor deze verzekeringen kunt ook online een schadegeval aangeven. U moet dan enkele vragen beantwoorden over de aard van het schadegeval, een beschrijving geven van de schade en eventueel foto's en/of bewijsstukken toevoegen. De aangifte wordt opgeslagen en kan daarna nog eenvoudig worden aangepast. Eenmaal verzonden, wordt ze binnen de 3 dagen behandeld.

4. Volg uw beleggingen en plaats beursorders

Hebt u een beleggingsportefeuille? Dankzij eenvoudige en overzichtelijke dashboards kunt u op elk moment de samenstelling en evolutie van uw portefeuille (spreiding, waardering, prestaties) bekijken. Bent u een actieve belegger? Plaats uw orders dan via Beobank Online en Beobank Mobile. Dankzij onze opvolgingstools kunt u bovendien uw contracten raadplegen, de evolutie van de belangrijkste beursindexen (Bel20, Euronext, Nasdaq, enz.) volgen en uw MIFID-profiel verlengen. Onze beleggings- en vermogensadviseurs staan uiteraard altijd klaar om u te helpen bij de samenstelling of bijsturing van uw portefeuille in functie van uw beleggersprofiel.

5. Fraudebescherming

Bent u uw debet- of kredietkaart kwijt, werd ze gestolen of denkt u slachtoffer te zijn van fraude? In Beobank Online of uw mobiele app kan u die onmiddellijk laten blokkeren en een nieuwe aanvragen. Door snel te reageren kan u zo grotere schade voorkomen. Hoe u dat doet, ziet u hier. U kan ook Beobank Alert activeren, een gratis dienst die u per sms verwittigt als er een transactie van € 150 of meer met uw kredietkaart is gebeurd.

Fraudeurs worden helaas steeds creatiever. Het is dus belangrijk om waakzaam te blijven. Beobank zal u nooit om uw gebruikersnaam, wachtwoord, pincode of andere gevoelige gegevens vragen. Als u een dergelijk verzoek krijgt, geef er dan geen gevolg aan en meld het ons via dit online formulier.

6. ZOOMIT & ITSME®

Valideer veilig uw transacties en uw online aankopen zonder Digipass dankzij ITSME®.

Nog geen toegang tot bankieren op afstand? Vraag dan uw login aan in uw kantoor of via het online formulier. Download vervolgens de Beobank Mobile app via de Play Store of App Store en meld u aan via ITSME®.

In onze klantenenquête kwam steeds de vraag terug om Zoomit te integreren in onze digitale oplossingen. En dus hebben we dat gedaan! Voortaan kunt u al uw digitale facturen en loonbrieven veilig centraliseren in uw mobiele app en in Beobank Online. Een handige, ecologische en gratis oplossing waarmee u op een 100% veilige manier in enkele kliks uw documenten kunt bekijken en rekeningen kunt betalen.

7. Chatten met Pixy, uw virtuele digitale assistent

U kan ook hulp krijgen van uw virtuele assistent Pixy. Die kan u wegwijs maken in het online bankieren en uw vragen beantwoorden. Zijn vaardigheden zullen mettertijd groeien zodat hij u persoonlijk kan ondersteunen.

Toch liever persoonlijk advies? Uiteraard staat er ook steeds een Beobank-adviseur voor u klaar. Hij of zij maakt graag tijd voor u vrij in een van onze kantoren.

8. Beheer uw betaalkaartlimieten

Op elk moment kan het bedrag van uw betalingen en opnamelimieten op uw debetkaarten worden aangepast aan uw behoeften. U bepaalt het bedrag en de duur van de wijziging. Terugkeren naar de standaardlimiet is net zo gemakkelijk. Dit is een snelle en handige functie voor grotere aankopen of opnames.

9. Beheer uw overschrijvingslimieten

Wilt u een grote overschrijving doen? Het is nu mogelijk om de maximale overschrijvingslimiet online aan te passen en te verhogen. Een wijziging is altijd tijdelijk en de oorspronkelijke limiet wordt na een bepaalde periode opnieuw ingesteld.

10. Maak een afspraak per video

Afspraken op afstand worden steeds populairder. Deze functie is nu ook beschikbaar in Beobank Online en Beobank Mobile. Zo kunt u toch in contact blijven met uw Beobank adviseur, zonder u te moeten verplaatsen.

Heeft u nog geen online toegang?

Download de Beobank Mobile App

1. Lening op afbetaling en/of kredietlijn gekoppeld aan een kredietkaart, bestemd voor particulieren, onder voorbehoud van aanvaarding van het dossier en wederzijds akkoord. Het tarief, het aflossingsbedrag en de maximale wettelijke aflossingstermijn zijn afhankelijk van het geleende bedrag.

2. Beobank NV is een verbonden agent voor de verzekeringsproducten van Partners Verzekeringen NV. Raadpleeg eerst de informatiedocumenten.

Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Hoe kunnen we u helpen?