Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

5 vragen om te stellen als u een lening wil aanvragen

Bent u van plan om een krediet aan te vragen? Ontdek dan eerst de antwoorden op de 5 meestgestelde vragen.

Bij Beobank vinden we dat iedereen het recht heeft om van het leven te profiteren. Overweegt u om een krediet aan te gaan? En hebt u daar vragen over? Bijvoorbeeld over wie een lening mag aangaan, hoelang dat duurt, hoeveel het kost?

Heb ik het recht om een krediet aan te vragen?

Absoluut, in principe mag iedereen een lening op afbetaling aanvragen aan een bank in België. Er is maar één voorwaarde: de aanvrager moet meerderjarig zijn. Maar ook als u 18 of ouder bent, wil dat nog niet zeggen dat de bank automatisch akkoord zal gaan. Wie geld leent, betaalt elke maand een stukje terug, tot het hele bedrag is terugbetaald, plus de interesten. De aanvrager moet dus een stabiele financiële situatie kunnen bewijzen, zodat de kredietinstelling zeker is dat hij de lening zal terugbetalen.

Hoeveel kost een lening?

Dat is natuurlijk een van de belangrijkste vragen. Kent u het wettelijk verplichte zinnetje “Let op, geld lenen kost ook geld”? Want u betaalt niet alleen het ontleende bedrag terug, maar ook interesten. Alle onkosten en interesten van een krediet zitten in het “jaarlijks kostenpercentage” of JKP. U hoeft dus alleen maar naar dit percentage te kijken om te berekenen welk totaalbedrag u uiteindelijk terugbetaalt. Hoeveel het JKP bedraagt, hangt van verschillende factoren af, zoals de looptijd van de lening of het krediettype (woonlening, lening op afbetaling, …).

Moet ik klant zijn bij de bank om een krediet te krijgen?

U hoeft zeker geen klant te zijn bij een bepaalde bank, zoals Beobank, om er een krediet aan te vragen. Het is bijvoorbeeld perfect mogelijk om bij Beobank een lening op afbetaling voor een renovatieproject aan te gaan, terwijl u een hypotheeklening hebt afgesloten bij een andere bank.

Hoeveel tijd verloopt er tussen mijn aanvraag en de dag dat het geld op mijn rekening staat?

Bij een bank zoals Beobank krijgt u bijna altijd de dag zelf al een reactie. Voor complexe zaken is meer onderzoek nodig. De bank probeert niettemin steeds rekening te houden met de dringendheid van uw aanvraag.

In alle gevallen moet Beobank wel controleren of u de lening vlot kan terugbetalen. U ontvangt het ontleende bedrag dan rechtstreeks op uw rekening.

Hoe vraagt u een persoonlijke lening aan?

Heel eenvoudig: u maakt een afspraak (dat is verplicht in deze coronatijden) om langs te gaan in een bankkantoor in uw buurt. Of u dient uw aanvraag rechtstreeks online in, waarna een expert in het hoofdkantoor met u contact opneemt. Of u naar een kantoor gaat of met iemand op het hoofdkantoor praat, maakt trouwens niet veel uit. Uw Beobank-adviseur stelt u altijd een oplossing voor die mooi aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. U krijgt waardevol advies, maar de eindbeslissing ligt altijd bij u!

Comfortlening Plus voor al uw projecten

Simuleer uw lening

Let op, geld lenen kost ook geld.

Lening op afbetaling voor particulieren, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord. 

Hoe kunnen we u helpen?