Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Magazine lente 2018: Is de automatisering van de arbeid het begin van de vierde industriële revolutie?

Gaan robots mensen vervangen? Hoe ziet de economie van de toekomst eruit?

De lente-editie 2018 van het Beobank-magazine ontleedt voor u de grote trends van het moment, doet zijn licht schijnen op de markten, en helpt u om uw vermogen beter te beheren. Ontdek in dit nummer wat Next Generation Work, het expertisecentrum van de Universiteit Antwerpen, over de nieuwe revolutie op het gebied van arbeid denkt: automatisering, waarbij machines voortaan een aantal taken op zich nemen.

 

 

Zal de vierde industriële revolutie meer banen kosten dan ze oplevert? 50% van de huidige werkgelegenheid bevindt zich in het vizier van de automatisering, die werkgelegenheid deels of volledig wil vervangen door robots of intelligente algoritmen. Maar als het niet mogelijk is om de trend te keren, kunnen werkgevers en werknemers er zich altijd op voorbereiden, zegt David Stuer van het Expertisecentrum Next Generation Work. Lees zijn verhaal in Beobank Magazine, lente 2018.

Balans van de Quantitative easing

Hebben de injecties van liquiditeiten door de Europese Centrale Bank (ECB) en de centrale bank van de VS, de Federal Reserve, vruchten afgeworpen? Deze strategie, uitgewerkt als antwoord op de financiële crisis van 2008, zit thans in de eindfase. Beobank maakt een balans op van 10 jaar economische interventies in Europa en in de Verenigde Staten: wat leren we voor de belegger? 

Kwantitatieve versoepeling: lees het volledige dossier

Wat is blockchain?

Bitcoin en de achterliggende technologie blockchain kregen de laatste tijd veel aandacht en maakten ook de beleggers wakker. Deze technologie ligt aan de basis van alle cryptomunten, maar hoe werkt ze? Gaat ze ook andere sectoren veranderen? Ontdek onze infografiek van een financiële transactie die blockchain-technologie gebruikt.

De hervorming van het erfrecht: wat verandert er in 2018?

De hervorming van het erfrecht wordt in september 2018 van kracht en zal meer vrijheid bieden bij erfenissen. We leggen u de veranderingen uit op het gebied van de erfrechtelijke reserve, de inbreng en de inkorting, en van het patrimoniale recht van echtgenoten en samenwonenden in dit  volledige dossier over successieplanning, samengesteld met de specialisten van EY.

 …en nog veel meer

Is het een goed idee om te beleggen in studentenkamers? Hoe kies je een goed doel om een schenking te doen? Beobank Magazine geeft u het antwoord.

Wat denkt u zelf?

Is automatisering een bedreiging of een kans? Denkt u dat we op weg zijn naar een nieuwe recessie na jaren van herstel? Of heeft u ons iets anders te vertellen?

Meng u in het debat of laat ons weten welke thema's we moeten aansnijden. Schrijf ons een brief die begint met "Beste Beobank" en stuur hem naar:

 

Beobank Magazine | Generaal Jacqueslaan 263G, 1050 Brussel

 

Of stuur ons een e-mail

 

Hoe kunnen we u helpen?