Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Betalingen in het buitenland: jouw leidraad

Betaalkaart of kredietkaart in het buitenland?

Betaal- of kredietkaart: welke moet je kiezen? Om onaangename verrassingen op vakantie te voorkomen, kun je die keuze best op voorhand maken. Een ding is zeker: een betaalkaart meenemen is veel betrouwbaarder dan je budget in cash mee te nemen.

Met je Beobank-bankkaart

Je bankkaart laat je toe je aankopen in bijna alle winkels in Europa te doen. Ze laat ook toe geldopnames te doen bij bankautomaten waar het Maestro-logo op afgebeeld staat. Het is vooral praktisch dat je die geldafhalingen binnen de eurozone zonder bijkomende kosten kan doen. Daarnaast is je bankkaart in de hele wereld* bruikbaar. Je hoeft dus geen extra zaken in orde te brengen vooraleer je op vakantie gaat. Enige vereiste: zorg dat er voldoende budget op je zichtrekening staat, aangezien alle verrichtingen met je bankkaart binnen de 24 uur van je rekening worden gedebiteerd.

Omwille van veiligheidsredenen zijn er ook bepaalde limieten verbonden aan je bankkaart. Zo kan je bijvoorbeeld per kaart maximum 500 euro per dag afhalen. Een ander plafond: 1.250 euro per week (d.w.z. 7 opeenvolgende dagen, dus van maandag tot maandag, dinsdag tot dinsdag, enz. – in functie van het moment waarop je je eerste transactie doet). Een aankoop in de winkel? Daar bedraagt de limiet 2.500 euro, verminderd met de eventuele geldafhalingen in die periode.

Reis je buiten de eurozone? Dan kan er bij iedere verrichting een extra bijkomende kost aangerekend worden. Voor geldafhalingen kost je dat 2,50 euro bovenop 2% van het transactiebedrag. Voor een aankoop is dat 0,60 euro bovenop 2% van het aankoopbedrag, met een maximum van 9,99 euro.

Met je kredietkaart

Praktisch: heb je een Beobank-kredietkaart, dan kun je wereldwijd* aankopen doen bij meer dan 22 miljoen handelszaken. Daarnaast heb je toegang tot meer dan een miljoen bankautomaten. Daarnaast is een kredietkaart vaak vereist om een hotelkamer te boeken of een wagen te huren. Het hotel of het verhuurbedrijf heeft uw kredietkaart immers nodig voor de waarborg die tijdelijk van uw kredietkaart wordt afgehouden.

Ook hier zijn er limieten verbonden aan het gebruik van je kredietkaart, afhankelijk van het type kaart en het beschikbare bedrag. Dat geldt ook bij geldafhalingen met je kredietkaart. Kijk eventuele beperkingen** na aan de hand van het type kredietkaart dat je hebt.

Houd daarnaast ook rekening met extra kosten per transactie. Zoals we eerder al zeiden, zijn die onbestaande binnen de eurozone, maar daarbuiten kunnen ze oplopen tot 2,10% van het bedrag van je verrichting.

Wilt u geld afhalen en dateert uw kredietkaartovereenkomst van vóór 01/09/2011? Dan worden er 4,96 euro kosten per afhaling aangerekend. Is uw overeenkomst van een recentere datum? Dan bedragen de kosten 2,50% van het afgehaalde bedrag – met een minimum van 5 euro en een maximum van 15 euro per geldopname. Tot slot zijn er geen extra kosten als je geld afhaalt wanneer het saldo op je kredietkaart minstens even hoog is als het bedrag dat je wilt afhalen.

Om af te sluiten: houd er rekening mee dat eens je de eurozone verlaat, de kosten om geld te wisselen naar een andere munteenheid, automatisch aangerekend worden.

Goed om te weten: het is logisch dat wanneer een transactie met je kredietkaart de vastgestelde kredietlimiet overschrijdt, ze geweigerd wordt. Indien nodig kan je die limieten wel laten verhogen – als je dossier dat toelaat – door naar het nummer 02 626 50 50 te bellen, van maandag tot vrijdag van 10 tot 18u. Je moet dan een nieuwe kredietovereenkomst tekenen. Je kan uiteraard wel een overschrijving doen naar de rekening verbonden aan je kredietkaart. Ook belangrijk om voor je vertrek te checken, is de vervaldatum van je kredietkaart, aangezien je kaart geweigerd kan worden als de datum overschreden is.

Beobank Alert

Je betaalkaarten altijd bij je hebben, is een goede zaak. Maar je neemt best het zekere voor het onzekere: activeer Beobank Alert. Deze service stuurt je een sms of e-mail wanneer er een transactie van 150 euro of meer wordt uitgevoerd met je kredietkaart.

Onze service voor fraudepreventie geldt voor alle transacties. Ga dus voor vertrek na of Beobank je telefoonnummer en e-mailadres correct heeft genoteerd. Zo kunnen we je snel contacteren wanneer we een frauduleuze transactie vermoeden.

Card Stop

Houd het telefoonnummer van Card Stop altijd bij de hand, zeker wanneer je op vakantie gaat. Wordt je bankkaart gestolen of ben je ze verloren, dan moet je zo snel mogelijk naar 070 344 344 bellen. Deze service is 24/24 bereikbaar en kan zowel je betaal- als kredietkaart meteen blokkeren.

Heb je een dringende hulplijn nodig? Het Beobank Service Center is van maandag tot vrijdag (8-20u) en op zaterdag (9-12u30) bereikbaar op het nummer 02 626 50 50.

Meer weten?

Heb je nog vragen? Contacteer Beobank Service Center op 02 626 50 50.

*Behalve Iran, Soedan, Zuid-Soedan, Syrië en Noord-Korea

**In het buitenland kan je tot 600 euro afhalen met de Visa/Mastercard Student. Tot 1.000 euro met Beobank Visa/Beobank Mastercard, Beobank Visa Internet, Beobank Extra World Mastercard, Beobank Q8 World Mastercard en Beobank Visa Club. En tot 1.100 euro met Beobank Visa Gold, Beobank World Travel Mastercard, Beobank Neckermann World Mastercard, Beobank Flying Blue World Mastercard en Beobank Premium Flying Blue World Mastercard.

Hoe kunnen we u helpen?