Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

De voordelen van online shoppen tijdens de feestdagen

Shopping zonder stress

Kerstshoppen doe je traditioneel met een glaasje glühwein in de hand terwijl je van de kerstlichtjes en –muziek geniet. Maar herinner je je ook de lange wachtrijen, de frustratie wanneer je niets vindt en het doodvermoeid thuiskomen? Wij tonen je hoe dat allemaal makkelijker kan: online, weliswaar.

Meer inspiratie

Trok je iemands naam uit de hoed die je niet goed kent? Dan kan je online veel meer cadeau-inspiratie opdoen dan in een traditionele winkelstraat. Je vindt er soortgelijke producten, lijstjes met cadeautips voor elk type persoonlijkheid en je hebt toegang tot veel meer winkels.

Weet wat je koopt

Het is niet omdat een verkoper je vertelt dat een product subliem en het beste op de markt is, en daarbovenop het ideale cadeau voor je schoonmoeder, dat hij gelijk heeft. Wie gaat kijken bij producten op webshops, kan veel makkelijker de reviews van andere klanten lezen en weet daardoor of hij al dan niet een goede zaak doet.

Daarnaast bestaan er nog andere manieren om advies te sprokkelen, zoals gespecialiseerde websites waar kenners hun mening kwijt kunnen. Kijk naar digitaltrends.com, een website volledig toegespitst op het beoordelen van digitale producten.

Weg met al dat wachten

Heb je dan eindelijk gevonden wat je wilt, dan moet je nog eens urenlang aanschuiven om het pakje te betalen. Online heb je dat probleem niet – dito voor de parking. Je wagen in een stad, in de buurt van de winkelstraat parkeren, is al lang geen evidentie meer. Steden maken hun centrum moeilijker en moeilijker bereikbaar voor de wagen, waardoor je al sneller de bus, tram of trein neemt. Goed voor het milieu, maar nefast voor je schema. Een webshop laat je niet wachten en je moet er bovendien het huis niet eens voor uit.

Een extra tip die we je kunnen geven, is dat je jouw pakketje online kan volgen. Vanaf het moment dat je bestelling verzonden wordt, krijg je een e-mail met een trackingcode. Geef je die in op de track and trace-website van bijvoorbeeld Bpost, dan kan je zien waar je pakketje zich op dat moment bevindt.

Vergroot de verrassing

Uiteraard wil je liever niet dat je partner, broer, zus, moeder, vader of eender wie weet dat je gaan shoppen bent en ook nog op de rekening ziet waar je iets gekocht hebt. Nee hoor, een webpakketje laat je tijdens de feestdagen best op kantoor leveren, zodat je partner er thuis geen weet van heeft. En er is een verschil tussen een specifieke winkel op je rekeninguittreksel en de naam van een webshop die een hemelsbreed assortiment heeft. Zo zorg je ervoor dat je iemand écht kan verrassen.

Besparen, dat kan ook!

Een laatste, maar ook zeer groot voordeel is dat je online veel sneller bij de goedkoopste en dus juiste verkoper terechtkomt. Je krijgt hier en daar een mailtje waarin acties aangekondigd worden, waardoor je het geschenk op het juiste moment kan aankopen. Daarnaast kan je de naam van het product dat je wil aanschaffen, intypen op Google, waarna je een overzicht van de prijzen en leveranciers ziet.

Ben je van plan om een nieuw item aan te schaffen? Of je het nu online of in de winkel gaat doen, neem zeker een kijkje op vergelijk.be, een website die de prijzen van allerhande producten in verschillende winkels met elkaar vergelijken. 

Even pauzeren

Sluit je het venster van een webwinkel terwijl er al items in je mandje zaten, dan doe misschien nog wel een goede zaak. De online verkoper zal zien dat je abrupt bent gestopt met shoppen, zonder effectief iets te kopen. Sommige webshops reageren daarop door je een extra kortingsmail te sturen, waardoor je de producten alsnog voor een lagere prijs kan aankopen. Zalig, toch?

Het handige hier is dat je de webshop ook even kan wegklikken als je baas voorbij wandelt, en erna gewoon weer verder kan doen. Heb je een account, dan blijft je winkelmandje meestal bewaard tot bij je volgende bezoek.

Alle dagen open

De grootste beperking van fysieke winkels is dat ze een sluitingsdag hebben. Op zondag kan je bijna nergens terecht voor je kerstinkopen en tijdens je enige vrije dag, zaterdag, loopt er een gekke mensenmassa achter hun favoriete items aan. Ook dit probleem ontwijk je door online te shoppen, want hier kan je – ook op zondag en zonder wachtrijen – rustig en alleen op zoek gaan naar alles wat je nodig hebt.

Too good to be true? Let op super goedkope deals op Facebook/Instagram!

Online shopping biedt veel voordelen, maar wees voorzichtig als een onbekende website u een bijzonder goede deal aanbiedt! Sommige frauduleuze webshops bieden onrealistische kortingen aan via advertenties op (onder anderen) Facebook en Instagram. Het gaat meestal om websites die eindigen in .be of .nl waarachter valse buitenlandse websites verborgen zitten. Lees dus deze tips voor veilig online shoppen van Wordline aandachtig!

Ziezo, je bent er helemaal klaar voor! Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je de juiste kredietkaart op zak hebt. Zo is er onze Visa Internet Cashback*, een kredietkaart die je tijdens de eerste drie maanden 3 procent korting op al je online aankopen geeft! Nadien geniet je van 1 procent cashback. Wacht dus niet te lang om ze in huis te halen en geniet ervan om het internet af te schuimen voor het ideale geschenk! 

 

*Kredietopening, onder voorbehoud van aanvaarding van dossier en mits wederzijds akkoord.

 

 

Visa Internet Cashback kredietkaart

Geniet van 3% korting op al je online aankopen tijdens de eerste 3 maanden !

Lees meer

Hoe kunnen we u helpen?