Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

In 2021 zijn er koopjes te doen op de automarkt

Begin aan 2021 in poleposition

Zou dit het ideale moment zijn om een nieuwe auto te kopen? De saloncondities waren waarschijnlijk nog nooit zo aantrekkelijk, zelfs zonder Autosalon in 2021.

Uiteraard is ook de autosector in 2020 zwaar getroffen door het coronavirus. De productie viel stil, showrooms gingen op slot, klanten mochten niet buitenkomen, het toerisme haperde (en de autoverhuur had het moeilijk). De sector betaalde een zware tol. Vooral de verkoop van nieuwe wagens zat in het slop, met het slechtste resultaat sinds 1997: “nauwelijks” iets meer dan 400.000 nieuwe inschrijvingen (of 20% minder dan in 2019). Maar nu is de koopjesperiode bij de dealers aangebroken! Zij willen hun klanten wakkerschudden en hun verkopers motiveren. De tweedehandsmarkt houdt beter stand. In vergelijking met vorig jaar bedroeg de daling er slechts 6%. De onmiddellijke beschikbaarheid van een tweedehandsauto bleek een belangrijk verkoopargument.

Onverkochte voorraden, een zware last

Voor de autosector leek het wel een doemscenario. Begin januari vorig jaar gaf het Autosalon het startschot voor de verkoop. De voorraden bij de dealers puilden uit in afwachting van de beste verkoopperiode van het jaar … die er nooit is gekomen! Al die glanzende wagens staan al vele maanden stof te vergaren … maar zijn wel betaald aan de constructeurs. Bovendien is het Autosalon 2021 uitgesteld tot volgend jaar. Daarom staat het vast dat de dealers nu bereid zijn om hun voorraden van de hand te doen tegen uitzonderlijke kortingen. Zelfs op heel recente modellen. Zo kunnen ze 2021 met een schone lei beginnen.

Wat kiezen? Een nieuwe auto uit voorraad                                        

De dealers proberen uit alle macht klanten te verleiden. En ze geven natuurlijk de grootste kortingen op wagens die ze in voorraad hebben. Ook de overnamevoorwaarden zijn tegenwoordig interessant. Slaat uw hart sneller voor een nieuwe auto? Beding dan aanzienlijke kortingen op de opties. Toch moet u ook nu goed uitkijken, want sommige merken blijven ondanks alles krenterig, zeker op hun topklassemodellen. Er vallen dus duizenden euro’s te besparen, onder andere dankzij de saloncondities, ook nu er in 2021 geen Autosalon zal plaatsvinden.

Ook bij de tweedehandsauto’s is het feest

Ook bij de tweedehandsauto’s vallen er koopjes te doen. De handelaars proberen eveneens kopers aan te trekken met verleidelijke aanbiedingen. Meer dan ooit geldt de regel dat u bij de aankoop van uw auto nooit mag aarzelen om te onderhandelen. Zelfs een segment dat tot nu toe “gespaard” bleef van kortingen en promo’s allerhande - hybrides en elektrische auto’s die steeds populairder worden - moet eraan geloven. Ook hier zullen de verkopers de rest van dit jaar strijd leveren voor klanten, vooral nu er een reeks nieuwe modellen aankomt … Ogen open houden is de boodschap!

Klaar? Start!

Bij Tesla was het altijd al de gewoonte, maar nu heeft de lockdown ook bij veel andere merken de online verkoop gestimuleerd. Steeds meer constructeurs laten hun kopers uitvoerig digitaal kennismaken met het model van hun keuze. Misschien wacht u liever tot de showrooms opnieuw opengaan om uw toekomstige wagen te “voelen”? Toch belet niets u om ondertussen al zoveel mogelijk informatie online te verzamelen. Daarna is het aan u!
 

Bron
https://www.traxio.be/media/xzahixuv/2020-12-14_autojaar2020-fr.pdf

Nieuwe wagen of tweedehandsauto (>2 jaar)

Simuleer uw autolening

Meer info

Let op, geld lenen kost ook geld.

Hoe kunnen we u helpen?