Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Bouwen met modulaire elementen, een nieuwe manier om ruimte te creëren?

Hebt u al eens aan prefab modules gedacht om uw woning te bouwen of te vergroten?

Woont u een beetje krap en overweegt u om te (ver)bouwen? Muren slopen en bouwen of verbouwen ligt dan voor de hand, maar is een modulaire wooneenheid toevoegen niet slimmer?

We hebben allemaal wel eens gedroomd van een bijgebouw, kantoor of werkplaats voor ons beroep of om onze creativiteit uit te leven. Of misschien is wat extra ruimte welkom voor onze opgroeiende tiener, als kangoeroewoning of voor cohousing. Zou modulair bouwen met prefab elementen de ideale oplossing kunnen bieden? Zelfs om een volledig nieuw huis te bouwen?

Wat is prefab modulair bouwen?

De term lijkt moeilijker dan de techniek: bij prefab modulair bouwen worden één of meer kant-en-klare woonmodules, die in een fabriek zijn gebouwd, op een terrein geplaatst. De modules in hout, staal of beton bieden enorm veel mogelijkheden. Soms bevat één element één of twee kamers, soms een volledige woning, inclusief sanitair en elektrische installatie. Hebt u een atelier of kantoor nodig? Overweegt u om een kangoeroewoning toe te voegen? Prefab modules lenen er zich uitstekend voor. Laat uw verbeelding de vrije loop om ze te plaatsen en te combineren op uw terrein. Natuurlijk moet u wel de stedenbouwkundige voorschriften naleven en een bouwvergunning aanvragen. Neem dus zeker contact op met uw gemeente.

De voordelen van modulair bouwen

Denk bij modulair bouwen in de eerste plaats aan snelheid, flexibiliteit en eenvoud. U hoeft niet maandenlang rekening te houden met alle ongemakken van een bouwplaats, want de fabrikant bouwt de prefab modules in zijn atelier. Vertraging door slechte weersomstandigheden is dus uitgesloten. Na een aantal weken of hooguit enkele maanden zijn de modules klaar. Vervolgens vervoert de fabrikant ze tot bij u en sluit hij ze aan. Begin met één of twee modules die u later uitbreidt, want de flexibiliteit is groot. Komen er gezinsleden bij? Wilt u onderdak bieden aan een familielid? Hebt u voor uw beroep meer ruimte nodig? Dan voegt u gewoon modules toe.

Hoeveel kost modulair bouwen?

Deze vraag brandt waarschijnlijk ook op uw lippen: het systeem biedt wel veel voordelen, maar hoe duur is het? Een gemiddelde prijs per module of per modulair bouwproject is moeilijk te geven door het grote aantal mogelijkheden qua omvang, materialen en inrichting. Laten we zeggen dat bij een vergelijkbare oppervlakte een nieuwe woning van prefab modules gemiddeld 20 tot 30% voordeliger* is dan traditioneel bouwen. Durft u het erop wagen?

Koestert u bouw- of renovatieplannen?

Ontdek onze woonoplossingen

Hoe kunnen we u helpen?