Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

De Nieuwe Zijderoute: in naam van de vrijhandel of de Chinese hegemonie?

Lees er meer over in Beobank Magazine, herfst 2018

Is de opkomst van China een economische opportuniteit? Of moeten we Chinese dominantie vrezen?

In de herfst-editie 2018 van het Beobank-magazine krijgt u een overzicht van enkele opvallende trends, tips over het beheer van uw vermogen en bieden we u een blik op de toekomst van de markten. Ontdek in dit nummer wat de opkomst van Eurazië zal betekenen voor Europa en de rest van de wereld.

Lees het magazine

Met het Belt and Road Initiative (BRI) pakt China uit met een ongekend ambitieus infrastructuurproject. De zogenaamde Nieuwe Zijderoute zou 70 landen met elkaar verbinden en de handelsrelaties tussen China en Europa bevorderen. Moeten we deze uitgestoken hand van China zien als een opportuniteit? Of zijn dit de eerste vergaande stappen naar economische dominantie? 

De Nieuwe Zijderoute: lees het volledige dossier

Weet u wat de effectentaks voor u betekent?

Met de taks op effectenrekeningen krijgt België een nieuwe vermogensbelasting. Toch blinkt de wet niet uit in duidelijkheid, waardoor veel vragen onbeantwoord blijven. Consultants Bert Strijckers en Audrey De Bevere van EY geven toelichting bij de effectentaks. Wie wordt erdoor beïnvloed? Waar liggen de onduidelijkheden en valkuilen? En hoe ver staat het met de aanvechting bij het Grondwettelijk Hof? Lees het volledige dossier in Beobank-magazine, herfst 2018

Het nieuwe gezicht van retail: iedereen een beetje Amazon

Van online boekhandel tot innovatieve technologiereus: Amazon veranderde het retaillandschap voorgoed en zette de lijnen uit voor elke online verkoper. Hoe kon Amazon uitgroeien van kleine speler tot pionier binnen de retailwereld? Hoe ziet de toekomst van de klassieke winkels eruit? En moeten Belgische retailers bibberen of zijn ze klaar voor de nieuwe winkelervaring?  Retailexpert Jorg Snoeck geeft antwoord. 
Lees het verhaal van Amazon en de toekomst van online shoppen

Belgische biotech staat op een keerpunt

België staat bekend om haar frieten, chocolade en bier, toch? Dat is absoluut waar, maar ook de Belgische biotechnologie heeft een ijzerstrek imago tot ver buiten de landsgrenzen. De biotechsector is goed voor 35% van de Belgische export. Hoe komt het dat België zo sterk staat? Zijn er nog groeimogelijkheden in ons klein land? Hoe ziet de toekomst van de sector eruit? Tineke Van hooland en Frédéric Druck van bio.be geven tekst en uitleg bij de kansen en uitdagingen van de Belgische biotech

…en nog veel meer

Weet u hoeveel uw woning echt waard is? Hoe draagt u de emotionele last van een bedrijfsoverdracht? Beobank Magazine geeft u het antwoord.

Wat denkt u zelf?

Is de opkomst van China een kans of een bedreiging voor Europese bedrijven? Hoe zullen de winkelstraten van de toekomst eruitzien? En komt er een einde aan de handelsoorlog? 

Meng u in het debat of laat ons weten welke thema's we moeten aansnijden. 
Stuur ons een e-mail die begint met “Beste Beobank” of schrijf ons een brief naar :

Beobank Magazine | Beobank
Generaal Jacqueslaan 263G
1050 Brussel
 

Hoe kunnen we u helpen?