Beleggen en Sparen

Beleggerslexicon

Als u wilt starten met beleggen, leert u best eerst alle basisbegrippen. Wij leggen u elk concept uit in minder dan één minuut.

Verzekeringen

Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Onderhandel succesvol over de prijs van uw volgende auto

beobank

beobank

Succesvol onderhandelen over de prijs van uw nieuwe auto vraagt een beetje voorbereiding. Volg deze tips om een forse korting in de wacht te slepen:

 

 


  • Laat de concurrentie spelen: hebt u definitief uw oog laten vallen op een bepaald model? Vergelijk de prijs dan bij verscheidene dealers. Ga vervolgens opnieuw langs bij de duurste, met de offerte van de goedkoopste in de hand. Wist u dat tijdens het Autosalon dealers soms gunstigere voorwaarden geven dan op de stand van het merk?


  •  

 

 


  • Vermijd de nieuwste modellen: hoe recenter een model op de markt is, hoe minder dealers geneigd zijn om de prijs te laten zakken. Het omgekeerde geldt ook: hoe dichter een model bij het einde van zijn geplande levensloop komt, hoe groter de korting.


  •  

 

 


  • Ga voor een auto die in voorraad is: u bespaart op die manier soms duizenden euro’s. En u bent zelf sneller met de auto aan het rijden! Verscheidene websites zijn gespecialiseerd in de verkoop van stockwagens. Denk maar aan Gocar, Cardoen, … Ook de merken hebben vaak zo’n website.


  •  

 

 


  • Kies het juiste moment: het Autosalon is natuurlijk een goede periode voor promoties en kortingen. Maar er zijn er nog andere. Ook aan het einde van de maand en het jaar zijn de prijzen interessanter. De verkopers moeten over die periodes hun doelstellingen halen (opgelegd door de invoerders, die zwaaien met premies), zodat ze gemakkelijker een stuk van hun commissie laten vallen voor extra verkoop. Ook in de zomer valt er soms meer voordeel te halen, want er zijn dan minder klanten (vakantie gaat voor!). Ga bij voorkeur op een weekdag naar een dealer, als het er kalmer is. In het weekend kan de verkoper de klanten soms nauwelijks de baas en is het moeilijker om te onderhandelen.


  •  

 

 


  • Spreek niet over uw oude auto: of toch niet meteen. Een verkoper gebruikt de overnameprijs graag als argument om geen grote korting te geven. Wacht dus tot hij met zijn korting over de brug is gekomen vóór u over de overname begint.


  •  


Om minder te betalen voor uw nieuwe auto moet u natuurlijk ook de juiste financiering kiezen*. Vertrouw daarvoor op Beobank. Ontdek dus meteen hier het bedrag van de maandelijkse afbetaling van uw toekomstige auto!

En met de Beobank Q8 World MasterCard** krijgt u korting bij Q8, maar ook elders. Lees hier meer.

 
*Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord.

**Kredietopening van onbepaalde duur, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en mits wederzijds akkoord.

 

Let op, geld lenen kost ook geld.

 

Hoe kunnen we u helpen?