Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Vertrekt u (eindelijk) op vakantie? Zo zorgt u voor een veilige thuisbasis

Home Secure, waakzaam 24/7

Op vakantie, en dus vergeet ik alles? Het is dan aangeraden om voor uw vertrek enkele voorzorgsmaatregelen te nemen, en niet alleen op sanitair vlak. Van gratis politietoezicht tot een alarmsysteem. Met de volgende tips bent u inbrekers tijdens de vakantie te slim af en voorkomt u een terugkeer in mineur.

Het is zover. We kunnen (bijna) terug op vakantie, of het nu in België is of elders. En de quarantaines en andere uitgaansverboden vergeten. Maar niet enkel de Belgen en de toeristische sector hopen op een geleidelijke opheffing van de maatregelen. Dat is ook misschien het geval voor de inbrekers die ook opgesloten zaten en geremd werden (-30% bij diefstallen). Wist u bijvoorbeeld dat de eerste lockdown het aantal inbraken in Brussel met 37% verminderde? Ook zij kijken er waarschijnlijk naar uit om u op vakantie te zien gaan...

Belgen gaan nu eenmaal graag op vakantie en leegstaande huizen vormen dan een gemakkelijke prooi. Eenvoudige maatregelen kunnen nochtans voorkomen dat dieven uw huis in het vizier krijgen. Op sociale media openbaar verkondigen dat u afwezig bent, is bijvoorbeeld geen goed idee. Bewaar die mooie vakantiekiekjes tot wanneer u terug bent. Kies voor slimme verlichting die op gepaste tijdstippen aan en uit gaat om de illusie te wekken dat er iemand aanwezig is.

Berg ladders of tuingereedschap binnenshuis op zodat inbrekers ze niet kunnen gebruiken om je woning binnen te dringen. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn en bewaar zeker geen sleutel onder de voetmat aan de voordeur (geef beter een sleutel aan een vertrouwenspersoon). Plaats kostbare voorwerpen uit het zicht van voorbijgangers. Noteer het merk en type van dure bezittingen en maak er foto’s van. Allemaal simpele tips die u een hoop ellende kunnen besparen.

Politietoezicht

De politie houdt uw huis tijdens de vakantie in de gaten als u dat wenst. Dat is een gratis dienstverlening voor de bevolking. U moet wel – minstens zeven dagen op voorhand – de politie van uw stad of gemeente op de hoogte brengen van uw afwezigheid. Dat kan online via Police-on-web of in elk politiecommissariaat. De politie komt dan op diverse tijdstippen (’s nachts en overdag) kijken of alles in orde is. Stellen de agenten problemen vast, dan nemen ze contact op met u of met iemand die u hebt opgegeven als contactpersoon.

Goede buur

Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. Daar zit zeker een grond van waarheid in. Wanneer u voor een langere periode afwezig bent, is het verstandig om uw buren op de hoogte te brengen. Vraag hen of ze een oogje in het zeil willen houden tijdens uw afwezigheid en u willen verwittigen mocht er iets verdachts gebeuren. Geef hen de sleutel van uw brievenbus zodat ze die dagelijks kunnen legen. Een propvolle brievenbus met de kranten van een hele week is een erg duidelijke hint voor inbrekers dat er niemand thuis is.

Beobank Home Secure

Om inbrekers af te schrikken, kunt u een alarmsysteem laten plaatsen dat in verbinding staat met een alarmcentrale. Beobank Home Secure is een permanente telebewakingsdienst. U betaalt een vaste abonnementsprijs per maand (vanaf 22€/maand*), waarbij de installatie, de uitrusting, het onderhoud en zelfs de vervanging van de batterijen inbegrepen zijn. Bij een inbraak maakt het alarmsysteem foto’s, wordt er gemiddeld binnen de dertig seconden een controleoproep gedaan en luidt er een sirene om de inbrekers af te schrikken. U kunt het alarmsysteem ook vanop afstand beheren met een app op uw smartphone.

Veilig parkeren

Heeft u al deze maatregelen in acht genomen en gaat u met het vliegtuig op reis? Denk dan ten slotte nog even na waar u uw auto zult achterlaten. Parkings in de buurt van luchthavens zijn niet altijd even goed beveiligd, zo is helaas al meermaals gebleken. Ze zijn bovendien erg duur. Bekijk vooraf hoeveel de parking kost en of u voor dat bedrag luchthavenvervoer kunt vinden. Afgezet en opgehaald worden aan de luchthaven zelf is toch een gemak. Een mogelijk alternatief: parkeer uw wagen op een vertrouwde plek in de buurt van de luchthaven (bijvoorbeeld bij een vriend of in de parkeergarage van het werk) en neem van daaruit een taxi naar de luchthaven.

Ontdek Beobank Home Secure

Maak een afspraak

Meer info

*Tarief BTW inbegr. op 09/03/2020 voor een basisuitrusting voor een appartement met een Comfort-formule. Zonder eventuele communicatiekosten en zonder opties (cf.Tarieven).

Beobank Home Secure is een service beheerd door Euro Protection Surveillance NV – Naamloze Vennootschap met een kapitaal van 6.000.000 euro – RPR Brussel - BTW BE 0679.698.103 – Internationalelaan 55D, 1070 BRUSSEL – IBAN: BEOBANK - BE23 1096 6746 2291 - BIC: CTBKBEBX. Vergunning als onderneming voor alarmsystemen en camerasystemen uitgereikt door het Ministerie van Binnenlandse Zaken overeenkomstig de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid. Verbintenis voor minstens 12 maanden. Diensten aangeboden aan particulieren onder voorbehoud van de voorwaarden en beperkingen in de algemene voorwaarden. Verbintenis voor minstens 12 maanden.

Hoe kunnen we u helpen?