Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Op vakantie? Zo zorg je voor een veilige thuisbasis

Home Secure, vanaf 22€/maand

Om met een gerust hart op vakantie te vertrekken, neem je het best enkele voorzorgsmaatregelen. Van gratis politietoezicht tot een alarmsysteem: met de volgende tips ben je inbrekers tijdens de vakantie te slim af en voorkom je een terugkeer in mineur.

Niet alleen voor de toeristische sector, maar ook voor inbrekers is de vakantieperiode een ‘hoogseizoen’. Belgen gaan nu eenmaal graag op vakantie en de leegstaande huizen vormen dan een gemakkelijke prooi. Eenvoudige maatregelen kunnen nochtans voorkomen dat dieven jouw huis in het vizier krijgen. Op sociale media openbaar verkondigen dat je afwezig bent, is bijvoorbeeld geen goed idee. Bewaar die mooie vakantiekiekjes tot wanneer je terug bent. Kies voor slimme verlichting die op gepaste tijdstippen aan en uit gaat om de illusie te wekken dat er iemand aanwezig is.

Berg ladders of tuingereedschap binnenshuis op, zodat inbrekers ze niet kunnen gebruiken om je woning binnen te dringen. Zorg ervoor dat alle ramen en deuren goed afgesloten zijn en bewaar zeker geen sleutel onder de voetmat aan de voordeur (geef beter een sleutel aan een vertrouwenspersoon). Plaats kostbare voorwerpen uit het zicht van voorbijgangers. Noteer het merk en type van dure bezittingen en maak er foto’s van. Allemaal simpele tips die je een hoop ellende kunnen besparen.

Politietoezicht

De politie houdt jouw huis tijdens de vakantie in de gaten als je dat wenst. Dat is een gratis dienstverlening voor de bevolking. Je moet wel – minstens zeven dagen op voorhand – de politie van jouw stad of gemeente op de hoogte brengen van je afwezigheid. Dat kan online via Police-on-web of in elk politiecommissariaat. De politie komt dan op diverse tijdstippen (’s nachts en overdag) kijken of alles in orde is. Stellen de agenten problemen vast, dan nemen ze contact op met jou of met iemand die je hebt opgegeven als contactpersoon.

Goede buur

Beter een goede buur dan een verre vriend, luidt het spreekwoord. Daar zit zeker een grond van waarheid in. Wanneer je voor een langere periode afwezig bent, is het verstandig om je buren op de hoogte te brengen. Vraag hen of ze een oogje in het zeil willen houden tijdens jouw afwezigheid en jou willen verwittigen mocht er iets verdachts gebeuren. Geef hen de sleutel van jouw brievenbus zodat ze die dagelijks kunnen legen. Een propvolle brievenbus met de kranten van een hele week is een erg duidelijke hint voor inbrekers dat er niemand thuis is.

Beobank Home Secure

Om inbrekers af te schrikken, kun je een alarmsysteem laten plaatsen dat in verbinding staat met een alarmcentrale. Beobank Home Secure is zo’n oplossing die ervoor zorgt dat je woning permanent onder toezicht staat. Je betaalt een vaste abonnementsprijs per maand (vanaf 22€/maand*), waarbij de installatie, de uitrusting, het onderhoud en zelfs de vervanging van de batterijen inbegrepen zijn. Bij een inbraak maakt het alarmsysteem foto’s, wordt er gemiddeld binnen de dertig seconden een controleoproep gedaan en luidt een sirene om de inbrekers af te schrikken. Je kunt het alarmsysteem ook vanop afstand beheren met een app op je smartphone.

Veilig parkeren

Heb je al deze maatregelen in acht genomen en ga je met het vliegtuig op reis? Denk dan ten slotte nog even na waar je jouw auto zult achterlaten. Parkings in de buurt van luchthavens zijn niet altijd even goed beveiligd, zo is helaas al meermaals gebleken. Ze zijn bovendien erg duur. Bekijk vooraf hoeveel de parking kost en of je voor dat bedrag luchthavenvervoer kunt vinden. Afgezet en opgehaald worden aan de luchthaven zelf is toch een gemak. Een mogelijk alternatief: parkeer je wagen op een vertrouwde plek in de buurt van de luchthaven (bijvoorbeeld bij een vriend of in de parkeergarage van je werk) en neem van daaruit een taxi naar de luchthaven.

*All-in basistarief “vanaf” 02/01/2019 voor de basisuitrusting van een appartement via “Comfort “ abonnement, zonder opties en eventuele communicatiekosten (cf.Tarieven).

Ontdek Beobank Home Secure

Een verbonden alarmsysteem met 24/24uur telebewaking

Meer info

Hoe kunnen we u helpen?