Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Waarom uw woningverzekering aanpassen na een renovatie?

Hebt u uw woningverzekering niet laten aanpassen? Daar zou u bij een schadegeval spijt van kunnen krijgen!

Hebt u uw woning onlangs gerenoveerd? Meld dat meteen aan uw verzekeraar, zodat hij uw woningverzekering kan aanpassen.

Is uw huis of appartement onlangs gerenoveerd? Hebt u verbouwd, van de zolder een kamer gemaakt, uw woning vergroot of zonnepannelen laten installeren ? Dan is het belangrijk dat u dat laat weten aan uw verzekeringsmaatschappij.

Verband tussen verzekering en vastgoedwaarde

Wanneer u een woning koopt, sluit u spontaan een woningverzekering af … die u vervolgens jarenlang uit het oog verliest. Tot u werken laat uitvoeren. Misschien zijn er kamers bijgekomen of zijn de bewoonbare oppervlakte en/of waarde van uw woning gestegen. Dan is het tijd om weer eens aan uw woningverzekering te denken. De meeste verzekeringspolissen zijn immers gebaseerd op een evaluatierooster (aantal kamers, oppervlakte, gevel(s), bouwjaar, …). Dus als daar iets aan verandert, laat u dat weten aan uw verzekeringsmaatschappij.

Onderverzekerd zijn is een risico!

Als u niets doet, loopt u het risico dat u na de werken onderverzekerd bent. Check dus goed in uw polis voor welke bedragen u verzekerd bent. En breng uw verzekeringsmaatschappij op de hoogte van elke belangrijke renovatie of verbouwing. Na een herberekening laten zij u weten of uw premie stijgt. Bent u bang dat uw woningverzekering duurder wordt? Denk dan aan de mogelijke gevolgen bij een schadegeval. Als dan blijkt dat u onderverzekerd bent, krijgt u slechts een beperkt bedrag uitbetaald. Een gewaarschuwde man (en vrouw!) zijn er twee waard!

Vragen over de woningverzekering?

Meer info

Hoe kunnen we u helpen?