Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Simulatie van je persoonlijke lening: hoe worden de interesten berekend?

Simulatie van een persoonlijke lening

Als je een autolening of renovatiekrediet voor je woning aanvraagt, moet je aantonen waarvoor je die financiering gaat gebruiken. Bij een persoonlijke lening geldt die verplichting niet. Misschien sta je voor onverwachte uitgaven, wil je op reis gaan of een groot feest geven voor een speciale huwelijksverjaardag … Hiervoor is een persoonlijke lening de aangewezen formule. In dit artikel lees je hoe wij te werk gaan bij het simuleren van een persoonlijke lening.

Rente op een persoonlijke lening

Als je geld leent via een persoonlijke lening, dan komt de rente overeen met de kosten die je betaalt voor het geleende bedrag. Met andere woorden: ze zijn de vergoeding die de bank vraagt om je deze dienst te verlenen. Hoeveel interest je betaalt voor je persoonlijke lening hangt af van de rentevoet, de grootte van het bedrag en de duur van de lening. Alle kosten samen worden gebundeld in het “Jaarlijks Kostenpercentage” of JKP. Banken zijn verplicht om het JKP op dezelfde manier te berekenen, zodat je alle aanbiedingen perfect transparant kunt vergelijken als je op zoek gaat naar een lening. Je vermijdt op die manier ook verborgen kosten.

Aflossingstabel van een lening

Om het bedrag van de intresten en de maandelijkse afbetalingen te berekenen, stelt de bank een aflossingstabel voor je lening op. Ze vermeldt daarin hoeveel kapitaal en hoeveel intresten je terugbetaalt, voor de hele looptijd en per maand. Je ziet ook het saldo dat je na elke maandelijkse afbetaling nog moet betalen en het totaalbedrag aan intresten. Aangezien de intresten altijd berekend worden op het saldo dat je nog verschuldigd bent, daalt dat bedrag na elke maandelijkse afbetaling.

Simulatie van je persoonlijke lening

Laten we het nu even hebben over jouw plannen en hoe je die verwezenlijkt met een Comfortlening Plus. Wij helpen je alvast op weg met een aantrekkelijke rentevoet. Je hoeft alleen maar je lening online aan te vragen en vervolgens verwerken wij je aanvraag. We verifiëren uw gegevens en raadplegen ook de Centrale voor Kredieten aan Particulieren bij de Nationale Bank. Na de aanvaarding van je dossier, hoef je alleen nog maar het contract te ondertekenen. Wij storten het geld dan rechtstreeks en volledig op je rekening. Maak dus meteen een simulatie van je persoonlijke lening!

Ontdek al onze kredietoplossingen

Meer weten

Hoe kunnen we u helpen?