Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Uw lening op afbetaling in tien vragen

10 vragen rond lening op afbetaling

Heeft u dringend geld nodig omdat uw wasmachine het liet afweten? Wil u uw studies betalen? Of hoopt u uw woonkamer te vernieuwen? Een lening op afbetaling biedt u een oplossing.

Bij een lening op afbetaling stort de bank het geld van de lening op uw rekening zodat u nadien zelf de gewenste betalingen kunt uitvoeren. Beobank heeft heel wat expertise op het vlak van leningen op afbetaling. We geven u dan ook graag een antwoord op de 10 meest gestelde vragen.

1. Hoeveel kan ik lenen?

Elke lening is maatwerk. Hoeveel u kunt lenen, hangt af van uw persoonlijke situatie. Aan de hand van uw inkomsten en uw lasten berekenen we samen hoeveel u kunt lenen. Daarna maken we een simulatie zodat u onmiddellijk ziet wat de mogelijkheden zijn.

2. Hoeveel tijd krijg ik om de lening terug te betalen?

De maximale looptijd van een lening is wettelijk vastgelegd en hangt af van de hoogte van het krediet. Zo moet een lening van 10.000 euro binnen de 48 maanden worden afgelost. Voor een lening van 15.000 euro krijgt u al 60 maanden tijd. ‘Kleine leningen’ van hoogstens 2.500 euro moeten in 24 maanden worden terugbetaald. Uiteraard mag u altijd voor een kortere periode kiezen.

Eenmaal u een afbetalingstermijn heeft afgesproken met de bank ligt alles vast: het bedrag dat u leent, de interestvoet en de maandelijkse aflossing die voor de hele terugbetalingstermijn dezelfde blijft. In de aflossingstabel die u krijgt, kunt u ook direct zien waar u op elk moment staat met uw afbetalingen.

3. Waarvoor kan ik een lening op afbetaling afsluiten?

Een lening op afbetaling is heel flexibel. U kunt er een hele waaier van zaken mee financieren. De meest voorkomende zijn een renovatie, familiale kosten (huwelijk, doop...), de aankoop van een nieuwe of tweedehandswagen en vakantie. Sommige zaken zijn echter wettelijk uitgesloten, zoals geld lenen om te gokken of om een huisdier te kopen. Om vastgoed te verwerven bestaan andere kredietformules.

4. Hoeveel kost mijn lening op afbetaling?

Het bedrag dat u maandelijks afbetaalt, is voor de hele looptijd hetzelfde. Het hangt af van het geleende bedrag, het interestpercentage en de terugbetalingstermijn. U vindt het ook terug in de aflossingstabel die u krijgt.

Voor een lening op afbetaling moet u geen dossier- of administratieve kosten betalen.

5. Hoe lang moet ik wachten op mijn lening?

In de meeste gevallen krijgt u al binnen de dag een antwoord van Beobank. Voor complexe zaken is meer onderzoek nodig. De bank probeert niettemin steeds rekening te houden met de dringendheid van uw aanvraag.

In alle gevallen moet Beobank wel controleren of u over voldoende financiële draagkracht beschikt om de lening terug te betalen.

6. Moet ik al klant zijn bij Beobank om een lening te verkrijgen?

Neen. Dat is niet nodig. Iedereen kan bij Beobank een lening op afbetaling aanvragen.

7. Hoe krijg ik mijn geld?

De keuze ligt bij u. Het bedrag van uw lening kan direct op uw rekening worden gestort, zodat u er de nodige betalingen mee kan doen. Of u kunt kiezen voor een gewaarborgde bankcheque.

8. Hoe weet ik of ik een lening kan krijgen?

U kunt een afspraak maken met een medewerker in een van onze kantoren. Op basis van een verklaring over uw inkomsten en uitgaven kan die doorgaans snel zeggen of u de lening kunt krijgen.

U kunt uw aanvraag ook online indienen. Kiest u hiervoor, dan wordt u zo snel mogelijk gecontacteerd door een medewerker van de hoofdzetel.

Beobank is wettelijk verplicht om bij elke kredietaanvraag in de Centrale voor Krediet aan Particulieren bij de Nationale Bank na te gaan of u andere leningen heeft lopen. Op basis hiervan maken we een kredietanalyse.

9. Hoe kan ik een lening op afbetaling aanvragen?

U heeft twee mogelijkheden. Ofwel komt u naar een kantoor van Beobank, waar u wordt geholpen door een bediende. Ofwel dient u een aanvraag in via het internet. In dat geval wordt u opgebeld door een expert van de hoofdzetel.

10. Kan ik mijn lening vervroegd terugbetalen?

De wet op het consumentenkrediet laat u toe om te allen tijde uw lening op afbetaling gedeeltelijk of volledig terug te betalen. U moet dan wel rekening houden met een wederbeleggingsvergoeding. Die bedraagt 1% op het afgeloste kapitaal indien de lening nog meer dan 1 jaar loopt. Is dat minder, dan daalt de vergoeding tot 0,5%. Het maximum mag nooit hoger zijn dan de rente die u nog zou moeten betalen indien u niet vervroegd afloste.

Bij een gedeeltelijke terugbetaling wordt uw maandelijkse afbetaling verlaagd of uw looptijd ingekort.

Ontdek de Comfortlening Plus

De persoonlijke lening voor al uw projecten

Meer weten

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.

Hoe kunnen we u helpen?