Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Vakantieplannen? Laat je inspireren door deze 7 reistrends

Zeven reistrends voor 2017

De zomermaanden komen dichterbij, en dat betekent dat het ook weer begint te kriebelen om je volgende vakantie te plannen. Gemakkelijker gezegd dan gedaan, want het aanbod reisformules en bestemmingen is zo uitgebreid, dat keuzestress algauw om de hoek loert. Deze vakantietrends voor 2017 zetten je op het goede spoor naar een vakantie die bij jou past.

Je bent je eigen reisagent

De tijd waar we linea recta het kantoor van een reisagent binnenstapten, ons lieten verleiden door een brochure en meteen boekten lijkt voorgoed voorbij. In 2017 is iedereen zijn eigen reisagent. Reisblogs, boekingsites, apps, tips van vrienden op social media en gebruikersreviews zijn de werktuigen bij uitstek voor de moderne vakantieganger om een bestemming en activiteiten te kiezen. Laat de kant-en-klaarformules dus links liggen en stel een vakantie samen die jou echt op het lijf geschreven is.

Iedereen ontdekkingsreiziger

Authentieke ervaringen staan hoog op het verlanglijstje dit jaar. Denk aan vakanties naar plaatsen die nog niet door massatoerisme onder de voet werden gelopen, zoals Myanmar of Rwanda. Of landen die het risico lopen om hun originele karakter kwijt te raken, zoals Cuba. Daarbij beleven we de omgeving ook graag zoals locals. Lokaal voedsel eten, overnachten bij inwoners en reizen zoals de plaatselijke bevolking: het maakt allemaal deel uit van de ervaring.

Trek er eens alleen op uit

Vroeger waren soloreizen alleen weggelegd voor de avontuurlijke types. Maar die tijd ligt achter ons: in 2017 trekken steeds meer mannen en vrouwen er zelfstandig op uit. De redenen daarvoor lopen uiteen: aan de ene kant willen we tot rust komen en herbronnen, aan de andere kant gaan we op zoek naar heel persoonlijke en verrijkende ervaringen. En die beleef je sneller wanneer je even alleen naar jezelf moet kijken.

Bleisure voor de zakenreiziger

Wie regelmatig naar het buitenland reist voor het werk, mixt zakelijke trips steeds vaker met ontspanning ter plekke. ‘Bleisure’, noemen we dat: een samentrekking van de woorden business en leisure. Door bijvoorbeeld je terugvlucht van vrijdagavond te verplaatsen naar zondagmiddag, gun je jezelf de kans om je bestemming echt te verkennen. Een slimme manier van reizen voor wie meer wil zien van een stad dan alleen maar de binnenkant van een vergaderzaal.

Actief en avontuurlijk

Ook populair zijn actieve en avontuurlijke vakanties. Safari’s in Afrika, wandelvakanties in de Alpen of zwemmen met walvishaaien in Mexico of Australië: zolang we maar niet stil hoeven te zitten en er iets te beleven valt, is het goed. Fietsen en wandelen zijn daarbij duidelijk topactiviteiten, maar de echte hardcore avonturen liggen minder goed in de markt. Een beetje risico mag dus best, maar al te gek moet het ook weer niet worden.

Een boon voor ecotoerisme

Niet alleen in ons dagelijks leven worden we steeds bewuster van onze ecologische voetafdruk, ook bij de keuze van een vakantiebestemming houden we het liefst milieuvriendelijk. Duurzame vakanties waarbij je als reiziger niets meer achterlaat dan alleen je voetafdrukken: daar zijn we naar op zoek. Van groen transport en respect voor de omgeving tot verblijven in een ecolodge of vrijwilligerswerk verrichten bij de lokale bevolking: het past allemaal in dat plaatje.

Vakantie om de hoek

In een vakantiehuisje, op de camping of op hotel: ook dicht bij huis kun je perfect genieten van een deugddoende vakantie. Niet alleen krijg je de kans om je regio te leren kennen op een manier waarvoor je anders misschien geen tijd hebt, je houdt je familie en vrienden ook lekker dicht in de buurt. Dat betekent dat je kunt genieten van het beste van twee werelden: het onmisbare er-even-tussenuitgevoel en qualitytime met je naasten. Kan het nog beter?

Hoe kunnen we u helpen?