Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Van verzekering tot uitgavenlimiet: zo vertrek je zorgeloos op vakantie

Check de verzekeringen verbonden aan je kredietkaart

Om met een gerust gemoed op vakantie te vertrekken, is het verstandig om vooraf even de uitgavenlimiet van je kredietkaart te checken. Afhankelijk van de gekozen kaart, kun je ook genieten van enkele verzekeringen die erg interessant zijn voor frequente reizigers.

Beobank biedt een gamma van twaalf verschillende kredietkaarten aan, elk met hun specifieke voordelen. Bekijk voor je op vakantie vertrekt welke verzekeringen inbegrepen zijn bij jouw kredietkaart. Misschien ben je wel beter verzekerd dan je denkt?

Het meest volledige verzekeringspakket1 voor de frequente reiziger

Voor de veelreiziger is de Beobank World Travel Mastercard het neusje van de zalm. Bij elke aankoop met deze kredietkaart spaar je miles die je later kunt omzetten in vlieg- of treintickets. En er hoort ook een breed pakket aan verzekeringen bij.

De aankoopverzekering beschermt je tegen gekwalificeerde diefstal of accidentele schade van goederen met een minimum waarde van 50 euro die je met deze kredietkaart hebt aangekocht2. De verzekering keert tot 3000 euro per schadegeval per jaar uit. Ook bij vertraging of bagageverlies kun je rekenen op bescherming. De verzekering dekt de noodzakelijke aankopen die je met de Beobank World Travel Mastercard betaalt3 indien jouw bagage langer dan vier uur op zich laat wachten na de heenvlucht. De limiet bedraagt 350 euro voor aankopen binnen 48 uur na aankomst en tot 650 euro in de daaropvolgende 48 uur (als uw bagage als definitief verloren wordt beschouwd).

Deze kredietkaart biedt ook een verzekering wanneer je vlucht of trein volledig betaald met deze kredietkaart een vertraging (minstens vier uur) of geannuleerd wordt. Ook wanneer je je aansluiting mist, is er een compensatie. Maaltijden, drank of hotel betaald met deze kredietkaart zijn verzekerd voor een som van 250 euro3. Een reisannulatieverzekering voor reizen vanaf 100 EUR, internationale reisbijstand én verzekering tegen reisongevallen wanneer hij gebruik maakt van een openbaar vervoermiddel behoren ook tot het pakket voor zover de volledige reiskosten met deze kredietkaart werden betaald. Heel wat mogelijkheden dus en zeker de moeite om deze kredietkaart eens onder de loep te nemen.

Raadpleeg de algemene voorwaarden voor de definities, waarborgen en vergoedingen, uitsluitingen en procedures ingeval van een schadeaangifte.

Uitgavenlimiet

Nog iets wat je best weet voordat je vertrekt, is hoeveel cash je kan afhalen in het buitenland. Afhankelijk van de Beobank kredietkaart die je gebruikt, kan je volgende bedragen afhalen per 24 uur:
- Visa/Mastercard Student: tot 600€
- Visa/Beobank Mastercard (Internet/Club), Extra World Mastercard en Q8 World Mastercard tot 1.000€
- Visa Gold, World Travel Mastercard, Neckermann World Mastercard en (Premium) Flying Blue World Mastercard tot 1.100€

Wil je een hogere kredietlijn op je kaart? Bel dan ruim voor je op reis (minimum 1 maand) vertrekt naar Beobank Service Center (02 626 50 50).

Buiten Europa? Even melden

De kredietkaarten van Beobank werken overal ter wereld (behalve in Iran, Soedan, Zuid-Soedan, Syrië en Noord-Korea).

Wanneer je buiten Europa reist, is het echter aanbevolen om Beobank daarvan minstens een week op voorhand op de hoogte te brengen via het Beobank Service Center (02 626 50 50).

In jouw dossier worden de plaats van bestemming en vertrek- en aankomstdata genoteerd om te vermijden dat jouw kredietkaart geblokkeerd zou worden door ‘verdachte transacties’ terwijl je in het buitenland verblijft. Beobank controleert voortdurend op mogelijke fraude en belt je op als er twijfel ontstaat.

Met Beobank Alert kun je ook per sms of e-mail een melding krijgen van transacties hoger dan 150 euro.

1 Beobank heeft deze verzekeringen afgesloten ten voordele van de houders van de Beobank World Travel Mastercard. Deze dekkingen worden onderschreven door de verzekeringsmaatschappij Millstream Underwriting Limited (namens bepaalde verzekeraars bij Lloyds), Registered office: 52-56 Leadenhall Street London EC3A 2EB (referentienummer 308584). Raadpleeg de algemene voorwaarden voor de definities, de waarborgen en de vergoedingen, de uitsluitingen en de procedures ingeval van schadeaangifte. Ingeval van geschil, primeren de algemene voorwaarden van de verzekering op deze webpagina.

2 Draagbare telefoons uitgesloten. De volledige lijst van uitsluitingen en beperkingen vindt u terug in de algemene voorwaarden.

3 Op vertoon van een bewijs van betaling met uw Beobank World Travel Mastercard. De originele kastickets gelden als aankoopbewijs.

Hoe kunnen we u helpen?