Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Visa Student: voel de voordelen van volwassen worden

Visa Student, voor hogeschool- en universiteitsstudenten

Volwassen worden, daar horen heel wat nieuwe verantwoordelijkheden bij. Met de Visa Student-kredietkaart leer je op een veilige manier omgaan met krediet. Met een maximumlimiet van 750 euro heb je voldoende ruimte om de voordelen van een kredietkaart te leren kennen, maar is de verantwoordelijkheid van het geld terug te betalen nog netjes beperkt.

Knap, die kredietkaart!

Stel je voor, je koopt een splinternieuwe laptop om mee naar de les te nemen, maar tijdens een feestje gooit iemand er per ongeluk een glas bier over. Je laptop is stuk, maar gelukkig betaalde je hem met je Visa Student-kaart. Wie een kredietkaart neemt bij Beobank, geniet namelijk automatisch van een exclusieve aankoopverzekering1, die jouw kosten in geval van diefstal met inbraak of geweld of accidentele schade dekt. Dit tot 200 dagen na aankoopdatum bij producten van minimum 50 euro2. De verzekeraar neemt de schade tot 1.000 per geval en tot 2.000 euro per jaar op zich. Zo’n verzekering als student, dat is toch goud waard?

Een kredietkaart is trouwens niet alleen handig bij schade of wanneer je krap bij kas zit, maar ook wanneer je in het buitenland vertoeft. Je kan er op veel meer plaatsen mee betalen dan met een doorsnee bankkaart. Winkelen kan je plots in 22 miljoen handelszaken en geld afhalen bij 1 miljoen bankautomaten. Heb je meer dan 750 euro nodig, dan stort je gewoon extra geld op je kaart. Ideaal voor wie op Erasmus gaat en helemaal zorgeloos wil genieten van dat tijdje weg.

Terugbetalen op jouw tempo

Wie iets koopt, moet dat betalen. Zo gaat dat ook bij een kredietkaart, maar dan wel op je eigen ritme. Iedere maand krijg je een gedetailleerd rekeninguittreksel met een overzicht van al je verrichtingen. Lukt het je op het einde van de maand niet om alles in een keer terug te betalen? Geen probleem, want je kan ervoor kiezen om gespreid te betalen. Je betaalt dan wel interesten. Je lost maandelijks minstens een achttiende van je opgebruikte krediet af, met een minimum van 25 euro. Je kan natuurlijk ook het volledig opgebruikte bedrag terug betalen.

De jaarlijkse bijdrage voor de kredietkaart bedraagt 5 euro. Het eerste jaar stort Beobank 5 euro op de rekening van je kaart op voorwaarde dat je een eerste aankoop met je kaart binnen de 3 maanden na de toekenning. En je hoeft geen zichtrekening bij Beobank te openen, maar interessant is dat de Jump-zichtrekening voor jongeren tot en met 26 jaar helemaal gratis is. Blijkt die kredietkaart toch niets voor jou te zijn, dan geef je hem terug wanneer je wil.
 

Heb je graag alle informatie nog eens op een rijtje? Alles wat je moet weten, vind je hier.

1 Beobank heeft deze verzekering afgesloten ten voordele van de houders van de Beobank Visa Student. Deze dekking wordt onderschreven door de verzekeringsmaatschappij Millstream Underwriting Limited (namens bepaalde verzekeraars bij Lloyds), Registered office: 52-56 Leadenhall Street London EC3A 2EB (referentienummer 308584). Raadpleeg de algemene voorwaarden voor de definities, de waarborgen en de vergoedingen, de uitsluitingen en de procedures ingeval van schadeaangifte.

2 Draagbare telefoons uitgesloten. Voor de andere uitsluitingen, zie de algemene voorwaarden.

Hoe kunnen we u helpen?