Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

6% btw voor renovatiewerken

Welke voorwaarden?

beobank

Om uw huis te renoveren, herstellen of verbouwen én daarbij te genieten van het verlaagde btw-tarief van 6% moet het dus eerst en vooral minstens 5 jaar oud zijn (10 jaar oud vanaf 1 januari 2016). Daarnaast moet u uw huis voornamelijk gebruiken als privéwoning. Dit wil zeggen dat minder dan 50% van de ruimte mag dienen voor beroepsdoeleinden.

Welke werken?

Om te profiteren van het gunstige btw-tarief van 6% moet u uw huis laten opknappen door een erkend bedrijf, dat de werken rechtstreeks aan de eigenaar of huurder factureert. Bovendien moeten de werken betrekking hebben op de woning zelf (en dus niet op een zwembad, omheining...).

Enkele voorbeelden zijn de installatie van centrale verwarming, airco en sanitair (wc, bad, douche, wastafel en zelfs badkamerkasten op maat), elektriciteitswerken en plafondverlichting, de installatie van een ingerichte keuken (zonder de inbouwapparaten), de bouw van een veranda, terras of garage, het vegen van schoorstenen, het ontstoppen van riolering en leidingen...

Ingrijpende werken waarbij een groot deel van uw woning wordt afgebroken en heropgebouwd, komen dus niet in aanmerking. Er moeten minstens nog enkele steunmuren overblijven.

Tip! Deze voorwaarden gelden ook voor een tweede verblijf in België.

Voldoet uw renovatieproject niet aan deze voorwaarden? Dan betaalt u het normale btw-tarief van 21%. Alle details over het verlaagde btw-tarief van 6% voor de renovatie van privéwoningen vindt u in de brochure van de FOD Financiën.

Beobank Renovatiekrediet

Hebt u de knoop doorgehakt en gaat u dit jaar nog verbouwen of renoveren? Dan helpt het Renovatiekrediet van Beobank uw project financieren. Simuleer hier geheel vrijblijvend het krediet op maat van uw woning.

Lening op afbetaling onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord.

 

Hoe kunnen we u helpen?