Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Ook de gewone spaarder kan beleggen

Beleggen

Steeds meer mensen denken eraan om te gaan beleggen. Hoewel de banken de rente op het gewone spaarboekje intussen wat hebben opgetrokken1, geldt beleggen immers nog steeds als een valabel alternatief voor wie op termijn een hoger potentieel rendement wil behalen.

Hoewel de stijgende rente en kredietschaarste er momenteel voor zorgen dat de economie een flinke vertraging doormaakt, sloten de aandeelmarkten de eerste helft van 2023 wel af met veelbelovende prestaties, vooral dankzij de veerkracht van de bedrijfsresultaten en de opkomst van artificiële intelligentie. Meer over beleggen in de tweede helft van dit jaar lees je hier.

Toch voelt lang niet iedereen zich echter geroepen om op eigen houtje te beleggen in aandelen of obligaties. Redenen zijn er genoeg: onvoldoende kennis van de financiële markten, niet goed weten wanneer te kopen of te verkopen of angst om spaargeld te verliezen. Beurzen stijgen niet alleen, ze dalen ook geregeld. Bovendien denken mensen vaak ook te snel dat beleggen niks voor hen is, omdat ze niet over grote bedragen beschikken of omdat ze geen tijd hebben om de beurs van nabij te volgen. Dat klopt echter niet: beleggen is geen privilege voor mensen met veel geld en tijd. 

Beleggingsplannen

Een passende oplossing hiervoor zijn de beleggingsplannen van Beobank. Dit zijn formules waarbij u op geregelde tijdstippen een bepaald bedrag belegt via een automatische overschrijving. Bij Beobank kan dat al vanaf 50 euro per maand, zodat veel mensen hiervoor in aanmerking komen.

De stortingen worden belegd in fondsen van internationaal befaamde fondshuizen die geschikt zijn voor uw beleggersprofiel en uw individuele verwachtingen. Bij de keuze ervan wordt rekening gehouden met vragen als ‘Hoe lang kunt u uw geld missen?’ en ‘Hoe gaat u om met eventuele verliezen?’.

Dubbele spreiding

U geniet daarbij van een dubbele spreiding. Door te kiezen voor een plan met beleggingsfondsen worden uw beleggingen immers meteen verdeeld over een heel gamma aandelen en/of obligaties. Een tegenvaller met een bepaald aandeel heeft dan niet meteen noodlottige gevolgen. Daarnaast moet u zich geen zorgen maken over het goede moment om te beleggen. Want door te kopen bij zowel hoge als lage koersen, vlakt u pieken en dalen uit, al neemt dat uiteraard niet weg dat u bij een zware algemene terugval van de financiële markten gevoelige verliezen kunt lijden. Niettemin sluit u emotionele beslissingen – waardoor u zou verkopen als de koersen al sterk zijn gedaald en u pas opnieuw zou instappen als ze al opnieuw zwaar zijn gestegen – uit.

Deze beleggingsformule kan bijgevolg interessant zijn voor startende beleggers. Ze leren hen leven met de schommelingen van de financiële markten. Maar ze biedt ook mogelijkheden aan (groot-)ouders die voor hun (klein)kinderen een kapitaaltje willen opbouwen.

Flexibiliteit

Bij het afsluiten van een beleggingsplan volstaat het om een bedrag te kiezen dat u maandelijks wil beleggen en een fonds te kiezen dat aansluit bij uw doelstelling. Hou daarbij rekening met het feit dat prestaties van het fonds uit het verleden geen enkele garantie geven voor de toekomst.

U behoudt daarbij wel heel wat flexibiliteit. U kunt te allen tijde het bedrag wijzigen, alsook opteren voor een ander fonds of gedurende een bepaalde periode uw beleggingsinspanningen stopzetten, bijvoorbeeld omdat u eventjes andere prioriteiten heeft.

U leest het: beleggen is dus geen privilege voor mensen met veel geld die elke dag de beurs volgen. Bij Beobank kan u al beleggen vanaf € 50 per maand. Wij staan 100% aan uw zijde met persoonlijk advies en een op maat gemaakt plan, ongeacht het bedrag dat u kan missen. 

 

Waarom beleggen bij Beobank?

Ontdek ons beleggingsaanpak

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.

Hoe kunnen we u helpen?