Let op, geld lenen kost ook geld

Wat zijn de voordelen van een autolening?

Guy Roosen, Directeur Producten bij Beobank

Guy Roosen, Directeur Producten bij Beobank

Bij de aankoop van een auto stelt zich de vraag: cash betalen, of toch lenen? En kan dat dan best bij de bank, of beter bij het automerk? Wij vragen het aan Guy Roosen, onze specialist ter zake. Hij vertelt u precies waar u best rekening mee houdt.

Zal ik mijn auto cash betalen, of kan ik beter lenen?

Guy Roosen:"Uiteraard hangt dit af van situatie tot situatie. Maar in de huidige context kunnen wij over het algemeen een autolening aanraden. Zelfs als u genoeg geld hebt om cash te betalen. Waarom? Ten eerste bewaart u uw spaargeld. Daar zult u blij mee zijn als er plots onverwachte kosten opduiken. Ten tweede zijn de rentevoeten van onze autolening laag. En tenslotte biedt een autolening u meer mogelijkheden in aankoop. Die net iets grotere of beter uitgeruste auto wordt zo toch haalbaar. U hebt meer onderhandelingsmarge tegenover de autodealer."

Welke vormen van autolening bestaan er?

Guy Roosen:"De financiering van een auto door particulieren gebeurt ofwel door een lening op afbetaling, ofwel door een verkoop op afbetaling. Beobank biedt enkel de lening op afbetaling aan. Dat laat u toe om tot 120%* van het aankoopbedrag te lenen, zonder voorschot dus. Bij de verkoop op afbetaling moet u contant een voorschot van 15% betalen."

Waar zal ik mijn lening afsluiten: bij het automerk, of toch bij de bank?

Guy Roosen:"Die keuze is natuurlijk voor een stuk afhankelijk van de bank waarvoor u kiest. Maar in het geval van Beobank: bij de bank, zonder twijfel.

U krijgt er verschillende voordelen:

  • Scherpe tarieven.Een persoonlijke, flexibele oplossing. Langere looptijd? Stukje zelf betalen? Een beetje extra lenen om de autoverzekering te betalen? Kan allemaal.
  • Comfortabel afbetalen: u bepaalt zelf de looptijd, en dus ook het bedrag van uw maandelijkse aflossing, uiteraard binnen de door de wet vastgelegde regels.
  • Vlotte aanvraag: online, of in één van onze kantoren.
  • U ontvangt het geld op uw rekening, of via een bankcheque.
  • U hoeft niets te veranderen: het is niet nodig een Beobank-rekening te hebben voor een Beobank-autolening.
  • Dezelfde voordeeltarieven voor nieuwe motorvoertuigen, mobilhomes, caravans of tweedehandsauto’s jonger dan twee jaar.


Wist u trouwens dat autodealers zélf een lening bij de bank verkiezen? Dat stelt hen gerust: ze krijgen van u een cheque, en de levering is rond. Leent u bij het automerk, dan gaat dit er voor de dealer anders aan toe. Dus: benadruk dat u een lening bij de bank afsluit. Wellicht kan de dealer de verkoopprijs nog wat laten zakken, of kan hij u een extra optie aanbieden...
 

Welk tarief past Beobank toe?

Bekijk de laatste tarieven van Beobank hier.

Vraag uw autolening hier aan

Of kom even langs in een van onze agentschappen. Wij helpen u graag verder.


*Uitsluitend voor de financiering van de omnium- en de burgerlijke aansprakelijkheidsverzekering, de belasting op inverkeerstelling en de schuldsaldoverzekering.

Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord.

 

Hoe kunnen we u helpen?