Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Goed beschermd tijdens elke levensfase!

Verzekeringen

Heeft u onlangs het ouderlijk huis verlaten, bent u pas gaan samenwonen of heeft u een auto gekocht? Dan zijn verzekeringen vast niet uw eerste bekommernis. Toch kan slecht verzekerd zijn u duur komen te staan. Hier vindt u de nodige tips voor een goede dekking!

Alleen gaan wonen, aan kinderen beginnen of uw eerste auto kopen, zijn mijlpalen in uw leven. Ze zorgen er niet alleen voor dat u zich verder kunt ontplooien, maar brengen ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Uiteraard is het onmogelijk om u in te dekken tegen alle risico’s, maar u kunt zich wel beschermen tegen de gevolgen ervan door de juiste verzekeringen te kiezen.

Alleen gaan wonen

Een belangrijke fase in het leven is het moment waarop u het ouderlijk huis verlaat om alleen of samen te gaan wonen. Om te voorkomen dat een kortsluiting of een waterlek uitdraait op een financiële ramp, is een woningverzekering onmisbaar, ook als huurder. U kunt aansprakelijk worden gesteld als er brand uitbreekt door nalatigheid, omdat u bijvoorbeeld vergeten bent een elektrisch apparaat af te zetten. In Vlaanderen en Wallonië is een huurdersverzekering trouwens verplicht voor nieuwe huurcontracten. Nog even preciseren dat een woningverzekering niet alleen het gebouw dekt, maar ook uw persoonlijke bezittingen (inboedel), met name in geval van diefstal.

Familiale verzekering

Zoals haar naam al aangeeft, is een familiale verzekering vooral nuttig voor jonge ouders. Ze dekt onder meer schade die uw kind thuis kan veroorzaken, bijvoorbeeld een gebroken ruit tijdens het voetballen, of schade aan een derde partij. Maar zo’n familiale verzekering kan ook heel nuttig zijn voor wie geen kinderen heeft, bijvoorbeeld als u een vriend helpt om te verhuizen en per ongeluk een waardevolle vaas breekt of als uw hond een ongeluk veroorzaakt. De familiale verzekering dekt ook de schade die u veroorzaakt met uw (elektrisch ondersteunde) fiets.

Onvoorziene omstandigheden het hoofd bieden

Een familiale verzekering dekt echter alleen uw aansprakelijkheid, niet uzelf of uw gezin. Om deze leemte op te vullen, kunt u kiezen voor een ongevallenverzekering privéleven. Een dergelijke polis biedt een tegemoetkoming in de medische kosten en compenseert het inkomensverlies bij ziekenhuisopname, arbeidsongeschiktheid of invaliditeit ten gevolge van een ongeval thuis of tijdens uw vrijetijdsbesteding. Dat soort ongevallen gebeurt veel vaker dan u zou denken. Volgens Sciensano is meer dan 6% van de Belgen in één jaar het slachtoffer geweest van zo’n ongeval.

Uw gezondheid verzekeren

Een hospitalisatieverzekering kan ook zeer nuttig zijn om uw medische kosten te dekken. Volgens Assuralia besteedt een koppel dertigers in totaal meer dan 1.000 euro per jaar aan gezondheidszorg die niet door de sociale zekerheid wordt gedekt. En de kosten kunnen nog hoger oplopen in geval van een ernstigere ziekte.

Samenwonen en aan kinderen beginnen

Als u besluit om te gaan samenwonen of aan kinderen te beginnen, is de kans groot dat u uw huis wilt renoveren of opknappen. Om onaangename verrassingen te voorkomen, moet u uw verzekeraar op de hoogte brengen, zodat uw polis kan worden aangepast. Los daarvan is het altijd belangrijk de balans van uw verzekeringen op te maken als de samenstelling van uw gezin verandert.

Een auto of fiets kopen

In België zijn automobilisten verplicht een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten om de schade die zij aan derden toebrengen te dekken. U kunt echter ook een uitgebreide verzekering afsluiten om de schade aan uw eigen voertuig te dekken. Voor tweewielers is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht voor motorfietsen, scooters en speed pedelecs, d.w.z. elektrische fietsen die sneller kunnen rijden dan 25 km/h.

De Auto-, Woning- Familiale en de Ongevallen Privéleven verzekeringen zijn verzekeringen van Partners Assurances NV, een verzekeringsmaatschappij naar Belgisch recht, vertegenwoordigd door Beobank als verbonden agent van Partners. Raadpleeg eerst de informatiedocumenten.

Woningverzekering

Familiale verzekering

Ongevallenverzekering privéleven 

Autoverzekering

Motorverzekering

Bromfietsverzekering

 

Neem gerust contact op met uw Beobank-adviseur voor een stand van zaken betreffende uw verzekeringen.

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?