Beleggen en Sparen

Beleggerslexicon

Als u wilt starten met beleggen, leert u best eerst alle basisbegrippen. Wij leggen u elk concept uit in minder dan één minuut.

Verzekeringen

Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Informatie rond Thomas Cook en Neckermann  

Update 13/11/2019

Wat is de situatie vandaag?

Vier entiteiten van de groep Thomas Cook in België werden failliet verklaard. Hieronder vallen onder meer de touroperator van Thomas Cook en Neckermann, én de Neckermann vakantiewinkels.

Op 11/10/2019, hebben de curators en Wamos Group, een Europese toerisme-organisatie, samen een overeenkomst gevonden die de continuïteit van Neckermann Retail mogelijk maakt. Dankzij deze overeenkomst heeft Wamos Group 62 Neckermann reisbureaus over heel België overgenomen. U kan het persbericht van Neckermann raadplegen voor meer informatie.

Reizigers die getroffen zijn door het faillissement van Thomas Cook Belgium en Neckermann, moeten hun aanvraag tot schadevergoeding echter nog steeds indienen bij het Garantiefonds Reizen. Dit fonds beschermt reizigers vóór of tijdens hun reis, bij financieel onvermogen of faillissement van de touroperator, volgens de voorwaarden gedefinieerd in de Reiswet.

 

Verandert de doorstart van de activiteiten van Neckermann Belgium door Wamos Group iets aan het gebruik van mijn Beobank Neckermann World Mastercard?

De Beobank Neckermann World Mastercard kan nog steeds worden gebruikt voor alle betalingen.

Het is ook nog steeds mogelijk om punten te sparen.

De huidige situatie laat het echter niet toe om punten op te nemen. De overnemer van Neckermann doet er alles aan om weer een getrouwheidsprogramma op te starten. We staan met de  overnemer in contact en houden u op de hoogte zodra de punten opnieuw omgeruild kunnen worden.

 

Wat gebeurt er met de punten op mijn Neckermann World Mastercard die zijn vervallen in de periode dat ik mijn punten niet kon opnemen bij Neckermann?

De punten die vervielen sinds 22 september 2019, worden opnieuw gecrediteerd op uw kaart en zullen verschijnen op uw volgende kredietkaartoverzicht van 22 november 2019. Deze punten zullen gedurende 2 jaar geldig zijn.

 

Ik heb de punten op mijn Neckermann World Mastercard niet kunnen opnemen bij Neckermann aangezien Neckermann failliet werd verklaard en sommige punten gaan binnenkort vervallen.

Om technische redenen buiten onze wil om, is het momenteel onmogelijk om de verzamelde punten in te wisselen. Daarom wordt de geldigheidsduur van uw punten met 4 maanden verlengd.

De overnemer van Neckermann doet er alles aan om weer een getrouwheidsprogramma op te starten. We staan met de overnemer in contact en houden u op de hoogte zodra de punten opnieuw omgeruild kunnen worden.

 

Kan ik mijn Beobank Neckermann World Mastercard nog gebruiken?

Ja, de Beobank Neckermann World Mastercard kan nog steeds worden gebruikt voor alle betalingen.

 

Kan ik nog punten sparen?

Ja, het sparen van punten op uitgaven gedaan met de Beobank Neckermann World Mastercard blijft op dit ogenblik doorlopen.

 

Wat met mijn gespaarde punten, hoe ruil ik deze om?

Helaas laat de huidige situatie bij Neckermann niet toe om uw gespaarde punten op te nemen.

De overnemer van Neckermann doet er alles aan om weer een getrouwheidsprogramma op te starten. We staan met overnemer in contact en houden u op de hoogte zodra de punten opnieuw omgeruild kunnen worden.

 

Wat moet ik doen als ik mijn reis al betaald heb?

In de huidige stand van zaken moet u eerst een aanvraag tot schadevergoeding indienen bij het Garantiefonds.

Het is voor Beobank niet mogelijk om een aanvraag tot terugbetaling van de transactie in te dienen vooraleer het Garantiefonds formeel de tussenkomst heeft geweigerd.

Indien het daarna voor Beobank mogelijk is om een aanvraag tot terugbetaling in te dienen, zal zij dit doen maar zij kan in geen enkel geval de terugbetaling van de gelden garanderen.

U kunt contact opnemen met het GFG via de website van het Garantiefonds Reizen www.gfg.be indien u een verzoek tot terugbetaling wit indienen. Gelieve te noteren dat het GFG de tekst bij het aangifteformulier op zijn website heeft aangepast op 3/10/2019.

 

Deze informatie zal aangepast worden in functie van de actualiteit.

 

Persbericht Neckermann - Wamos

Persbericht Neckermann - Wamos

Hoe kunnen we u helpen?