Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

De toekomst van uw kind verzekeren.

Investeer nu om later uw kinderen te kunnen helpen

  • Want ze verdienen het allerbeste.

moder spelt met dochter

U wilt het beste voor uw (klein)kind

Een kind brengt een enorme verantwoordelijkheid met zich mee. Ook financieel. U wilt uw kinderen niet alleen de juiste waarden meegeven, maar ook dat ze later op eigen benen kunnen staan. Veel (groot)ouders sparen voor hun nageslacht met een klassieke spaarrekening, maar u kunt ook beleggen voor uw (klein)kinderen. Om hun studies te bekostigen, om hun eerste woning te helpen kopen of gewoon om hen dat extra duwtje in de rug te geven.

Praat erover met een financieel expert

3 manieren om uw (klein)kinderen financieel te helpen

Met het Beobank beleggingsplan belegt u periodiek een bedrag naar keuze (vanaf € 50 per maand) in een of meerdere beleggingsfondsen die onze financiële experts zorgvuldig voor u hebben geselecteerd. Het bedrag dat u belegt en de fondsen waarin u belegt, kunt u te allen tijde aanpassen. Kortom, de ideale oplossing om op lange termijn kapitaal op te bouwen voor uw (klein)kinderen.

Een Tak 23 levensverzekering is een product waarvan het rendement gekoppeld is aan de beleggingsfondsen. U geniet geen gegarandeerde rentevoet of gewaarborgd kapitaal, maar u kunt wel een potentieel hoger rendement verwachten. De verzekerde en de begunstigde(n) kunt u vrij kiezen. Dit type verzekering kan een interessante oplossing zijn voor uw kind of kleinkind.

Dankzij de periodieke stortingen kunt u met dit product een aardig spaarpotje opbouwen voor uw (klein)kinderen onder de 15 jaar.

 

Waarom beleggen voor uw (klein)kind bij Beobank?

Persoonlijke begeleiding en advies op maat

1
We leren u graag kennen

Voor we u beleggingsadvies geven, stellen we u de nodige vragen over uw familiale en financiële situatie, uw risicogevoeligheid, uw beleggingsdoelstellingen en uw kennis van (en ervaring met) beleggen. Zodra we uw beleggersprofiel door en door kennen, bieden wij u de meest geschikte beleggingsproducten aan om te beleggen voor uw kinderen.

2
Wij helpen u vergelijken

Afhankelijk van uw beleggersprofiel stellen we beleggingsproducten voor die passen bij uw persoonlijke situatie en specifieke behoeften. Onze expert legt elk product bovendien haarfijn voor u uit, zodat u gemakkelijk kunt vergelijken. Het is immers zeer belangrijk dat u goed begrijpt waarin u belegt voor uw kind, en welke risico's en rendementen u kunt verwachten.

3
We blijven met u in contact

Met onze online tool volgt u de status van de beleggingen voor uw kind dagelijks op. Elk kwartaal geven we u ook een gedetailleerd overzicht van al uw spaarrekeningen en beleggingen. Minstens één keer per jaar nodigt uw persoonlijke adviseur u uit om uw beleggingsportefeuille met hem of haar te bespreken en aan te passen indien nodig.

Ontdek al onze beleggingsoplossingen

Onze beleggingsoplossingen

Wat u moet weten alvorens te beleggen

Vragen & antwoorden

Wat is het verschil tussen Tak 21 en 23?

Allebei verwijzen ze naar een soort levensverzekering. Tak 21 biedt een gewaarborgde interestvoet en een kapitaalbescherming. Dit soort product is bestemd voor personen die een defensief risicoprofiel hebben. Bij verzekeringen van Tak 23 is het rendement gekoppeld aan beleggingsfondsen en is het kapitaal niet beschermd. Het rendement zal potentieel hoger liggen, hetgeen samengaat met het nemen van een groter risico. Dit soort product is dus bestemd voor personen met een meer dynamisch risicoprofiel.

Wat zijn de voordelen van Tak 23 ten opzichte van beleggingen?

In Tak 23 zijn de meerwaarden vrijgesteld van roerende voorheffing, in tegenstelling tot beleggingen in fondsen of effecten. Een ander voordeel is dat u binnen uw levensverzekeringscontract de vrijheid heeft om begunstigden aan te duiden in geval van overlijden, hetgeen u de mogelijkheid biedt om uw kapitaal aan een dierbare over te dragen.

Vanaf welk bedrag kan ik beleggen?

Eens u uw spaarreserve die nuttig is om het hoofd te kunnen bieden aan onverwachte uitgaven heeft samengesteld, hoeft u niet te beschikken over veel geld om te kunnen beleggen. Een periodiek beleggingsplan opstellen is ideaal om op lange termijn een kapitaal samen te stellen. Een minimumbedrag van € 50 per maand is voldoende. Dit plan heeft overigens heel wat troeven. Ontdek de voordelen van een periodiek beleggingsplan in deze gids met tips

Hebt u andere toekomstplannen?

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.