Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Beleggen voor een zorgeloos pensioen

Investeer nu om een zorgeloos pensioen te hebben

  • Want ook dan wilt u kunnen doen wat u graag doet.

familie etentje

Uw leven stopt niet op uw 65ste

Onze levensverwachting stijgt. We worden gezonder ouder, we letten meer op onze voeding en doen meer aan sport. Het leven stopt dan ook niet op uw 65ste. U wilt zo lang mogelijk blijven doen wat u graag doet, ook na uw pensioenleeftijd, en gelijk heeft u. Maar hoe zit het met uw financiële gezondheid? Is uw pensioen wel goed voorbereid op een lang en actief leven?

Boek een financiële check-up met een expert

3 manieren voor een zorgeloos pensioen

Als u belegt in een pensioenspaarfonds, beleggen fondsbeheerders uw kapitaal in verschillende activaklassen zoals obligaties, aandelen, geldmarktinstrumenten of liquiditeiten. Het beleggingsbeleid dat ze daarbij hanteren, varieert (naargelang uw beleggersprofiel) van een defensieve, evenwichtige naar een meer offensieve strategie. U kiest zelf de beleggingsstrategie die het best bij u past.

Een Tak 21 levensverzekeringsproduct garandeert een vooraf vastgelegd rendement op elke storting tot de vervaldag van de polis. De gewaarborgde rentevoet kan worden aangevuld met een eventuele winstdeling, afhankelijk van de resultaten van de verzekeringsmaatschappij. Op het einde van de polis ontvangt u de door u opgebouwde spaarreserve, óók als de economische situatie verslechterd is.

Voor we uw beleggingsportefeuille samenstellen, stellen we u de nodige vragen over uw familiale en financiële situatie, uw risicogevoeligheid, uw beleggingsdoelstellingen en uw kennis van (en ervaring met) beleggen. Zodra we uw beleggersprofiel door en door kennen, bieden wij u de meest geschikte beleggingsproducten aan om uw pensioen te laten groeien.

Waarom beleggen voor uw pensioen bij Beobank?

Persoonlijke begeleiding en advies op maat

1
We leren u graag kennen

Voor we u beleggingsadvies geven, stellen we u de nodige vragen over uw familiale en financiële situatie, uw risicogevoeligheid, uw beleggingsdoelstellingen en uw kennis van (en ervaring met) beleggen. Zodra we uw beleggersprofiel door en door kennen, bieden wij u de meest geschikte beleggingsproducten aan om te beleggen voor uw pensioen.

2
We helpen u vergelijken

Afhankelijk van uw beleggersprofiel stellen we beleggingsproducten voor die passen bij uw persoonlijke situatie en specifieke behoeften. Onze expert legt elk product bovendien haarfijn voor u uit, zodat u makkelijk kunt vergelijken. Het is immers zeer belangrijk dat u goed begrijpt waarin u gaat beleggen voor uw pensioen, en welke risico's en rendementen u kunt verwachten.

3
We blijven met u in contact

Met onze online tool volgt u de status van de beleggingen voor uw pensioen. Elk kwartaal geven we u ook een gedetailleerd overzicht van al uw beleggingen. Minstens één keer per jaar nodigt uw persoonlijke adviseur u uit om uw beleggingsportefeuille met hem of haar te bespreken en aan te passen indien nodig.

Starten met pensioensparen

Vragen & antwoorden voor u begint

Waar vind ik informatie over mijn wettelijk pensioen?

Via de interactieve website www.mypension.be (van de Rijksdienst voor Pensioenen van de federale overheid) krijgt u online toegang tot uw pensioendossier en vindt u alle informatie over uw individuele wettelijke pensioen. Meld u aan met uw e-ID of token van de overheid en simuleer uw toekomstige pensioen.

Kan ik overschakelen van het pensioenspaarfonds naar de pensioenspaarverzekering en omgekeerd?

U kunt altijd verder sparen in een andere vorm dan die waarin u nu al spaarde. Om fiscale redenen is het afgeraden om de vroeger gespaarde sommen over te dragen van een verzekering naar een fonds of omgekeerd.

Kan ik veranderen van bank of verzekeraar?

Ja. U kunt daarbij kiezen om het gespaarde bedrag wel of niet over te dragen naar het nieuwe pensioenspaarfonds of de nieuwe pensioenspaarverzekering. Uw huidige bank of verzekeraar kan weliswaar kosten aanrekenen voor een eventuele overdracht.

Hebt u andere toekomstplannen?

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.