Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Uw kapitaal laten groeien.

Investeer nu en bouw kapitaal op voor later

  • Wij helpen u het maximum uit uw geld te halen.

     

kapitaal opbouwen

Mijn geld efficiënt beheren

Uw geld beheren betekent dat u uw financiële middelen efficiënt inzet en daarbij rekening houdt met uw doelstellingen en onvoorziene omstandigheden. Het betekent ook dat u altijd de beste opportuniteiten benut om uw kapitaal te laten groeien. Daarom hebben we bij Beobank een unieke methode ontwikkeld om u te helpen uw beschermings- en groeibehoeften te definiëren om zo op een efficiënte manier een portefeuille op te bouwen met een goede risicospreiding en ruime keuze van hoogwaardige beleggingsproducten.

Contacteer onze experts

3 manieren om uw kapitaal op te bouwen

Er bestaan vandaag duizenden beleggingsfondsen. Beobank heeft er een 300-tal zorgvuldig geselecteerd op basis van kwalitatieve en kwantitatieve criteria. Zo hebt u ruim de keuze uit een vooraf gescreend aanbod om een goed gediversifieerde portefeuille op te bouwen.

Het Beobank beleggingsplan is speciaal ontworpen om u stap voor stap, volgens uw eigen ritme, te laten beleggen in fondsen. Door uw beleggingen te spreiden in de tijd, bent u beter beschermd tegen mogelijke kortetermijnschommelingen op de markt. Bovendien kunt u het bedrag en de beleggingsfondsen waarin u investeert op elk moment naar wens aanpassen.

Een Tak 23 levensverzekering is een beleggingsverzekering waarvan het rendement gekoppeld is aan beleggingsfondsen. U geniet geen gegarandeerde rentevoet of gewaarborgd kapitaal, maar u kunt wel een potentieel hoger rendement verwachten. De verzekerde en de begunstigde(n) kunt u vrij kiezen.

Waarom uw kapitaal opbouwen bij Beobank?

Een persoonlijke aanpak en opvolging

Persoonlijk beleggingsadvies

Geen product van de maand of standaard pakket. Elke belegger is uniek. Vandaar dat we eerst de tijd nemen om u goed te leren kennen: uw financiële situatie, uw risicogevoeligheid, uw doelstellingen en uw kennis en ervaring. Afhankelijk van uw beleggersprofiel werken we een beleggingsvoorstel uit dat grondig met u wordt besproken en perfect beantwoordt aan uw persoonlijke situatie en behoeften.

Uw portefeuille online opvolgen

U kunt de status van uw beleggingsportefeuille dagelijks opvolgen via onze Beobank online tool. Daarmee kunt u bepaalde transacties ook volledig online uitvoeren op eigen initiatief.

Een gedetailleerd overzicht van uw beleggingen

Elk kwartaal krijgt u van ons een gedetailleerd overzicht van al uw beleggingen. Zo ziet u in een oogopslag hoe uw vermogen is verdeeld, en kunt u nagaan hoe de huidige spreiding van uw portefeuille zich verhoudt ten opzichte van de modelportefeuille die bij uw beleggersprofiel past. Bovendien nodigt uw persoonlijke adviseur u minstens één keer per jaar uit om uw beleggingsportefeuille met hem of haar te bespreken en aan te passen indien nodig.

Ik heb al een beleggingsportefeuille maar wil overstappen naar Beobank

Maak een afspraak om uw effecten over te zetten

Uw beleggingsportefeuille opbouwen: wat u moet weten

Vragen & antwoorden voor u begint

Wat betekent diversificatie van een portefeuille?

Diversificatie kan worden gedefinieerd als ‘niet alle eieren in dezelfde mand leggen’. Voor een portefeuille heeft diversificatie tot doel het risico te beperken door het geld van de investeerder te verdelen over verschillende investeringen (obligaties, aandelen, monetaire producten of producten met bescherming van kapitaal (bijvoorbeeld) en markten (bijvoorbeeld Europa, Verenigde Staten of Azië).

Wat is activa allocatie?

Activa allocatie gaat een stapje verder dan diversifiëren. Activa toewijzen is het proces dat een belegger aflegt om een gediversifieerde beleggingsportefeuille samen te stellen waarbij hij verschillende activa combineert volgens bepaalde verhoudingen die afhankelijk zijn van zijn houding tegenover risico's. Dit proces heeft als doel het rendement te maximaliseren voor een welbepaald risico.

Welke zijn de verschillende soorten beleggingen?

Er zijn verschillende manieren om te beleggen en zoveel verschillende producten.  Bij Beobank geven wij advies over beleggingsfondsen en ook over levensverzekeringen. U kunt ook inschrijven op individuele aandelen en obligaties, maar zonder advies van ons.

  1. Beleggingsfonds: een beleggingsfonds is een soort collectieve belegging. Concreet verzamelt een beheersmaatschappij van fondsen het geld van talrijke beleggers en kan ze, dankzij een groter basiskapitaal, haar portefeuille beter spreiden en zo toegang krijgen tot soorten beleggingen die niet toegankelijk zijn voor particulieren (in secondaire, tertiaire markten enz.). Er bestaan tal van beleggingsfondsen en elk fonds volgt een eigen thematiek (of beleggingsstrategie). Het voordeel: meer diversificatie voor een kleiner bedrag, het beheer is in handen van experts en u moet uw portefeuille niet regelmatig consulteren.
  2. Levensverzekering: u kunt beleggen in een levensverzekeringscontract van tak 23, met alle clausules waarvan de levensverzekering geniet (begunstigden bij leven of bij overlijden) evenals van de fiscale voordelen. De verzekeringsmaatschappij zal dan voor u de in het contract gestorte bedragen beleggen in beleggingsfondsen van uw keuze.
  3. Individuele aandelen: u zoekt beursgenoteerde ondernemingen die u veelbelovend lijken en u koopt aandelen via ons platform.
  4. Obligaties: een obligatie kan worden uitgegeven door een Staat (staatsbon) of een onderneming. Het betekent zoveel als een belofte tot terugbetaling met een vaste looptijd. Zo zou u met een obligatie op 10 jaar uw geïnvesteerd kapitaal 10 jaar later moeten recupereren, plus een zeker rendement (de rentevoet). De waarde van een obligatie is, net zoals bij een aandeel, onderhevig aan marktschommelingen, maar in mindere mate.

Aarzel niet om met één van onze beleggingsadviseurs een afspraak te maken.

Wat is open architectuur?

Open architectuur betekent dat een bank beleggingsfondsen aanbiedt die van andere banken en merken afkomstig zijn. Met andere woorden: een gesloten architectuur zou betekenen dat Beobank uitsluitend fondsen van Beobank zou aanbieden. Wij kiezen voor een open architectuur. Daardoor kunnen we u fondsen aanbieden van verschillende internationaal befaamde financiële instellingen. Want we willen u het beste van het beste aanbieden.

Wat zijn de voordelen van Tak 23 ten opzichte van beleggingen?

In Tak 23 zijn de meerwaarden vrijgesteld van roerende voorheffing, in tegenstelling tot beleggingen in fondsen of effecten. Een ander voordeel is dat u binnen uw levensverzekeringscontract de vrijheid heeft om begunstigden aan te duiden in geval van overlijden, hetgeen u de mogelijkheid biedt om uw kapitaal aan een dierbare over te dragen.

Hebt u andere toekomstplannen?

Wij herinneren u eraan dat beleggingsproducten blootgesteld zijn aan risico’s met inbegrip van een mogelijk verlies van het belegde kapitaal. Beleggingsproducten zijn geen bankdeposito's en worden niet gewaarborgd door Beobank NV/SA.