Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Van massages tot kledij: hoofdverzorger Chris De Vos regelt alles voor de renners van Belgian Cycling

Chris De Vos, hoofdverzorger bij Belgian Cycling

Goede zorgen

Elke wielerwedstrijd wordt tot in de puntjes voorbereid door een team van professionals. Alleen zo kunnen de renners zich optimaal focussen op de wedstrijd zelf. De hoofdverzorger leidt alles mee in goede banen. 

One team!

Elke maand vind je hier het portret van een hoofdrolspeler bij KRC Genk of Belgian Cycling. Tijdens deze WK Wielrennen-week laten we Chris De Vos van Belgian Cycling aan het woord. Als hoofdverzorger bestaat zijn job eruit om alles voor te bereiden voor een wielerwedstrijd. Ook op het event zelf leidt hij alles mee in goede banen. Chris vertelt je hieronder alles over zijn takenpakket.

We zitten midden in het langverwachte WK Wielrennen in eigen land. En bij zo’n groot wielerevent komt heel wat kijken. Hoofdverzorger Chris De Vos zorgt ervoor dat alles vlotjes verloopt ter plaatse. Hij verzorgt de logistiek én zorgt er als kledingverantwoordelijke ook voor dat iedereen te allen tijde de juiste kledij draagt.

In de voetsporen van zijn vader

Chris De Vos kreeg de knepen van het vak met de paplepel ingegoten. Zijn vader was verzorger van een plaatselijke profrenner. “De renners zaten constant bij ons thuis. Ze kwamen pannenkoeken eten en zo. Mijn eerste fiets met dikke banden was er trouwens eentje met een koersstuur.” En zoveel jaar later blijkt de appel niet ver van de boom te vallen, want Chris is nu zelf hoofdverzorger en verantwoordelijke voor alle kledij bij Belgian Cycling.

Het takenpakket van een hoofdverzorger

Chris’ job bestaat eruit om alles ter plaatse te regelen op een event. “Dat gaat van kamers, maaltijden en vervoer regelen tot massages van de renners. Ik zorg er ook voor dat ze de juiste kledij dragen.” Chris haalt veel voldoening uit zijn job, al ziet hij zijn job niet écht als werken. “Als ik aankom bij Belgian Cycling in Tubeke voel ik het kloppend hart van het Belgisch wielrennen. Het is altijd fijn om hier samen te werken met de collega’s. Het is echt een vriendschapsgevoel en ik vind het prettig om hier te werken.”

Uitkijken naar het WK Wielrennen

We volgen Chris op een redelijk drukke werkdag. Hij controleert de sporttassen die teruggekomen zijn van het EK in Trento en begint daarna meteen de kledij voor het WK in Vlaanderen klaar te maken. Een WK waar hij heel erg naar uitkijkt: “Al dat publiek, die toeschouwers, en dat in eigen land. Het wordt zeker iets speciaals.”

Stressbestendigheid is een must

Een van zijn belangrijkste eigenschappen om deze job naar behoren te kunnen uitvoeren is volgens Chris zelf zijn stressbestendigheid: “Daar bestaat geen techniek voor, ik denk dat dat gewoon in je zit.” Maar ook logistiek is Chris erg sterk: “Op een groot event is dat heel belangrijk om alles vlot en goed te kunnen regelen.” Elke dag opnieuw maakt Chris vol enthousiasme en passie deel uit van het grotere Belgian Cycling-geheel. En daar heeft hij een goede reden voor: “Ik vind wielrennen gewoon echt een mooie sport. Ik vind het ook tof om in contact te komen met jonge mensen, gedreven sportmensen. Wielrennen is voor mij een soort microbe. Eens je die te pakken hebt, raak je er moeilijk nog vanaf.”

Een gelukkig man

Wanneer we Chris vragen naar zijn toekomstdromen heeft hij niet meteen een pasklaar antwoord: “Eigenlijk hoeft er voor mij niet veel te veranderen. Ik hoop dit nog vele jaren te doen. Of ja, ik hoop dat we een Belgische wereldkampioen krijgen dit WK. Ik ben een heel gelukkig man, ja. Wat ik nu doe, maakt mij zeker en vast gelukkig.”

Hoe kunnen we u helpen?