Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij Beobank

Ons duurzaamheidsbeleid

  • Onze rol gaat verder dan die van bankier. 

  • Bij Beobank zijn we ervan overtuigd dat we een bijdrage kunnen leveren aan duurzame ontwikkeling door financiële prestaties te combineren met sociale, maatschappelijke en ecologische ambities.

Onze strategie rond 'zorg dragen'

Als bank, bedrijf en werkgever staan we voor enorme uitdagingen. IJveren voor een duurzamere wereld is daarin een van onze prioriteiten. Ons ESG-beleid rond 'zorg dragen', dat gekoppeld is aan onze commerciële baseline 'u bent goed omringd', hangt dan ook samen met de duurzameontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het is opgebouwd rond 3 pijlers die onlosmakelijk verbonden zijn met onze activiteiten: onze medewerkers, onze klanten en ons ecosysteem.

Om onze strategie concreet vorm te geven, zijn we een aantal verbintenissen aangegaan die dienen als kompas in onze ambitie rond duurzaamheid. Door de grote veranderingen in de regelgeving en de verwachtingen van onze stakeholders hebben we besloten om specifieker aan enkele van die verbintenissen te werken en om elk jaar in volledige transparantie verslag uit te brengen over onze vooruitgang. Zo zullen we in 2024 ons eerste duurzaamheidsverslag publiceren.

De 3 assen van onze strategie

Onze mecenaatsacties

Als Belgisch bedrijf zijn we ook begaan met de lokale gemeenschappen om ons heen. We willen een positieve impact hebben op onze samenleving door middel van initiatieven gaande van sponsoring- en mecenaatsacties tot vrijwilligerswerk door onze medewerkers. 

With You Fund

With You Fund

Beobank en Banque Transatlantique Belgium, beide entiteiten van de Groep Crédit Mutuel Alliance Fédérale, hebben een groot deel van hun filantropische initiatieven gebundeld in het With You Fund, een stichting die ondergebracht is bij de Koning Boudewijnstichting.

Het doel van het With You Fund is financiële steun te verlenen aan verenigingen die actief zijn in de volgende twee gebieden: Sociale rechtvaardigheid & armoede en Klimaat, milieu & biodiversiteit.

Meer over deze stichting
Unitef Fund for Belgium

United Fund For Belgium

United Fund For Belgium zet zich al meer dan 50 jaar in voor meer sociale inclusie. Het doet dat door te investeren in concrete sociale projecten rond kinderopvang, armoedebestrijding en mensen met een handicap en die een directe impact hebben op de betrokkenen. Om een zo groot mogelijk verschil te maken, financiert het United Fund For Belgium alleen projecten en geen terugkerende kosten. Beobank is een historische partner van deze vzw. Meer informatie hierover vindt u op de website van UFB.

Betrokken medewerkers

Tous à bord

Beobank ondersteunt 'Tous à Bord' (Iedereen aan boord), een programma dat sportevenementen toegankelijker wil maken voor mensen met beperkte mobiliteit en zo de inclusie wil vergroten. 

Collectieve acties

De medewerkers van Beobank komen graag in actie en nemen deel aan verschillende initiatieven rond ecologische solidariteit, zoals de World Clean Up Day, en sportieve uitdagingen zoals de 20 km door Brussel ten voordele van United Fund for Belgium en de 1000 km fietsen voor Kom op tegen Kanker.

Voluntary day

De 'Voluntary day' (Vrijwilligersdag) is een initiatief dat onze medewerkers de kans geeft om één dag per jaar vrijwilligerswerk te doen. Zo worden ze aangemoedigd om zich persoonlijk in te zetten voor lokale projecten. 

Onze referentiedocumenten

Brochure ESG-strategie

Dit kan u ook interesseren

Beobank House, de nieuwe hoofdzetel van Beobank

Nieuwe hoofdzetel: Beobank benadrukt duurzaam engagement

Beobank House reflecteert de ambities van de bank op het vlak van duurzaamheid, met een mix van groene en milieuvriendelijke ruimtes.
Veelzeggende criteria

ESG-criteria om duurzame beleggingen te beoordelen

Bewuste belegger zoekt duurzame belegging! Maar hoe kiest u de juiste “korf” om uw “eieren” in te deponeren?
Waarom zijn green bonds zo aantrekkelijk?

Waarom duurzaam beleggen?

Kent u de green bonds? Met deze interessante beleggingsvorm steunt u duurzame projecten die bijdragen tot de milieutransitie!
Verplichte energierenovatie vanaf 2023

Energierenovatie: striktere regels vanaf 2023

In Vlaanderen zijn nieuwe eigenaars van woningen met een hoog energieverbruik sinds 1 januari 2023 verplicht om ze te renoveren.