Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Beroepsinvesteringen: krediet of leasing?

Leasing biedt een grote contractuele en financiële flexibiliteit voor uw beroepsinvesteringen.

Moet uw bedrijf investeren in professioneel materiaal? Een krediet is niet de enige optie! U kunt ook leasen en dat heeft verschillende voordelen.

Nu ze geconfronteerd worden met 1.001 uitdagingen, moeten veel bedrijven investeren om de opleving van de vraag en de problemen in de toeleveringsketens aan te kunnen. Om de aankoop van professioneel materiaal te financieren, is een beroepskrediet vaak de meest voor de hand liggende oplossing. Maar leasing is niet zonder voordelen.

Beroepsfinanciering

Laten we eerst even terugkomen op de beroepsfinanciering, waarmee u elk type bedrijfsmiddel kunt financieren, of het nu nieuw is of tweedehands. De aankoop en de financiering zijn gescheiden transacties en uw onderneming is de enige juridische eigenaar van het goed. De looptijd van het krediet wordt vastgesteld op basis van de economische levensduur van het gefinancierde object.

Vanuit financieel oogpunt is het grootste nadeel dat uw onderneming de BTW moet voorfinancieren totdat deze van de belastingdienst is teruggevorderd, wat een aanzienlijk bedrag kan zijn. Als uw bedrijf de aangekochte apparatuur regelmatig moet vernieuwen om over de meest actuele en efficiënte versie te beschikken, moet u zich bovendien bezighouden met de doorverkoop.

Professionele leasing

Een professionele leasing is een globale financieringsformule, vooral voor nieuw materiaal. U mag zelf de leverancier en de specifieke kenmerken van uw materiaal kiezen, maar de leasemaatschappij is de eigenaar. Uw bedrijf is dus de huurder en betaalt een regelmatige huur.

Het leasingcontract is grotendeels aanpasbaar aan uw behoeften, zowel wat de duur, de aankoopoptie als het gefinancierde bedrag betreft. Als u wenst dat uw onderneming haar liquiditeit behoudt, kunt u opteren voor een 100% financiering zonder BTW-voorfinanciering. Maar u kunt ook besluiten een hogere eerste betaling te doen om het gefinancierde bedrag en dus de rentelasten te verlagen, nu de rentetarieven opnieuw stijgen.

Schuldenlast

Naast deze contractuele flexibiliteit biedt leasing ook een grote financiële flexibiliteit. Ten eerste hoeft uw bedrijf geen borg te verstrekken voor een leasing, aangezien het materiaal eigendom blijft van de leasemaatschappij. Dit betekent dat u uw garantie of borg kunt houden voor eventuele andere kredieten, bijvoorbeeld als u projecten hebt die niet door leasing kunnen worden gefinancierd, zoals de overname van een bedrijf.

Als de aankoopoptie van uw lease hoger is dan 15%, hoeft het goed niet in de balans van uw onderneming te worden opgenomen, waardoor het geen impact heeft op de schuldenlast van uw bedrijf. Dit type oplossing is ook geschikt wanneer u het materiaal in kwestie regelmatig wenst te vernieuwen.

Vraag ons om raad!

Beroepskrediet en zakelijke leasing hebben dus hun eigen voordelen. De beste oplossing hangt af van de behoeften van uw bedrijf. Neem contact op met uw Beobank-adviseur voor persoonlijke raad.

Vragen?

Uw PRO-adviseur helpt u met plezier.

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?