Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

“Mijn Beobank PRO adviseur kent de situatie en de noden van mijn bedrijf”

magasin expert literie

Als eigenaar van Expert Literie kan Jean-Philippe Semal al 20 jaar rekenen op de steun van zijn Beobank PRO adviseur voor alle noden van het familiebedrijf.

Kunt u om te beginnen uw bedrijf Expert Literie voorstellen?

Jean-Philippe Semal: Ik heb het bedrijf opgericht in 2001, samen met mijn echtgenote, voor de overname van de Expert Literie winkel in Waver. Nadat we de transactie rond kregen, konden we al snel een tweede verkooppunt openen dankzij de financiële steun van Beobank. Vandaag hebben we zes Expert Literie vestigingen en Auping Store winkels in Waals-Brabant en in de streek van Namen.

Wat overtuigde u in de PRO-aanpak van Beobank?

Het eerste aspect is zeker stabiliteit. Joël Lorent, onze PRO-adviseur, volgt ons al sinds de oprichting, dus hij kent de behoeften van de onderneming heel goed, wat de gesprekken veel gemakkelijker maakt. We hoeven niet elke keer opnieuw de werking van ons bedrijf uit te leggen.

Ten tweede is er het professionalisme van de verschillende mensen met wie wij te maken hebben: ze luisteren altijd en begrijpen de noden van een bedrijf. Dat geldt zowel voor onze adviseur als voor de kredietanalisten.

Het derde belangrijke punt ten slotte is voor mij het reactievermogen, meer bepaald tijdens de coronacrisis, toen de bank de terugbetaling van leningen opschortte. Daardoor konden we het ergste van de crisis doorstaan en daarna weer opkrabbelen dankzij de grote vraag van gezinnen die de inrichting van hun woning wilden verbeteren.

Hoe zou u het producten- en dienstenaanbod van Beobank omschrijven?

De bank biedt alle producten die we nodig hebben voor de zaak. En de kredietbenadering is echt goed met een brede waaier aan oplossingen. Wij kunnen bij Beobank terecht voor zowel eenmalige behoeften, zoals een lening om vakantiegeld uit te betalen of belastingen voor te schieten, als voor de financiering van grote investeringen, zoals de aankoop van een gebouw of de renovatie van een winkel.

Bent u tevreden over de communicatiemiddelen van Beobank?

Ja, absoluut. Dankzij de digitale instrumenten kunnen wij de financiële situatie van de onderneming eenvoudig en op dagelijkse basis volgen. En we kunnen onze adviseur gemakkelijk bereiken per telefoon of e-mail als dat nodig is. We komen ook elk kwartaal samen op het hoofdkantoor van de onderneming of voor een lunch, om de balans op te maken.

Zou u een andere zelfstandige Beobank PRO aanraden?

Dat heb ik al gedaan. Een vriend van me is schrijnwerker en hij wachtte op een antwoord van zijn bank op een kredietaanvraag, om de aankoop van een stuk grond voor zijn bedrijf te financieren. Ik raadde hem aan om naar Beobank te gaan. In slechts enkele weken was het dossier samengesteld en kreeg hij een positief antwoord. Deze snelle reactie is van essentieel belang voor KMO’s. En je mag niet vergeten dat die het leeuwendeel van de Belgische economie uitmaken. Zonder de steun van banken zoals Beobank zou er eenvoudigweg geen bedrijfsleven en geen werkgelegenheid zijn.

Vrijblijvend kennis maken met Beobank PRO?

Advies voor zelfstandigen, KMO’s en vrije beroepen

Maak een afspraak

Hoe kunnen we u helpen?