Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Fijne boeken voor strand en bergen!

8 boeken om te herbronnen

In de zomer even uitblazen … wie kijkt er niet naar uit? Vergeet niet dat ook ondernemers vakantie nodig hebben. Ga voor “me-time” en neem een verfrissende duik in deze inspirerende boeken!

Als je vakantie neemt, vind je altijd wel een moment om te lezen. Met onze suggesties kom je deze zomer waarschijnlijk wel door … Wil je nog meer tips? Kijk dan eens naar ons lijstje van vorig jaar!

Een klassieker in de reeks “minder werken om meer te verdienen”?

  1. “Een werkweek van 4 uur” van Tim Ferriss: er valt al een hele bibliotheek te vullen met boeken over “ontsnappen aan de dagelijkse sleur en het geld vanzelf laten binnenrollen met online activiteiten” … Tim Ferris legt zijn succesformule van naaldje tot draadje uit. Sommige principes zijn een beetje verouderd, maar als stimulans om tot actie over te gaan, is dit boek een voltreffer.

Zin om je volledige potentieel aan te boren?

  1. “ Je ongekende vermogens” van Anthony Robbins: financieel vrij en ongebonden zijn, het klinkt aanlokkelijk. Robbins bespreekt in dit boek wat je moet doen om je zelfvertrouwen een boost te geven en je doelstellingen te bereiken.

Voor een ondernemer gaat er niets boven netwerken!

  1. “Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt” van Dale Carnegie: dit boek is echt waardevoller dan wat de nogal goedkope titel laat vermoeden. De auteur vertrekt van een eenvoudig principe: onze relaties hebben een fundamentele impact op onze gemoedstoestand en levenskwaliteit. En het goede nieuws is, dat we daar zelf iets aan kunnen doen.

Is het niet de moeite om even stil te staan bij je groei?

  1. “Hacking Growth” van Sean Ellis en Morgan Brown: is het mogelijk om met een klein budget je business toch flink te laten groeien? Ja, dankzij “growth hacking”, een reeks marketingtechnieken om sneller en breder te groeien. Een bijzonder praktisch boek, met talrijke adviezen.

Het ideale moment om dieper in te gaan op de zin van je leven?

  1. “Ikigai” van H. Garcia en F. Miralles: een weldadige golf positiviteit uit Japan. Deze ongelooflijke bestseller, die nu ook in het Nederlands beschikbaar is, steunt op het “ikigai”-concept om je weer aansluiting te laten krijgen bij je levensdoel. Een reis naar het land van de glimlach!

Een beetje girl power?

  1. “Jij bent een badass” van Jen Sincero: de schrijfster (die ook coach is) verklaart haar eigenzinnige aanpak om persoonlijk en professioneel succes te boeken. Haar uitgangspunt? De wereld eens flink dooreenschudden en gewoon aannemen dat ook het onmogelijke … mogelijk is.

Een openhartige biografie voor onderweg?

  1. “In gesprek met mijzelf” van Nelson Mandela: er is niets zo inspirerend als de levensloop van een uitzonderlijke mens. Deze verzameling brieven en manuscripten, met een voorwoord van Barack Obama, komt uiterst authentiek over.

Een extraatje? Om het werk echt achter je te laten … met de blik op de toekomst.

  1. “Foundation” van Isaac Asimov: artificiële intelligentie, big data en robotisering … hoe zal de wereld er morgen uitzien? Asimov, een monument in de wereld van de sciencefiction, neemt ons op overtuigende wijze mee naar een toekomst die misschien niet vergezocht is.

Hoe kunnen we u helpen?