Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Met een frisse blik terug aan de slag

verrijkende leeszomer

Terug aan de slag … Dit is het ideale moment om nieuwe ideeën te laten opborrelen. Hoe? Met een onuitputtelijke inspiratiebron: boeken!

Op zoek naar inspirerende modellen?

 1. “The GuruBook” van Jonathan Løw [alleen in het Engels]: Een compilatie van artikels en interviews met 45 briljante ondernemers uit de meest diverse sectoren. Ingedeeld in drie categorieën (ondernemerschap, innovatie en leiderschap). Te lezen als een verzameling individuele verhalen.

Aanstekelijke positieve geluiden …

 1. “De logica van geluk” van Mohammad Gawdat : Ken je “Mo” Gawdat nog niet? Deze chief business officer bij Google X (het innovatielab van het Amerikaanse technologiebedrijf) nam ontslag bij het tragische overlijden van zijn zoon en wijdt zich sindsdien volledig aan het geluk van anderen. Zoveel meer dan een ondernemersidee!

Zorg dat je alle troeven in handen hebt!

 1. “The Entrepreneur Mind” van Kevin D. Johnson [alleen in het Engels]: “Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten” zou Einstein gezegd hebben. De dingen anders bekijken, anders gaan denken … het helpt om succesvol te ondernemen. De 100 concrete tips van Kevin D. Johnson zetten je zeker op weg.

Aarzel je nog om je bedrijf te starten?

 1. “Start Nu” of “The $100 Startup”  van Chris Guillebeau : De titel is de perfecte samenvatting! Het boek geeft al wie nog niet de stap durfde te zetten een flinke boost. Maak van je passie je beroep en vergeet alle uitvluchten!

Voor geeks en vele anderen …

 1. Smart Cities – Big Data, Civic Hackers, and the Quest for a New Utopia” van Anthony M. Townsend [alleen in het Engels]: Lees dit boek en slimme steden hebben geen geheimen voor jou. Een inspirerend venster op de technologische toekomst (en alle kansen die eruit voortvloeien).

Naar een duurzamere economie …

 1. “Cradle to cradle: afval = voedsel” van Michael Braungart en William McDonough : Zeg niet langer “van de wieg tot het graf”, maar van “wieg tot wieg” en dan hebben we het natuurlijk over de levenscyclus van producten. Dé klassieker voor ondernemers die vinden dat produceren en consumeren best samengaan met respect voor de planeet.

Voor een geslaagd ondernemingsavontuur!

 1. “The Art of the Start 2.0” van Guy Kawasaki [in het Engels]: Guy Kawasaki is een vroegere Apple-medewerker (al van in de jaren 80) die zich vervolgens ontpopte tot ondernemer, investeerder en bekende evangelist voor allerlei technologieën. Met tools, tips en voorbeelden laat hij zien hoe je met een start-up begint en die nog laat slagen ook!

De onvermijdelijke biografie!

 1. “Shoe Dog” van Phil Knight : De oprichter en CEO van NIke (tussen 1964 en 2004) geeft zich bloot in een zeer geslaagde autobiografie. Hoe kon zijn bedrijfje van $ 50 uitgroeien tot een van de bekendste wereldmerken? Boeiend, leerrijk en uiterst inspirerend.

Is activiteiten en beroepen cumuleren voor jou heel gewoon?

 1. “Refuse to Choose!: Use All of Your Interests, Passions, and Hobbies to Create the Life and Career of Your Dreams” van Barbara Sher [alleen in het Engels]: De schrijfster is een coach persoonlijke ontwikkeling die het concept van de “scanner” heeft uitgevonden: iemand met een ruime belangstelling en zoveel verschillende passies dat hij of zij meerdere beroepen tegelijk uitoefent.

Een buitengewone carrière kan zo inspirerend werken …

 1. “Alibaba: Jack Ma en het grootste internetbedrijf ter wereld” van Duncan Clark :  Het jongetje uit Hangzhou kon nooit vermoeden dat het een van de grootste miljardairs van de planeet zou worden, dankzij een aantal e-commerce websites.

Voor bedrijfsleiders die naar verandering snakken!

 1. “Powerful: Building a Culture of Freedom and Responsibility” van Patty McCord [alleen in het Engels]: Een blik achter de schermen bij Netflix, waar een heel bijzondere humanresourcescultuur heerst. De vroegere chief talent office van het bedrijf vertelt (bijna) alles op 228 pagina’s …Zeker een van de boeken van dit jaar voor alle HR-specialisten!

Op zoek naar innoverende ideeën?

 1. “The Innovator’s Dilemma” van Clayton M. Christiansen : Een klassieker als het gaat over “disruptive”, zeg maar marktverstorende technologieën. Het boek is al enkele jaren oud, maar toch nog ideaal voor wie geboeid is door de strategie en geschiedenis van bedrijven. De auteur heeft talrijke werken over dit thema op zijn naam staan.

Een tijdreis …

 1.  “Homo Deus - Een kleine geschiedenis van de toekomst” van Yuval Noah Harari : Na zijn bestseller “Sapiens - Een kleine geschiedenis van de mensheid”, die de 70.000 afgelopen jaren van onze beschaving in beeld bracht, kijkt de auteur nu naar onze toekomst en vraagt hij zich af hoe de nieuwe technologieën die zullen beïnvloeden.

 

 Lezen is eten en drinken. De geest die niet leest, verliest zijn kracht, net als het lichaam als het niet eet. Victor Hugo

Hoe kunnen we u helpen?