Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Zet de stap naar mobiliteit à la carte voor uw medewerkers

Flexibele, gepersonaliseerde en duurzame mobiliteit

Niet al uw medewerkers staan te springen voor een bedrijfswagen. Waarom geen mobiliteit op maat? Het Flex Income Plan biedt u een win-win-oplossing.

De loonkosten blijven zwaar om te dragen in België. Deze vaststelling was de aanleiding om een juridisch instrument te ontwikkelen, dat onmisbaar is voor bedrijven: het Flex Income Plan (FIP). In essentie gaat het om de flexibilisering van verloning. Uw medewerkers kunnen een deel van hun loonpakket zelf à la carte invullen. Zoals in een cafetaria (vandaar: cafetariaplan) kiezen zij uit een menu met extralegale voordelen. Mobiliteit staat daarin vaak centraal. Al uw medewerkers zijn immers uniek en hebben specifieke mobiliteitsbehoeften.

Er is meer dan de bedrijfswagen

De bedrijfswagen blijft het populairste extralegaal voordeel in België. Bijna onaantastbaar! Soms om fiscale redenen, soms wegens de status die hij verleent. Maar er is verandering op komst: talentvolle medewerkers hebben nu vaak andere, meer duurzame verwachtingen. De nieuwe generaties zijn moeilijker te verleiden met een grote bedrijfswagen. Zij kiezen eerder voor een elektrische fiets of meer cash. En Sander, uw boekhouder? Als papa van drie kinderen wil hij liever een break en een gegarandeerde parkeerplaats. Gloria van Sales kiest eerder voor een kleine stadswagen in combinatie met een treinabonnement. Het Flex Income Plan is de ideale oplossing om in uw KMO alle mobiliteitsprofielen op hun wenken te bedienen.

Win-win-voordelen

  • Identiek loonpakket voor iedereen

Misschien denkt u dat u niet de middelen hebt om iedereen zijn zin te geven. Maar dat is juist één van de grote troeven van het FIP: het is budgetneutraal. Het loonpakket wordt “gewoon” anders samengesteld en slim op maat besteed.

  • Meer flexibiliteit en personalisatie voor uw medewerkers

Werknemers noemen vaak een problematische mobiliteit als reden om weg te gaan bij hun werkgever. Met het FIP vergroot u het welzijn van uw teamleden …

  • Uw KMO wint aan concurrentievermogen

Uw budget stijgt niet en uw werknemers zijn gelukkiger … Dus wordt uw bedrijf aantrekkelijker! Talent vasthouden lukt beter en u vindt ook gemakkelijker nieuwe werkkrachten. Het imago van uw bedrijf verbetert, want u bevordert een efficiënte en duurzame mobiliteit.

Een onmogelijke opgave? Steeds minder …

Veel bedrijfsleiders denken dat het FIP alleen weggelegd is voor grote ondernemingen. Het zou te ingewikkeld zijn om toe te passen, zeker voor een KMO. Zo’n cafetariaplan vraagt inderdaad meer werk. Maar u staat er niet langer alleen voor. Gespecialiseerde structuren kunnen u begeleiden of zelfs al het werk van u overnemen. Er zijn ook handige apps voor ontwikkeld; zoals Payflip.

Ook bedrijven zoals SD Worx ondersteunt u bijvoorbeeld van a tot z bij de invoering van flexibel verlonen volgens het FIP-concept. Ze bepalen samen met u uw FIP-strategie, helpen u met het juridische kader, begeleiden u doorheen dit veranderingstraject en ondersteunen u bij de communicatie. Uw plan wordt ook geïmplementeerd in hun webapp. Overschakelen op een cafetariaplan kent dus vele voordelen voor uw bedrijf en loont echt de moeite!

 

Financiering professionele voertuigen

Meer info

Hoe kunnen we u helpen?