Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Welke held bent u voor uw geld?

Doe de test

Superheld

Net zoals er uiteenlopende filmhelden bestaan, reageren ook wij heel verschillend op risico. Bij beleggingen is het cruciaal om te weten welk superheldenkostuum het beste bij u past.

Christoffel Columbus: ontdekker van continenten

Al op zijn tiende zat Christoffel op een boot. Hij was nieuwsgierig en had een onbedwingbare drang om de zeeën en de wereld te ontdekken, in de eerste plaats via het westen naar India. Ondanks de eerste mislukkingen zette hij door, en ontdekte uiteindelijk Amerika. Hij nam het risico, vergiste zich zelfs van route, maar realiseerde toch zijn doelstelling en zijn droom: nieuwe gebieden ontdekken. Het werd meteen een keerpunt in de wereldgeschiedenis.

Indiana Jones: de scherpzinnige avonturier

Indiana Jones is zowel archeoloog als avonturier. Hij kent de risico’s, maar neemt ze toch, ondanks zijn angsten, vijanden en mogelijke ongelukken. Zelfs boobytraps, pijlen, speren en rollende kolossale stenen kunnen hem niet tegenhouden. Ondanks die berekende risico’s, vindt hij de Ark van het Verbond en zelfs de Heilige Graal. Maar Indiana Jones blijft realistisch, en beseft dat zijn leven toch nog belangrijker is.

James Bond: trapt gesloten deuren in

Eerst doen en dan denken: Bond, James Bond. De beroemde Britse agent vreest niets en gaat tot het uiterste. Hij weet dat het ingewikkeld wordt, en dat hij allicht zal moeten incasseren, maar dan nog oogt zijn kostuum altijd kraaknet. Omdat hij weet dat hij niet kan verliezen, is het risico...

Harry Potter: het kind dat uitgroeit tot een man

De kleine tovenaar is timide maar getalenteerd. Hij kent zijn geweldige toekomst nog niet en blijft aanvankelijk discreet. Na zeven jaar scholing is Harry Potter zelfverzekerd geworden. Hij wordt eerst nog geholpen door zijn vrienden, maar hoeft daarna geen assistentie meer om Lord Voldemort te overwinnen. Hij is het bewijs dat wat klein begint, erg groot kan worden; en de zekerheid dat talent met de nodige tijd en ondersteuning elk risico kan overwinnen.

Frank Underwood: de zorgvuldige analist

In een omgeving vol haaien zoals de politiek, moeten Frank en zijn vrouw Claire Underwood het risico voortdurend analyseren. Het uiterst gedreven koppel van House of Cards neemt geen enkele onbezonnen beslissing, en elke handeling en elk woord zijn doordacht. Frank Underwood weet dat het risico aanwezig is, maar beheerst het: in tegenstelling tot anderen.

 

Hoe kunnen we u helpen?