Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Wie bepaalt de prijs van olie?

Ontdek het in de lente-editie van het Beobank Magazine.

Hoe wordt de prijs van olie bepaald? En waarom is de impact op de economie zo groot?

In de lente editie van 2019 speelt energie een centrale rol. Wie bepaalt de olieprijs, en welke invloed heeft dit op de wereldeconomie? 
Is groen renoveren goed voor het milieu én uw portemonnee? Ontdek de antwoord op deze vraag en nog veel meer in het Beobank Magazine.

 

Wie bepaalt de prijs van olie? 

Olie vormt al decennialang de motor van de globale economie. Schommelingen in prijs doen de economie daveren en zet geopolitieke verhoudingen op scherp. Wie of wat bepaalt vandaag de prijs van olie? Heeft olie nog een toekomst? 

De olieprijs: lees het volledige dossier

Praktische tips voor pensioenopbouw

Het belang van pensioensparen hoeft niemand nog uit te leggen. Maar wat kunt u nog meer doen om in aanloop naar uw pensioen uw vermogen op te bouwen? Elke fase in uw loopbaan geeft u nieuwe mogelijkheden om uw vermogen veilig te stellen. 

Expert vermogensbeheer Tim Ronsse geeft praktische tips.

Fake news: veel meer dan foute informatie

‘Fake news’: de term wordt niet alleen te vaak, maar ook foutief gebruikt. Wanneer is er echt sprake van ‘foute informatie’? Is het echt zo alomtegenwoordig als het lijkt? En hoe kunnen we ons tegen foute informatie en mogelijke negatieve gevolgen beschermen? 

Prof. Dr. Frederik De Grove zet de puntjes op de i

Schenken van onroerend goed blijft populair

De tarieven voor schenkbelasting van onroerend goed liggen overal in België lager dan de erfbelasting. Onroerend goed schenken zit dan ook in de lift. Maar hoe pakt u zo een schenking slim aan? Wat zijn de kosten? Hoe en wanneer schenkt u het best? 

Samia Mexellem, Adviseur vermogensbeheer bij Beobank deelt haar advies 

 …en nog veel meer

We zijn altijd en overal geconnecteerd. Maar willen we dat wel? En is groen renoveren ook financieel een goede zet? Beobank Magazine geeft u het antwoord.

Wat denkt u zelf?

Wordt de economie in een houdgreep gehouden door de grote oliespelers? Overschatten we het probleem van desinformatie? Zijn we morgen overal en altijd met alles verbonden? 

Meng u in het debat of laat ons weten welke thema's we moeten aansnijden. Schrijf ons een brief die begint met "Beste Beobank" en stuur hem naar:

Beobank-magazine | Beobank
Generaal Jacqueslaan 263G
1050 Brussel

Of stuur ons een e-mail op magazine@beobank.be 

Hoe kunnen we u helpen?