Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Wat is een zichtrekening?

Wat is een bankrekening?

Een zichtrekening, wettelijk een betaalrekening, dient eenvoudigweg voor het uitvoeren van dagelijkse verrichtingen: betalingen, overschrijvingen en afhalingen (dankzij de bijhorende debetkaart). Op zo’n rekening worden onder andere uw loon en het kindergeld gestort.

Wie kan een zichtrekening openen?

Een betaalrekening kan vaak geopend worden vanaf 12 jaar, mits de ouders of de voogden de rekening samen met het kind openen in een kantoor. Daarbij gaat het meestal over een jongerenrekening. Handig, want zo leren uw kinderen al op vroege leeftijd omgaan met geld.

Wat is het doel van een bankrekening?

Een zichtrekening kan op verschillende manieren gebruikt worden: u kan gebruikmaken van de bankkaart die aan de rekening gekoppeld is om in winkels, online of in restaurants, cafés te betalen. Ook kan u de kaart gebruiken om geld af te halen, te storten of over te schrijven aan betaalautomaten.

Een bankrekening met betaalkaart geeft ook bijkomende functies zoals contactloos betalen voor kleine bedragen, betalen met Payconiq via het scannen van QR-codes en het beheren van de rekening via Smartphone of computer. 

Welke kosten heeft een zichtrekening?

Afhankelijk van de soort rekening die u kiest, verschillen de kosten. Een jongerenrekening is meestal een gratis betaalrekening. Bij andere rekeningen dient er meestal een vaste bijdrage betaald te worden: zoals de kost voor de bankkaart verbonden aan de rekening.

Hoe een zichtrekening openen?

Bij Beobank kan een rekening makkelijk online geopend worden (vanaf 18 jaar, ouders kunnen wel een rekening openen voor hun kind(eren) online). Bekijk ons assortiment aan betaalrekeningen en ontdek welke de meest geschikte voor u is.

Hoe kunnen we u helpen?