Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Payconiq

De Payconiq by Bancontact-app

 • Eenvoudig en snel mobiel betalen in de winkel, online en onder vrienden.

Payconiq by Bancontact logo

Payconiq by Bancontact, waarom?

De Beobank Mobile App geeft u al heel wat handige functies zoals uw saldo checken, verrichtingen bekijken, overschrijvingen doen, uw budget beheren of zelfs uw CO2-voetafdruk simuleren. Met de Payconiq by Bancontact-app komen daar nog een aantal functies bovenop. U vindt de app terug in het aanmeldvenster van uw Beobank-app. 

Waar de Payconiq by Bancontact-app gebruiken?

 • Online: via het Bancontact- of Payconiq-logo op de betaalpagina van uw aankoop;
 • In de winkel: contactloos via de QR-code aan de kassa, of op de betaalterminal;
 • Onder vrienden: via een aangemaakte QR-code om uw vrienden te betalen; via 'Ontvangen' om zelf betalingen te ontvangen. 

Over welke extra functies gaat het?

 • Aankopen betalen door de QR-code te scannen bij de kapper, op uw elektriciteitsrekening op de smartphone van een vriend. 

 • Op restaurant deelt u gemakkelijk de rekening tussen u en uw gasten. 

 • Maak een groepspot aan, samen met uw contacten, om dat lang verwachte weekendje weg of dat cadeau voor de familie te financieren. 

 • Ook betalen met uw maaltijdcheques in de supermarkt, op restaurant of zelfs online is mogelijk via de Payconiq by Bancontact-app. 

Download de Payconiq by Bancontact-app hieronder

Google PlayApp Store

Een antwoord op al uw vragen vindt u hieronder

In mijn app store vind ik 2 ‘Payconiq’ apps terug. Welke moet ik kiezen?

Er zijn inderdaad 2 ‘Payconiq’ apps beschikbaar in de app stores: ‘Payconiq by Bancontact’ en ‘Payconiq’. De Payconiq by Bancontact-app combineert alle functionaliteiten van de Payconiq-app en de vroegere mobiele betaal-app van Bancontact. Payconiq by Bancontact is dan ook de enige app die Beobank ondersteunt.

Wat heb ik nodig om mijn bankrekening te koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app?

U heeft de Payconiq by Bancontact-app nodig en uw Beobank Mobile-app.

Is de Payconiq by Bancontact-app gratis?

Het downloaden en gebruiken van de app is volledig gratis. Ook alle betalingen tussen particulieren zijn gratis. 

Zijn de bedragen die ik kan betalen of ontvangen via Payconiq by Bancontact gelimiteerd?

Er zijn twee manieren om te betalen met gebruik van de Payconiq by Bancontact-functies: via een QR-code/het Bancontact-logo (e-commerce), of via overschrijving (in de Payconiq by Bancontact-app) (kleine handelaar). 

Voor een betaling via QR-code, of via het Bancontact-logo op een website gelden volgende limieten (steeds te bevestigen met uw pincode (vingerafdruk of gezichtsherkenning), ongeacht het transactiebedrag):

 • Minimumbedrag: € 0,02
 • Maximumbedrag: 
  • € 1.500 voor een betaling bij een handelaar;
  • € 250 voor een betaling tussen vrienden.

Voor elke geregistreerde kaart in de Payconiq by Bancontact-app geldt er een dagelijks limiet: 

 • Betalen is mogelijk tot maximaal € 2.500 
 • Betalen tussen vrienden tot € 250 
 • Ontvangen mogelijk tot € 500 per dag en per kaart

Voor mobiele betalingen via de Payconiq by Bancontact-app gelden volgende limieten:

 • Maximumbedrag per transactie: € 1.500
 • Totale bedrag van alle transacties: € 2.500/dag. Deze bedragen zijn inbegrepen in de limieten die gelden voor binnenlandse en SEPA-overschrijvingen (zie tarieven).

Is de Payconiq by Bancontact-app veilig?

Elke betaling moet bevestigd worden met een door u gekozen geheime code. De betalingen via de app zijn dus net zo veilig als gewone betalingen in een winkel met uw bankkaart. 

Hoe koppel ik mijn bankrekening aan de Payconiq by Bancontact-app?

Na het downloaden van de Payconiq by Bancontact-app, voegt u minstens een bancontact-kaart toe. Heeft u al bankkaarten gekoppeld? Dan kan u uw betaalrekening meteen koppelen via drie eenvoudige stappen:

 1. Open de Payconiq by Bancontact-app;
 2. Ga naar ‘Menu’ in de linkerbovenhoek en tik op ‘Betaalmethoden’;
 3. Koppel uw bankrekening aan de app. Zorg ervoor dat u Beobank Mobile geïnstalleerd hebt op uw smartphone.

Kan ik Beobank Mobile blijven gebruiken?

Natuurlijk. De functies die u gebruikt voor uw dagelijks beheer van uw rekeningen kan u gewoon verder blijven gebruiken. Door uw kaart aan de Payconiq by Bancontact-app te koppelen, geniet u van extra gratis functies om mobiel te betalen. 

Wat als ik al een rekening gekoppeld heb aan de Payconiq by Bancontact-app?

Als u al een bankrekening gekoppeld hebt, maar u die door uw Beobank-bankrekening wenst te vervangen, dient u eerst uw huidige bankrekeningnummer (IBAN) in uw Payconiq by Bancontact-app te ontkoppelen. Let wel op dat u uw bankkaart niet ontkoppelt.

 1. Tik linksboven in het menu op ‘Betaalmiddelen’ ;
 2. Selecteer vervolgens ‘Gekoppelde bankrekening’ en klik op de knop ‘Ontkoppel mijn bankrekening’ ;
 3. Bevestig door nogmaals op ‘Ontkoppel mijn bankrekening’ te klikken ;
 4. Ga vervolgens via het menu naar ‘Betaalmiddelen’ ;
 5. Tik op ‘Voeg bankrekening toe’ ;
 6. Geef je bankrekening op.

Kan ik meer dan een bankrekening koppelen aan de Payconiq-app?

U kan tot vijf verschillende bankkaarten (van verschillende of dezelfde banken) toevoegen, maar slechts één bankrekening (IBAN-nummer) koppelen aan de Payconiq by Bancontact-app. 

Hoe maak ik een ‘groepspot’ aan?

In de Payconiq by Bancontact-app tikt u op ‘Ontvangen’ en op ‘Maak een groepspot aan’. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen aan de groepspot. U verstuurt de uitnodiging gemakkelijk via sms, WhatsApp of e-mail. 

Hoe kan ik een rekening delen?

Een rekening deelt u gemakkelijk onder vrienden via ‘Ontvangen’ en ‘Deel de rekening’. 

Of via ‘Menu’, in ‘transactiehistoriek’ en tik op ‘Deel de rekening’. Vul het aantal personen en het te delen bedrag in, en stuur hen een betaalverzoek met het gedeelde bedrag. 

Hoe voeg ik mijn maaltijdcheques toe aan de Payconiq by Bancontact-app?

Na het koppelen van uw bankrekening kan u uw maaltijdcheques teovoegen. Dat kan op twee manieren:

 • Via ‘Diensten’ in het startscherm van de app. Vervolgens tikt u op ‘Maaltijdcheques’ en volgt u de instructies om uw maaltijdcheques van Edenred, Monizze of Pluxee toe te voegen.
 • Via het ‘Menu’, in de linkerbovenhoek van de app. U tikt op ‘Betaalmethoden’ en volgt de instructies om uw maaltijdcheques-kaart toe te voegen.

Ik ben mijn Payconiq by Bancontact pincode vergeten of ik heb drie keer een verkeerde pincode ingegeven. Wat moet ik doen?

In dit geval moet u uw Payconiq by Bancontact-app resetten. Ga naar de instellingen in uw app en klik op 'De app resetten'. Nadat de app is gereset, moet u zich opnieuw registreren en een nieuwe pincode kiezen. Let op: bij het resetten worden alle opgeslagen gegevens verwijderd, ook uw transactiehistoriek. U moet ook uw kaart(en) opnieuw registreren.

Wat als ik mijn smartphone verlies of hij gestolen wordt? Kan iemand er dan betalingen mee uitvoeren via Payconiq by Bancontact?

Als uw toestel verloren raakt of gestolen wordt, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Card Stop (www.cardstop.be) op het nummer 078 170 170 zij kunnen dan uw Payconiq by Bancontact-app blokkeren. Zodra dat gebeurd is, kan niemand de app nog gebruiken, zelfs niet met uw geheime code. U kunt uw Bancontact-kaart wel nog steeds gebruiken nadat uw Payconiq by Bancontact-app is geblokkeerd.

Indien u ook Beobank Mobile geïnstalleerd hebt op dit toestel, vergeet dan niet om die ook te blokkeren. Als u een Digipass hebt, kunt u zelf de toegang op uw telefoon blokkeren via Beobank Online in het menu Mijn Profiel > Mobiele applicatie.

Als u geen Digipass hebt, kunt u contact opnemen met Beobank Service Center op het nummer +32 (0)2 622 20 00 (van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u, en op zaterdag van 9u tot 12u30) en een aanvraag indienen om uw mobiele apparaat te laten schrappen.

Bij de betaalmiddelen in Payconiq by Bancontact heb ik de mogelijkheid een bankrekening te koppelen, wat is dat?

Naast maximaal vijf bankkaarten, hebt u ook de mogelijkheid om een bankrekening te koppelen aan uw Payconiq by Bancontact-app. Dat geeft u de mogelijkheid om betalingen en betaalverzoeken vanop afstand te doen, dus zonder dat de andere persoon bij u aanwezig is om een QR-code te scannen. 

Deze artikelen kunnen u interesseren...

veiligheidsreflexen

Bankieren op afstand: 10 veiligheidsreflexen

Hoe betrouwbaar is online bankieren? Dankzij deze 10 veiligheidsreflexen kan u met een gerust hart bankieren op afstand.
identiteitsdiefstal

Zo herken je identiteitsdiefstal én ga je het tegen

Identiteitsdiefstal herkennen én voorkomen? Ontdek hier wat deze vorm van fraude inhoudt en hoe je je ertegen wapent.

Hoe kunnen we u helpen?