Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Payconiq

Payconiq by Bancontact-app

  • Eenvoudig en snel mobiel betalen.

Payconiq by Bancontact logo

U wilt eenvoudig online betalen? Of met uw smartphone betalen in een winkel, restaurant, bij de kapper…? U wilt de rekening delen op restaurant? Of u wilt een vriend terugbetalen maar u hebt geen cash op zak? Met de gratis Payconiq by Bancontact-app kunt u snel en eenvoudig mobiele betalingen doen of ontvangen via uw smartphone of tablet. Eenvoudigweg door een QR-code in te scannen of een bedrag in te geven. U ziet meteen of de betaling gelukt is.

Hoe werkt het?

Online betalen

Dankzij de Payconiq by Bancontact-app kunt u makkelijk én snel online betalen in elke webshop waar u mobiel kunt betalen met Bancontact of Payconiq.

Bent u aan het shoppen op uw smartphone waarop ook de Payconiq by Bancontact-app geïnstalleerd is? Dan kiest u in de webshop voor Bancontact of Payconiq als betaalmethode, en klikt vervolgens op ‘Open de app’. Zo komt u vanzelf in de Payconiq by Bancontact-app terecht. U controleert het bedrag en bevestigt uw betaling met uw pincode. Klaar!

Bent u aan het shoppen op uw laptop? Dan kiest u in de webshop voor Bancontact of Payconiq als betaalmethode, u opent de Payconiq by Bancontact-app op uw smartphone of tablet, en scant de QR-code die automatisch op het scherm van uw laptop verschenen is. U controleert het bedrag, bevestigt uw betaling met uw pincode, en klaar!

Betalen in een winkel

U zegt gewoon aan de kassa dat u met de Payconiq by Bancontact-app wil betalen. Vervolgens opent u de app op uw smartphone en scant u ofwel de QR-code die op het scherm van de kassa verschijnt, ofwel de QR-code die u terugvindt op een sticker met het Payconiq by Bancontact-logo in de buurt van de kassa. In het laatste geval zult u zelf het te betalen bedrag in de app moeten ingeven. U controleert het bedrag en bevestigt uw betaling met uw pincode.

Vrienden terugbetalen of terugbetaald worden

Om geld te ontvangen van een vriend of om een vriend terug te betalen opent u allebei de Payconiq by Bancontact-app.

Wilt u geld ontvangen? Klik dan op het icoontje ‘Ontvangen’ op de startpagina van de app. Geef het bedrag en eventueel een bericht in, waarna een unieke QR-code verschijnt op uw scherm. Uw vriend moet enkel nog de QR-code scannen met zijn app en de betaling bevestigen.

Wilt u een vriend terugbetalen? Dan scant u gewoon de QR-code op de smartphone van uw vriend, controleert het bedrag en bevestigt met uw pincode.

U ontvangt beiden een bevestiging van de betaling.

Facturen betalen

Ontvangt u een rekening of factuur met een QR-code met het Payconiq of Bancontact-logo ernaast? Dan kunt u die eenvoudig betalen met uw Payconiq by Bancontact-app. U scant opnieuw de QR-code, controleert het bedrag en bevestigt met uw pincode.

Uw voordelen

  • Gratis: het downloaden en gebruiken van de app zijn volledig gratis. Ook alle betalingen tussen particulieren zijn gratis.

  • Eenvoudig in gebruik: u scant gewoon online of in de winkel een QR-code of vult een bedrag in en laat één van uw vrienden de QR-code op uw smartphone scannen.

  • Snel: alle betalingen gebeuren in real-time.

  • Veilig: elke betaling moet bevestigd worden met een geheime pincode die alleen u kent. Alle betalingen via de app zijn dus net zo veilig als gewone betalingen in een winkel met uw bankkaart.

  • Multi-bank: de persoon die de betaling doet en de persoon die de betaling ontvangt, hoeven geen klant te zijn bij dezelfde bank. En u kunt tot 5 bankkaarten van verschillende banken aan uw app koppelen.

Hoe kan ik aan de slag?

Volg de verschillende stappen met de hulp van onze Payconiq by Bancontact ondersteuning

1) Download de Payconiq by Bancontact-app via de App Store of Google Play en installeer hem.

2) Voer uw e-mailadres, naam, voornaam, mobiel telefoonnummer in en klik op « Volgende ». Voer vervolgens de 5-cijferige code in die u via SMS heeft ontvangen.

3) Klik op « Maak pincode aan » om een 4-cijferige pincode in te voeren die u later nodig heeft om uw betalingen te bevestigen. Zodra de code is ingevoerd en bevestigd, klikt u op « Volgende » om uw Beobank debetkaart aan de applicatie te koppelen door Beobank in de lijst te kiezen.

4a) Voer het nummer van uw kaart en de vervaldatum in. Bevestig dat u de (pre)contractuele informatie hebt gelezen en klik op « Voeg een kaart toe ». U ontvangt vervolgens een melding op uw Beobank Mobiele-applicatie. Klik erop en bevestig de handeling met uw geheime Beobank Mobiele-code. Na bevestiging wordt u doorgestuurd naar de site en is uw Beobank-kaart toegevoegd.

OF 

4b) Voer het nummer van uw kaart en de vervaldatum in. Bevestig dat u de (pre)contractuele informatie hebt gelezen en klik op « Voeg een kaart toe ». Neem u Digipass en volg de instructies. Vervolgens ontvangt u een bericht dat de authenticatie met de Digipass succesvol was en dat uw Beobank kaart is toegevoegd.

5) In een laatste stap wordt u voorgesteld om uw bankrekening te koppelen. Deze functie is momenteel niet beschikbaar voor Beobank. Het enige wat u hoeft te doen is door de lijst met aangeboden banken te scrollen en op "Andere bank" te klikken. Uw inschrijving is dan voltooid en u kunt Payconiq by Bancontact gaan gebruiken.

 

Google Play
App Store

Vragen & Antwoorden

In mijn app store vind ik 2 ‘Payconiq’ apps terug. Welke moet ik kiezen?

Er zijn inderdaad 2 ‘Payconiq’ apps beschikbaar in de app stores: ‘Payconiq by Bancontact’ en ‘Payconiq’. De Payconiq by Bancontact-app combineert alle functionaliteiten van de Payconiq-app en de vroegere mobiele betaal-app van Bancontact. Payconiq by Bancontact is dan ook de enige app die Beobank ondersteunt.

Zijn de bedragen die ik kan betalen of ontvangen via Payconiq by Bancontact gelimiteerd?

Voor een mobiele betaling via het scannen van een QR-code, of via een Bancontact betaalknop op een website of in de app van een winkelier, gelden volgende limieten:

  • Minimumbedrag: € 0,02.
  • Maximumbedrag: € 1.500 voor een betaling bij een handelaar, en € 250 voor een betaling tussen vrienden.

Dagelijkse limiet: u kunt maximaal tot € 2.500 betalen (€ 250 voor een betaling tussen vrienden) en tot € 500 ontvangen per dag voor alle kaarten samen die aan de app gekoppeld zijn.

U moet een betaling via het scannen van een QR-code steeds bevestigen met uw pincode (vingerafdruk of gezichtsherkenning), ongeacht het transactiebedrag.

Voor contactloze betalingen via de Payconiq by Bancontact-app gelden volgende limieten:

  • Betalingen zonder pincode: maximum € 25 (€ 50 voor parking) per betaling. U mag maximaal vijf opeenvolgende betalingen zonder pincode doen; het totale bedrag mag niet hoger zijn dan € 50. Van zodra u één of meerdere limieten overschrijdt, zal de Payconiq by Bancontact-app u vragen om uw pincode in te geven.
  • Betalingen met pincode: maximaal € 500 per betaling en per dag.

Ik ben mijn Payconiq by Bancontact pincode vergeten of ik heb drie keer een verkeerde pincode ingegeven. Wat moet ik doen?

In dit geval moet u uw Payconiq by Bancontact-app resetten. Ga naar de instellingen in uw app en klik op 'De app resetten'. Nadat de app is gereset, moet u zich opnieuw registreren en een nieuwe pincode kiezen. Let op: bij het resetten worden alle opgeslagen gegevens verwijderd, ook uw transactiehistoriek. U moet ook uw kaart(en) opnieuw registreren.

Wat als ik mijn smartphone verlies of hij gestolen wordt? Kan iemand er dan betalingen mee uitvoeren via Payconiq by Bancontact?

Als uw toestel verloren raakt of gestolen wordt, moet u zo snel mogelijk contact opnemen met Card Stop (www.cardstop.be) op het nummer 078 170 170 zij kunnen dan uw Payconiq by Bancontact-app blokkeren. Zodra dat gebeurd is, kan niemand de app nog gebruiken, zelfs niet met uw geheime code. U kunt uw Bancontact-kaart wel nog steeds gebruiken nadat uw Payconiq by Bancontact-app is geblokkeerd.

Indien u ook Beobank Mobile geïnstalleerd hebt op dit toestel, vergeet dan niet om die ook te blokkeren. Als u een Digipass hebt, kunt u zelf de toegang op uw telefoon blokkeren via Beobank Online in het menu Mijn Profiel > Mobiele applicatie.

Als u geen Digipass hebt, kunt u contact opnemen met Beobank Service Center op het nummer +32 (0)2 622 20 00 (van maandag tot vrijdag van 8u tot 20u, en op zaterdag van 9u tot 12u30) en een aanvraag indienen om uw mobiele apparaat te laten schrappen.

Bij de betaalmiddelen in Payconiq by Bancontact heb ik de mogelijkheid een bankrekening te koppelen, wat is dat?

Naast maximum 5 bankkaarten, hebt u ook de mogelijkheid om 1 bankrekening te koppelen aan uw Payconiq by Bancontact-app. Dit geeft u de mogelijkheid om betalingen en betaalverzoeken vanop afstand te doen, dus zonder dat de andere persoon bij u aanwezig is om een QR-code te scannen. Deze functionaliteit wordt momenteel nog niet ondersteund door Beobank. U hebt ze echter niet nodig om betalingen of betaalverzoeken te doen waarbij een QR-code gescand wordt, of voor contactloze betalingen met uw smartphone.

Hoe kunnen we u helpen?