Beleggen en Sparen

Beleggerslexicon

Als u wilt starten met beleggen, leert u best eerst alle basisbegrippen. Wij leggen u elk concept uit in minder dan één minuut.

Verzekeringen

Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

Business cycle

Business cycle

De business cycle of economische cyclus verwijst naar de fluctuaties in BBP op de lange termijn. Een volledige cyclus bestaat uit vier fases. Eerst is er een fase van expansie of economische groei. Tijdens de groeifase zien we een toename in de werkgelegenheid, productie, verkopen en inkomens. In de tweede fase, de piekfase, noteert de beurs zeer hoog en heerst er een euforische sfeer onder beleggers. De groei zwakt echter langzaam af. In de derde fase vindt er een inkrimping plaats. De beurs daalt en een recessie dient zich aan. In de vierde fase noteert de beurs zeer laag en zwakt de daling af. Wie het slim aanpakt, kan in deze fase heel wat opportuniteiten benutten. In elk geval is een juiste inschatting van de fase van de business cycle cruciaal voor een goede timing van je beleggingen, maar aangezien de economische cyclus geen vaste intervallen kent, is dit moeilijk te voorspellen.

Klaar om te beleggen? Maak een afspraak!

Uw beleggingsportefeuille opbouwen

Description

De markten veranderen voortdurend. Denkt u regelmatig na om uw beleggingsportefeuille te herzien? Onze adviseurs helpen u betere beslissingen te nemen en uw rendement te verbeteren.