Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Credit mutuel nord europe building

Crédit Mutuel Alliance Fédérale, een solide groep

  • Beobank is een dochteronderneming van Crédit Mutuel Alliance Fédérale, een vooraanstaande en mutualistische bankgroep in Frankrijk.

Een mutualistische bank

Crédit Mutuel is een bank die toebehoort aan haar klantleden, die het kapitaal bezitten en de strategie sturen in het kader van een democratische werking.

Dit betekent dat Crédit Mutuel niet beursgenoteerd is. Crédit Mutuel is een coöperatieve bank die toebehoort aan haar klanten, leden van een lokaal fonds. Deze klantleden kiezen hun vertegenwoordigers de bestuurders die hun verwachtingen centraal stellen in de Groep.

Een betrokken bank

Credit Mutuel Alliance Fédérale was de eerste bank met de status van een bedrijf met een missie. Vijf langetermijnengagementen bevestigen haar identiteit en waarden en mobiliseren de vaardigheden en energie rond een gemeenschappelijke dynamiek:

- Coöperatieve en mutualistische organisatie: we begeleiden onze klanten en leden zo goed mogelijk bij hun belangen.
- Bank van allen: klantleden en klanten, werknemers en verkozen vertegenwoordigers, we handelen ten opzichte van iedereen en weigeren elke vorm van discriminatie.
- We eerbiedigen ieders privacy en stellen technologie en innovatie ten dienste van de mens.
- Als solidaire onderneming dragen we bij aan de ontwikkeling van de gebieden waarin we actief zijn.
- Als verantwoordelijke onderneming werken we aan een rechtvaardigere en duurzamere samenleving.

De Groep Crédit Mutuel Alliance Fédérale

Crédit Mutuel Alliance Fédérale staat ten dienste van haar klanten via haar 4 300 verkooppunten en haar 25 000 adviseurs binnen de netwerken van Crédit Mutuel (14 federaties) en CIC.

Tegen de achtergrond van een langdurige lage rente en sterke veranderende behoeften heeft Crédit Mutuel Alliance Fédérale haar diversificatiestrategie versneld en gekozen voor een strategie voor multiservice van haar banknetwerken die gebruik maken van de steun van dochterondernemingen (waaronder Beobank en Banque Transatlantique in België) en centra voor professionele expertise (vastgoed, verzekeringen, woningbescherming, vermogensbeheer,…).

Een solide en stabiele groep

Cijfers op datum van 31/12/2023

Hourglass
16,1 miljard €

Nettobankproduct

Paramtres
4,1 miljard €

Nettoresultaat

information
18,5%

Solvabiliteitsratio Basel III Common Equity Tier One

Check ok
20,7%

Globaal solvabiliteitsratio Basel III