Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

geoorloofde debetstand

Een geoorloofde debetstand op uw zichtrekening

  • Met de geoorloofde debetstand kan u onder nul gaan op uw zichtrekening. Ontdek het snel. 

Extra comfort voor onverwachte uitgaven

Extra comfort voor onverwachte uitgaven

De ene maand is de andere niet. Het is u vast al overkomen dat u op het einde van de maand krap zit en er nog een factuur in de bus valt waar u niet op gerekend had. Zulke onvoorziene kosten kunnen u heel wat ongemak bezorgen. Wanneer bijvoorbeeld uw betaling via domiciliëring geweigerd wordt, of u geen uitgaven meer kan doen met uw debetkaart. U wilt dan natuurlijk snel een oplossing vinden. Zou het dan niet handig zijn om te kunnen rekenen op wat meer financiële ademruimte?

Uw voordelen

  • Verhoog uw financieel comfort

    Met een geoorloofde debetstand op uw betaalrekening beschikt u over een comfortabele en soepele kredietopening. Die kunt u gebruiken in maanden met veel uitgaven of onvoorziene kosten.

  • Het bedrag van uw geoorloofde debetstand1

    Samen met u analyseren wij hoeveel uw kredietopening kan bedragen, in functie van uw mogelijkheden en behoeften (minimum 625 euro en maximum 5.000 euro).

Voorwaarden

De terugbetaling van het opgebruikte kredietbedrag

Maandelijks betaalt u minstens de debetintresten terug. U betaalt enkel interesten op de bedragen die u effectief gebruikt. Maar u moet er wel voor zorgen dat u uw rekening regelmatig aanvult, zodat die binnen de wettelijke termijn positief staat of minstens weer op nul komt.

De wettelijke verplichting tot nulstelling

De wetgeving op het consumentenkrediet voorziet in de verplichting om het volledige bedrag van uw gebruikte kredietopening minstens eenmaal per jaar of om de 5 jaar terug te betalen. Deze termijn hangt af van het bedrag van de toegekende kredietopening.  

Bedrag geoorloofde debetstandNulstelling
< = 3000,00 eurosElke 12 maanden
 > 3000,00 eurosElke 60 maanden


Hoe weet u op welke datum uw rekening weer positief moet staan?

U vindt de informatie op uw rekeninguittreksels 6 maanden, 3 maanden, 2 maanden en 1 maand voor de datum. De resterende termijn om uw rekening positief te zetten wordt ook vermeld in Beobank Online en Beobank Mobile, in de rubriek kenmerken van uw rekening. Bovendien zullen wij u ook een brief sturen minimum 2 maanden voor de datum van nulstelling.


Meer weten? Maak een afspraak in uw Beobank-agentschap.

Documenten

1 Kredietopening van onbepaalde duur onder de vorm van een geoorloofde debetstand, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord.

Beobank NV/SA, Kredietgever, Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel – BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel - IBAN: BE77 9545 4622 6142 - BIC: CTBKBEBX.