Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

geoorloofde debetstand

Een geoorloofde debetstand op uw betaalrekening?

  • Ontdek snel de voordelen.

Extra comfort voor onverwachte uitgaven

Extra comfort voor onverwachte uitgaven

De ene maand is de andere niet. Het is u vast al overkomen dat u op het einde van de maand krap zit en er nog een factuur in de bus valt waar u niet op gerekend had. Zulke onvoorziene kosten kunnen u heel wat ongemak bezorgen. Wanneer bijvoorbeeld uw betaling via domiciliëring geweigerd wordt, of u geen uitgaven meer kan doen met uw debetkaart. U wilt dan natuurlijk snel een oplossing vinden. Zou het dan niet handig zijn om te kunnen rekenen op wat meer financiële ademruimte?

Uw voordelen

  • Verhoog uw financieel comfort

    Met een geoorloofde debetstand op uw betaalrekening beschikt u over een comfortabele en soepele kredietopening. Die kunt u gebruiken in maanden met veel uitgaven of onvoorziene kosten.

  • Het bedrag van uw geoorloofde debetstand1

    Samen met u analyseren wij hoeveel uw kredietopening kan bedragen, in functie van uw mogelijkheden en behoeften (minimum 625 euro en maximum 5.000 euro).

Voorwaarden

De terugbetaling van het opgebruikte kredietbedrag

Maandelijks betaalt u minstens de debetintresten terug. U betaalt enkel interesten op de bedragen die u effectief gebruikt. Maar u moet er wel voor zorgen dat u uw rekening regelmatig aanvult, zodat die binnen de wettelijke termijn positief staat of minstens weer op nul komt.

De wettelijke verplichting tot nulstelling

De wetgeving op het consumentenkrediet voorziet in de verplichting om het volledige bedrag van uw gebruikte kredietopening minstens eenmaal per jaar of om de 5 jaar terug te betalen. Deze termijn hangt af van het bedrag van de toegekende kredietopening.  

Bedrag geoorloofde debetstand Nulstelling
< = 3000,00 euros Elke 12 maanden
 > 3000,00 euros Elke 60 maanden

Hoe weet u op welke datum uw rekening weer positief moet staan?

De vervaldag staat op uw rekeninguittreksels 6 maanden, 3 maanden, 2 maanden en 1 maand voor die datum. Minimum 2 maanden ervoor sturen we u ook nog eens een brief.

Meer weten? Maak een afspraak in uw Beobank agentschap.

1 Kredietopening van onbepaalde duur onder de vorm van een geoorloofde debetstand gekoppeld aan een betaalrekening, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en wederzijds akkoord.

Beobank NV/SA, Kredietgever, Generaal Jacqueslaan 263g, 1050 Brussel – BTW BE 0401.517.147 RPR Brussel - IBAN: BE77 9545 4622 6142 - BIC: CTBKBEBX – FSMA 19688 A.