Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

De toekomst van je portefeuille: cash of met de kaart?

Het Grote Bancontact Betaalonderzoek 2017

Steeds minder mensen hebben cash op zak. Vaak vinden we het ook niet de moeite waard om een geldautomaat te zoeken. Je kan immers (bijna) overal met een bankkaart betalen. Zal cash volledig verdwijnen? We praten je bij aan de hand van Het Grote Bancontact Betaalonderzoek 2017.

In heel wat Chinese grootsteden is het al zover: cash is volledig verdwenen. Gaat het bij ons ook zo ver komen? Waarschijnlijk wel, want op 16 november publiceerde Bancontact de resultaten van Het Grote Bancontact Betaalonderzoek 2017. De resultaten zijn schokkend: 8 op de 10 jongeren hebben nog amper cash op zak en 3 op de 10 Belgen geloven dat contant geld over 10 jaar verdwenen is.

Bijna drie op de vier Vlamingen heeft een smartphone die vol staat met applicaties of apps. Banken ontwikkelden enkele jaren geleden volop apps met als doel betalen nog gemakkelijker te maken. Ga je uit eten met vrienden, dan betaalt iemand met zijn betaalkaart en de anderen betalen hem daarna onmiddellijk terug. Op drie jaar tijd is de Belg veel vaker mobiel gaan betalen. 45 procent van de mensen met een smartphone vindt betalen via een app bijzonder praktisch.

Online shoppen, je hebt het ongetwijfeld al eens gedaan. Tijdens de feestdagen heeft dat heel wat voordelen en vandaag gaat het ook vlotter dan ooit. Betaal je online met een Beobank bank- of kredietkaart, dan krijg je een sms op je gsm met een unieke code waarmee je je aankoop bevestigt. Je hebt dus geen kaartlezer meer nodig. Met een klik op de knop is je bestelling onderweg. Zo is er niet alleen een evolutie in de betaalwereld, maar ook vooruitgang.

De focus ligt vandaag duidelijk op gebruiksgemak en dat is niemand ontgaan. Met de nieuwe betaalkaarten betaal je zelfs contactloos – of zoals in China door een QR-code te scannen. Omdat het cash geld stilaan verdwijnt, is het des te belangrijk om voor de juiste betaal- en kredietkaart te kiezen.

De Beobank betaal- en kredietkaarten

Ontdek ons aanbod

Hoe kunnen we u helpen?