Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Realiteit sterker dan fictie

Een aanpak die alles verandert

Dara Duong en Philippe Bertrand

Ontdekte u het spotje The Flying Pizzaman al? Philippe Bertrand, zelfstandig agent voor Beobank, maakte net hetzelfde mee. Een waargebeurd verhaal, dus. De pizza achterwege gelaten. Dara Duong was destijds op zoek naar een lening om een scooter te kopen, maar vond in Beobank een partner om haar kinderdroom waar te maken. Wij delen haar verhaal.

Dara Duong is sinds enkele jaren poetsvrouw in Brussel. Zoals iedereen die er woont, ondervindt ze de nadelen van verkeersopstoppingen en vertragingen van het openbaar vervoer. Al die vertragingen stapelen zich op en, het ergst van al, raakt ze niet op tijd aan de schoolpoort om haar kinderen op te pikken. De oplossing is nochtans niet ver te zoeken: een scooter die ervoor zorgt dat ze haar werkschema kan volgen en haar kinderen vervolgens op tijd kan ophalen.

Een eerste lening

Om deze scooter te kunnen kopen, had ze een lening nodig. En toen mevrouw Duong bij Beobank aanklopte, kreeg ze die. Het team van Philippe Bertrand runt het kantoor in Sint-Joost en de zaak werd snel beklonken. Het bedrag dat ze wou lenen was dan ook niet hoog, en mevrouw Duong voldeed aan een laag risicoprofiel. Daarbovenop slaagde ze erin om haar lening vlugger dan voorzien terug te betalen. Zo zit mevrouw Duong namelijk in elkaar: ze waardeert mensen die naar haar luisteren en doet daarom een extra inspanning om haar afspraken na te komen.

Een vertrouwensrelatie

Mevrouw Duong bevestigt het. Teruggaan naar het Beobank agentschap in Sint-Joost voelt net zoals op familiebezoek gaan, bij mensen die je vertrouwt en waar je je goed bij voelt. Toen haar familie, die in Cambodja gebleven was, haar over een stuk grond dat te koop stond vertelde, besloot mevrouw Duong opnieuw bij Philippe Bertrand langs te gaan. In zijn ogen zag de situatie er erg eenvoudig uit. Dankzij haar betrouwbaar en stabiel dossier en omdat ze voor alle nodige documenten zorgde, was het afsluiten van haar tweede lening vlot in kannen en kruiken. En voor de tweede keer op rij maakte mevrouw Duong er haar missie van om ook deze lening sneller dan voorzien terug te betalen.

Een kinderdroom

Al van kleins af aan, koesterde ze een droom: een hotel openen. Onmogelijk in België. Ook niet in Cambodja, waar investeringen niet opbrengen. Dus begon ze maar met het beheren van het appartement van een klant die in het buitenland woont. Het duurde niet lang voordat ze de gok waagde en bij Beobank aanklopte met een nieuw voorstel. Het appartement van haar klant kopen, zodat ze haar eigen woning kon ombouwen tot kleine studio’s om aan studenten te verhuren. Het appartement was vlakbij, waardoor ze dag en nacht paraat kon staan voor haar huurders. Hier opnieuw pronkte ze met een betrouwbaar dossier en luisterde het Beobank-team aandachtig naar haar dromen. Voor ze het goed en wel besefte, keurden ze haar lening goed.

Hoewel alles begon met een lening voor een scooter, is mevrouw Duong vandaag trotse eigenaar van een appartement én een woning die ze aan studenten verhuurt. Haar job als poetsvrouw combineert ze maar al te graag met het zorgen voor haar studenten. Haar stoute schoenen aantrekken en met haar verhaal naar het team in Sint-Joost trekken, is volgens haar de beste beslissing die ze ooit maakte. Oké, het is misschien geen echt hotel, maar mevrouw Duong heeft nog meer dan genoeg ideeën om die droom te verwezenlijken. En Beobank zal ook hier niet twijfelen om haar te helpen.

Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier en mits wederzijds akkoord.

Hoe kunnen we u helpen?