Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Op beleggen staat geen leeftijd.

Nooit te jong of te oud om te beleggen

In tegenstelling tot wat sommigen denken, staat er op beleggen geen leeftijd. Het is gewoon een andere manier van beleggen. U hoeft zich niet eerst comfortabel te voelen in uw werk of met uw woning, vooraleer u een klein, matig of groter risico overweegt. En het is niet omdat u met pensioen bent dat u niet met beleggen kunt starten.

Beleggen om uw levenskwaliteit te verhogen

Leveren spaarrekeningen en vastgoed te weinig op volgens u? Wilt u van uw beleggingen profiteren, en daar zelfs risico’s voor nemen? Door iets riskantere aandelenfondsen met een hoog potentieel te combineren met defensieve beleggingen tegen een vaste rente, kan uw potentieel rendement groter worden.

Beleggen voor uw pensioen

Er staat geen leeftijd op beleggen of om aan uw pensioen te beginnen denken. Uw geld parkeren op spaarrekeningen betekent dat u door de inflatie op lange termijn aan koopkracht verliest. U hoeft niet uw laatste euro te beleggen. Met kleine bedragen, en door een overschotje achter de hand te houden, voor eventuele beleggingen achteraf, komt u al een heel eind. Bijvoorbeeld door te beleggen in fondsen met een langetermijnvisie, die de schommelingen van de markten opvangen.

Beleggen om van uw pensioen te genieten

Een welverdiend pensioen: eindelijk! Of u dat consequent doet of niet: een klein extraatje opbouwen door slim te beleggen in fondsen kan interessant zijn. Al uw eieren in één mand leggen, is allicht niet verstandig. Een goede spreiding van uw portefeuille beperkt uw risico. En van dat kleine extraatje kunt u eventueel een deel gebruiken voor uw kinderen of (toekomstige) kleinkinderen.

Beleggen voor uw gezin

Kinderen en kleinkinderen financieel helpen, om hen een goede start in het leven geven, is nobel. Spijtig genoeg biedt het openen van een spaarrekening bij de geboorte vandaag een zeer beperkt vooruitzicht op rendement. Als u voor hen wilt beleggen, kunt u dat best zo snel mogelijk doen, want beleggingen op middellange en lange termijn bieden een maximaal rendementspotentieel. Uw nageslacht zal het zich nog lang herinneren.

 


 

Hoe kunnen we u helpen?