Verzekeringen
Beobank Home Secure

Verbonden alarmsysteem met 24/24 uur telebewaking. Vanaf 22€/maand

3d secure

Veilig betalen op internet

 • De voordelen van online winkelen zijn algemeen gekend, het is gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. De veiligheid van het online betalen is daarbij van het grootste belang. Dankzij de gratis 3D Secure beveiligingstechnologie kan het ook extra veilig.

mobile

Wat is 3D Secure precies?

3D Secure is een  beveiligingstechnologie voor betalingen op het internet via uw Visa of Mastercard kredietkaart of via de Bancontact of Maestro functies van uw debetkaart. Deze technologie zorgt ervoor dat tijdens de online betaling een extra veiligheidscontrole ingebouwd wordt waarbij er een extra bevestiging van uw identiteit gebeurt.

Deze technologie wordt echter niet door alle handelaren gebruikt in hun webshop, waardoor deze extra beveiliging niet op alle websites gevraagd wordt. U herkent de deelnemende online winkels aan onderstaande logos:

visa mastercard

Wat hebt u nodig?

Om online betalingen te kunnen doen op websites die gebruik maken van de 3D Secure technologie, moet aan 3 voorwaarden voldaan zijn:

 1. U beschikt over een kredietkaart of een debetkaart gekoppeld aan uw betaalrekening.
  • Voor een betaling met uw kredietkaart of via de Maestro functie van uw debetkaart: u hebt uw persoonlijk GSM-nummer aan ons doorgegeven of u beschikt over een Digipass van Beobank.
  • Voor een betaling via de Bancontact functie van uw debetkaart: u beschikt over een toegang tot Beobank Online en een Digipass van Beobank.
 2. De website waarop u een aankoop wenst te doen, moet gecertifieerd zijn voor Verified by Visa (Visa), Mastercard SecureCode (Mastercard en Maestro) of Bancontact.                                                                                            

Hoe werkt het?

Om een betaling te doen via kredietkaart

 1. Na het afronden van uw aankoop klikt u op het Visa- of Mastercard-logo (naargelang het logo op uw kaart) op het betaalscherm van de webwinkel
 2. Vul op het volgende scherm uw naam in, precies zoals die op uw kaart staat (in HOOFDLETTERS) + uw volledige kaartnummer (16 cijfers) + de vervaldatum van uw kaart + de veiligheidscode van uw kaart (de 3 laatste cijfers op de achterkant van uw kaart).
 3. Na bevestiging krijgt u een sms met een unieke identificatiecode op het gsm-nummer dat u ons gegeven hebt. Hebt u een Digipass, dan kunt u ook een code creëren met uw Digipass.
  Hebt u geen Digipass en geen gsm-nummer doorgegeven?
  Ga dan langs in een Beobank-agentschap in uw buurt om uw gegevens up te daten. Of bel 02 626 50 50, van maandag tot vrijdag van 8 tot 20u en op zaterdag van 9 tot 12u30. Anders zult u geen aankopen kunnen doen op sites die gecertifieerd zijn voor Verified by Visa / Mastercard SecureCode.
 4. Vul die code in op de voorziene plaats op het scherm Verified by Visa of Mastercard SecureCode en bevestig de transactie. Indien u gebruik maakt van Beobank Online, zult u uw Beobank Online wachtwoord moeten invullen bovenop de identificatiecode die u via sms ontvangen hebt.
  Mocht u dit wachtwoord niet meer kennen, dan kunt u uw wachtwoord hier resetten, of via uw agentschap.
 5. Na een laatste bevestiging weet u of de betaling is aanvaard en keert u automatisch terug naar de website van de handelaar.

Om een betaling te doen via de Bancontact functie van uw debetkaart

 1. Na het afronden van uw aankoop klikt u op het Bancontact-logo op het betaalscherm van de webwinkel
 2. In het volgende scherm vult u uw naam in zoals vermeld op uw debetkaart, uw volledige kaartnummer (17 cijfers) en de vervaldatum van uw kaart. Al deze gegevens vindt u op uw debetkaart.
 3. Nadat u bevestigt, verschijnt het identificatiescherm. Hier vult u de code van 8 cijfers in die u via uw Digipass genereert. De verschillende stappen die u hiervoor moet volgen staan duidelijk uitgelegd op het scherm.
  Hebt u geen Digipass?
  Ga dan langs in een Beobank-agentschap in uw buurt. Anders zult u geen aankopen kunnen doen op sites via de Bancontact functie van uw debetkaart.
 4. Na een laatste bevestiging weet u of de betaling is aanvaard en keert u automatisch terug naar de website van de handelaar.

Om een betaling te doen via de Maestro functie van uw debetkaart

 1. Na het afronden van uw aankoop klikt u op het Maestro-logo op het betaalscherm van de webwinkel
 2. In het volgende scherm vult u uw naam in zoals vermeld op uw debetkaart, uw volledige kaartnummer (17 cijfers) en de vervaldatum van uw kaart. Al deze gegevens vindt u op uw debetkaart. Het veld voor de kaartverificatiecode is niet noodzakelijk en laat u dus gewoon leeg.
 3. Na bevestiging krijgt u een sms met een unieke identificatiecode op het gsm-nummer dat u ons gegeven hebt. Indien u een Digipass hebt, kunt u ook een code genereren aan de hand van uw Digipass.
  Hebt u geen Digipass en hebt u ons uw gsm-nummer niet doorgegeven?
  Ga dan langs in een Beobank-agentschap in uw buurt om uw gegevens up te daten. Of bel 02 626 50 50, van maandag tot vrijdag van 8 tot 20u en op zaterdag van 9 tot 12u30. Anders zult u geen aankopen kunnen doen op sites die gecertifieerd zijn door Mastercard SecureCode.
 4. Deze code geeft u in op het ‘Mastercard SecureCode’ scherm dat intussen verschenen is. Indien u gebruik maakt van Beobank Online, zult u uw Beobank Online wachtwoord moeten invullen bovenop de identificatiecode die u via sms ontvangen hebt.
  Mocht u dit wachtwoord niet meer kennen, dan kunt u uw wachtwoord hier resetten, of via uw agentschap.
 5. Na een laatste bevestiging weet u of de betaling is aanvaard en keert u automatisch terug naar de website van de handelaar.

Uw voordelen

 • Internationaal erkend: Verified by Visa/Mastercard SecureCode is de standaard voor de beveiliging van internetaankopen.
 • Veilig: u bent beschermd door een unieke identificatiecode die u alleen kent.
 • Gebruiksvriendelijk: het is naadloos geïntegreerd in het betaalproces van de deelnemende internetwinkels.
 • Gratis: voor deze online diensten hoeven de houders van een Beobank kaart niets te betalen.