Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

“Het persoonlijk contact is voor mij een reden om Beobank-klant te blijven”

 Alexander Parmentier vertelt over zijn ervaringen met Beobank

Hoe komen Beobank-klanten het liefst in contact met de bank? Digitaal, telefonisch of persoonlijk?

Bij Beobank geloven we dat elke klant verschillende behoeften heeft, die kunnen variëren naargelang het project of de situatie. Wij moedigen onze klanten dan ook aan om het communicatiekanaal te kiezen dat het best bij hen past op dat moment, of dat nu digitaal of persoonlijk is. Wij gingen in gesprek met Alexander Parmentier (34), hij is al zo goed als zijn hele leven klant bij het Beobank-filiaal in Brugge. Voor hem is het persoonlijke contact dat hij heeft met zijn adviseur een belangrijke reden dat die relatie al zo lang duurt, zegt hij.

Is het gemakkelijk om met Beobank in contact te komen?

“Absoluut, ik heb mijn vaste adviseur bij de bank, dat is Björn en wanneer ik bel krijg ik hem altijd meteen aan de lijn. Tenzij hij op verlof is, natuurlijk (lacht). Het is fijn om op voorhand te weten dat je niet een half uur naar een wachtmuziekje zult moeten luisteren of dat je gaat doorverbonden worden naar een of ander callcenter, waar de andere persoon aan de lijn waarschijnlijk helemaal niet weet wie je bent.”

Welke tools gebruikt u nog om met Beobank in contact te komen?

“De meest courante tool is natuurlijk de app, die gebruik ik om mijn dagelijkse bankzaken te regelen en overschrijvingen en dergelijke te doen. Als er echt iets dringend is, dan bel ik naar Björn. En heel af en toe maak ik ook nog wel eens een afspraak om persoonlijk langs te gaan op het kantoor. Al is dat wel minder dan vroeger, omdat je veel zaken zelf kunt doen.”

Waarvoor gaat u dan nog langs?

“Wel, ik heb onlangs bijvoorbeeld een huis gekocht. Het regelen van de bijhorende hypotheek, dat is bijvoorbeeld iets dat ik graag face to face met mijn adviseur bespreek. Ik zie mezelf dat niet in een app doen. Ik heb recent ook nog een paar beleggingsproducten gekocht voor mijn twee petekindjes. Ook dat was iets dat ik graag eerst even persoonlijk bespreek, zodat mijn Beobank-adviseur mij correct kan adviseren.”  

Bent u tevreden met de tools van Beobank?

“Ja, toch wel. De app bijvoorbeeld werkt heel gebruiksvriendelijk, is heel functioneel en biedt eigenlijk alles wat ik nodig heb. Tegenwoordig doe ik ongeveer al mijn overschrijvingen met de telefoon. Soms gebruik ik ook nog wel eens de PC, als ik een domiciliëring moet aanpassen of zo. Dan is het wel handig om een groot scherm te hebben. Het voordeel is ook dat je geen “bakje” meer moet gebruiken om in te loggen. Dat was wel een beetje vervelend vroeger, met Itsme werkt dat nu veel handiger. Voor grotere dossiers, zoals bijvoorbeeld het afhandelen van een hypotheek, ga ik liever langs bij mijn Beobank kantoor”

Is dat persoonlijke contact een reden voor u om klant te blijven bij Beobank?

“Voor mij wel, ja. Ik zal eerlijk zijn: voor mijn hypotheek ben ik ook bij andere banken langs geweest. Ik was heel blij dat Beobank mij uiteindelijk een mooi tarief kon voorstellen, want ik zag er eigenlijk een beetje tegenop om van bank te veranderen. Net omdat ik hen goed ken en zij mij.”

Interview gerealiseerd in het kader van de Branding campagne, op vrijdag 5/5/2023.

Hoe kunnen we u helpen?