Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Welke kosten vermeldt het rekeninguittreksel van je kredietkaart? We leggen het je haarfijn uit.

 Met welke kosten gaat het gebruik van je kredietkaart gepaard?

Uitgaven, kosten bij betalingen of geldafhalingen, wisselkosten: dit zit er achter de bedragen op het rekeninguittreksel van je kredietkaart.

Tijdens je vakantie of je verblijf in het buitenland, heb je waarschijnlijk gemerkt hoe handig je Visa- of Mastercard-kredietkaart was om je aankopen in winkels, hotels, cultuurplaatsen of restaurants te betalen. De kaart wordt door miljoenen bedrijven in de hele wereld aanvaard – op enkele zeldzame uitzonderingen na (Noord-Korea, Iran, Soedan en Syrië). Bovendien kun je er ook geld mee afhalen bij een geldautomaat.

Welke kosten brengen de betalingen met zich mee?

Op je rekeninguittreksel vind je natuurlijk een overzicht van al je uitgaven. Het bedrag van het krediet dat je wordt toegekend, is gebaseerd op je noden en je financiële situatie. Je hoeft dus niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Houd er echter wel rekening mee dat er in bepaalde gevallen kosten verbonden zijn aan de betalingen die je doet met je kredietkaart:

  • Als je binnen de eurozone betaalt met je kredietkaart, worden geen kosten aangerekend op de transactie, ongeacht de aard van je aankoop.
  • In de rest van Europa of de wereld wordt 2,10% toegevoegd aan het bedrag dat je met je Visa of Mastercard betaalt.
  • Voor aankopen buiten de eurozone die je in euro's hebt betaald, kunnen de wisselkosten hoger zijn dan verwacht. Meestal is het de handelaar die de wisselkoers bepaalt en vaak ligt die hoger dan de door de bank vastgestelde koers.

Welke kosten brengen geldafhalingen met zich mee?

Ook voor geldopnames aan een geldautomaat worden kosten in rekening gebracht:

  • 2,5% van het opgenomen bedrag, met een minimum van 5 euro en een maximum van 15 euro. Als het saldo op de rekening van je Beobank-kredietkaart echter gelijk is aan of hoger is dan het opgevraagde bedrag, worden er geen extra kosten in rekening gebracht, afgezien van eventuele wisselkosten.
  • Als je geld hebt opgenomen op een andere plaats dan een bankkantoor (luchthaven, winkelcentrum, enz.), betaal je mogelijk een extra vergoeding voor het gebruik van de geldautomaat alleen (aangegeven vóór de opnametransactie).

Visa, Mastercard, reiskredietkaarten... Beobank biedt verschillende soorten kredietkaarten aan, elk met zijn eigen voordelen. Je vindt een overzicht hier.

Opgelet, geld lenen kost ook geld.

Kredietlijn voor onbepaalde duur, onder voorbehoud van goedkeuring van je aanvraag en wederzijds akkoord.

Hoe kunnen we u helpen?