Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Kies de juiste financiering voor uw renovatie

beobank

Let op, geld lenen kost ook geld

 

Om de renovatie van uw vastgoed te financieren hebt u de keuze uit diverse kredietmogelijkheden. Kijk vooral naar de aard van de werken, het bedrag dat u wenst te lenen en de duur van de lening om uw ideale kredietformule te bepalen.

Renovatiekrediet*

De naam van deze kredietformule wijst er al op dat ze bedoeld is voor aanpassings- of renovatiewerken aan vastgoed. De looptijd hangt af van het ontleende bedrag en bedraagt maximaal 120 maanden.
Het betreft een flexibele lening op afbetaling die sneller en gemakkelijker wordt toegekend dan een hypotheeklening, met minimale dossierkosten. De bank vraagt u geen waarborg, maar u moet een gedeelte van het ontleende bedrag rechtvaardigen aan de hand van facturen of een ondertekende bestelbon. De rentevoeten liggen meestal wat hoger dan bij een hypotheeklening (dat is nu eenmaal de prijs die u moet betalen voor meer flexibiliteit), maar aanzienlijk lager dan bij een klassieke lening op afbetaling.

De hypotheeklening

Bij dit type lening gaat het om grotere bedragen en een langere terugbetalingstermijn, bijvoorbeeld voor een zeer grondige renovatie, verbouwing of uitbreiding van uw woning. Dit is de formule die u de laagste rentevoeten biedt. Maar hou ook rekening met de kosten voor de notaris en de hypotheekakte, de schuldsaldoverzekering en een minder grote flexibiliteit.

Heropname van hypotheeklening

Stel dat u jaren geleden voor het betrokken vastgoed een hypotheeklening bent aangegaan en dat u dus al een gedeelte van die lening hebt terugbetaald. Het is dan vaak mogelijk om binnen dezelfde lening een zogeheten “heropname” te doen. Met andere woorden: u leent opnieuw het gedeelte van het kapitaal dat u al hebt terugbetaald, volledig of gedeeltelijk. Voordeel: u hoeft geen nieuwe lening af te sluiten en vermijdt dus notaris- en beheerkosten. Nadeel: de operatie is alleen mogelijk bij de bank die u de oorspronkelijke lening heeft toegestaan.

Goed om te weten: Als u nu een lening aangaat, geniet u ongetwijfeld een gunstigere rentevoet dan toen u jaren geleden uw hypotheeklening hebt afgesloten. De rentevoeten kunnen momenteel immers nauwelijks nog lager. Misschien is de tijd rijp om uw hele hypotheeklening te herfinancieren tegen een lagere rentevoet, inclusief het bedrag dat u nodig hebt voor uw verbouwing …

Energie- of ecokrediet*

Als de werken die u laat uitvoeren bedoeld zijn om energie te besparen, dan biedt deze formule u interessantere voorwaarden. In ruil moet u wel het grootste gedeelte van het ontleende bedrag herinvesteren (uw facturen dienen als bewijs) in een nieuwe condensatieketel, een zonneboiler, nieuwe ramen, thermostaatkranen, zonnepanelen, een groendak, enz.

 

Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.

Hoe kunnen we u helpen?