Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

Waarom kredieten hergroeperen?

Voeg al uw leningen samen tot één enkel krediet, want zo bewaart u het overzicht en spreidt u uw terugbetalingen over een langere periode.

De 10 veelgestelde vragen over krediet.

Ontdek de antwoorden

Betaalt u verschillende kredieten terug aan diverse financiële instellingen? Dan kan het een goed idee zijn om ze allemaal bij één enkele instelling samen te voegen.

Een krediet is een interessant instrument om de betaling te spreiden als u een groot project wilt verwezenlijken of uw dagelijks comfort verbeteren. Maar soms groeien de kredieten u boven het hoofd … Denk aan het krediet op uw Visa-kaart, de lening om uw badkamer te renoveren en de aflossingen voor uw pc of tv. Bij elk krediet hoort een andere rentevoet, een verschillende looptijd en soms ook een andere financiële instelling. Waarom zou u ze niet op één plaats samenbrengen?

Wat is krediethergroepering?

Bij een krediethergroepering of kredietovername worden verscheidene kredieten samengevoegd tot één enkele lening. Als kredietnemer maakt u het uzelf gemakkelijk door uw kredieten te hergroeperen. Want als u veel verschillende leningen moet afbetalen, soms voor kleine bedragen, verliest u het overzicht. Bovendien kunnen de maandelijkse bedragen uiteindelijk flink oplopen. Sommige mensen weten nog nauwelijks waarvoor ze elke maand betalen, het wordt een soort gewoonte.

Waarom zou u uw kredieten hergroeperen?

Al uw leningen samenbrengen in één enkel krediet biedt u nog een belangrijk voordeel: maandelijks betaalt u een kleiner bedrag terug, omdat u de terugbetaling over een langere periode spreidt. Daar staat natuurlijk tegenover dat u aan het einde van de rit meer interesten hebt betaald. Door uw kredieten te hergroeperen, krijgt u ook te maken met minder gesprekspartners. U hebt nog één enkele contactpersoon en u betaalt één maandelijkse aflossing.

Wanneer en hoe uw kredieten hergroeperen?

U kunt op elk ogenblik een bank zoals Beobank vragen om uw kredieten te hergroeperen. Iedereen kan dit aanvragen op basis van enkele voorwaarden. De aanvrager moet minstens 18 zijn, in België zijn verblijfplaats te hebben, regelmatige inkomsten ontvangen en niet op de lijst van wanbetalers van de Nationale Bank van België staan. Neem contact met ons op en maak een afspraak. Een adviseur opent na een gesprek uw dossier. Uw aanvraag wordt onderzocht en als ze wordt aanvaard, ontvangt u het geld bij de ondertekening van het contract. Al uw lopende eerdere kredieten worden dan verrekend en u betaalt nog slechts één bedrag per maand terug. Eén enkele aflossing, één enkele gesprekspartner, één enkele rentevoet.

Wilt u meer weten over krediethergroepering?

Ontdek al onze kredietoplossingen

Meer weten

LET OP, GELD LENEN KOST OOK GELD.

Lening op afbetaling, onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier.

Hoe kunnen we u helpen?