Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

10 boeken voor een inspirerende zomer!

Vind HET boek dat u inspireert!

Eindelijk vakantie! Het ideale moment om je leesachterstand in te halen … Maar wat zijn de beste managementboeken? Ontdek welke volgens ons niet mogen ontbreken in je bagage!

Voor een leerrijke zomer …

 1. “De lean startup: hoe voortdurend innoveren tot een succesvolle business leidt” van Eric Ries: Met dit boek kreeg het begrip lean startup een ruime verspreiding. Het zet de basisprincipes om een bedrijf op te richten opnieuw op een rijtje en wijst op het belang van meten, aanpassen, opnieuw testen en lanceren. Een must read voor al wie ideeën heeft voor een start-up!

 2. “Begin met het waarom” van Simon Sinek: Waarom? Om met een frisse nieuwe blik te kijken naar je werk, marketing en zakendoen in het algemeen. Geïllustreerd met talrijke voorbeelden. Geef de voorkeur aan de Engelse versie: “Start with Why”.

 3. “The Iris book 1982-2015” van Pierre De Muelenaere: Een van de mooiste Belgische ondernemersverhalen, verteld in de vorm van een ondernemersgids. Fundamentele begrippen, anekdotes en tips, uit de praktijk van het bedrijf IRIS.

 4. “Rework: minder is meer” van Jason Fried: “Een echt no-nonsense boek voor deze tijd”, zegt de uitgever. Geschreven in een glasheldere stijl. Dit boek zet de traditionele opvattingen over een bedrijf helemaal op hun kop!

 5. “Reinventing Organizations” van Frédéric Laloux: Een ophefmakend managementboek! Hoe kan de opkomst van nieuwe organisatievormen leiden tot een diepere voldoening bij individuele medewerkers en van de hele organisatie?

 6. “Zero to One, creëer de toekomst” van Peter Thiel: Wil je weten hoe je een revolutionair bedrijf opricht en de concurrentie het nakijken geeft? Verdiep je dan in dit boek van de medeoprichter van PayPal!

Voor een zomer waarin je nieuwe wegen verkent …

 1. “Freakonomics” van Steven D. Levitt en Stephen J. Dubner: In dit originele, nietsontziende werk combineren de auteurs (een journalist en een hoogleraar) economie en sociologie. Zij dagen je uit om samen met hen onbegane paden te bewandelen …

 2. “Triggers” van Marshall Goldsmith: Wil je weten hoe je de persoon wordt die je altijd al had willen zijn? Dompel je dan onder in de adviezen van een van de beste leiderschaps- en managementcoaches. Om te veranderen moet je de hefbomen gebruiken waarover je zelf beschikt. Wil je een uitstekend voorbeeld van zo’n hefboom? Dan moet je dit boek lezen!

 3. “Shop Class as Soul Craft” van Matthew B. Crawford: Filosofie is nooit veraf in dit briljante verhaal over de waarde van handenarbeid. De auteur heeft zelf ondervonden hoe artificieel de scheiding tussen kenniswerk en handenarbeid is. Het boek helpt ons nadenken over de sleutels tot succes …

Voor een zomer waarin je je persoonlijk ontwikkelt …

 1. “De zeven eigenschappen van effectief leiderschap” van Stephen R. Covey [in het Nederlands, Engels en Frans]: Een klassieker bij uitstek. Dit werk uit 1989 zet de zeven principes op een rij die je kunnen helpen om je projecten efficiënt tot een goed einde te brengen, zowel professioneel als privé. Tijdloos advies en aanraders die je dagelijks leven helemaal veranderen als je ze tot gewoonten maakt …

Wie leest, leeft in het volle licht” door Michel Saint-Denis

Om inspiratie op te doen bij de meesters …

 

…Steve Jobs, Bill Gates, Richard Branson, Jeff Bezos of Elon Musk: in hun biografieën of in de managementboeken van hun hand valt er altijd wel iets te rapen …

 • “Steve Jobs” van Walter Isaacson
 • “Elon Musk: hoe de topman van SpaceX en Tesla onze toekomst vormgeeft” van Ashlee Vance
 • “One Click, de opkomst van Amazon” van Richard Brandt
 • “Richard Branson door Richard Branson”, autobiografie

 

Hoe kunnen we u helpen?