Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

4 goede redenen om BOB te zijn of je auto aan BOB toe te vertrouwen

Waarom zou jij die feestavond BOB zijn?

Een verjaardag, fuif, afterworkparty, … Vergeet nooit om een BOB aan te duiden. Een chauffeur die het bij alcoholvrije drankjes houdt en iedereen veilig naar huis brengt.

De slogans van de BOB-campagnes klinken ons bekend in de oren: “BOB, altijd nul op” of “BOB en trots erop” of nog “’t Is feest als BOB nuchter rijdt”. Want waarom zou je risico’s nemen? Duid gewoon op voorhand een BOB aan, een verantwoordelijke chauffeur die geen alcohol drinkt en iedereen veilig thuisbrengt. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) kreeg het idee in 1995 en 24 jaar later is BOB een internationaal merk. Maar waarom is het zo “cool” om tijdens een fuif, verjaardagsfeestje of drink onder collega’s BOB te zijn? Omdat er veel voordelen aan vasthangen, zelfs onvermoede.

Verantwoordelijkheid en vertrouwen


Een BOB aanduiden of zelf BOB zijn, betekent dat iemand in het gezelschap het vertrouwen van alle anderen geniet. Een BOB is iemand op wie je kunt rekenen om veilig thuis te geraken. Er rust wel degelijk een zware verantwoordelijk op de schouders van een BOB. Want stel je voor dat die zijn belofte breekt en toch één of meer glazen drinkt? Hoe geraken de anderen dan thuis? Wat een ontgoocheling! Is er iets ergers dan niet op je vrienden kunnen rekenen?

Ook een avond zonder alcohol kan best leuk zijn


Als het over de alcoholconsumptie per hoofd van de bevolking gaat, zit België vaak in de kopgroep. Alcohol drinken (en zelfs na “een paar glaasjes” nog achter het stuur plaatsnemen) is in ons land een taaie gewoonte. Dat alcohol op termijn slecht is voor onze gezondheid staat nochtans als een paal boven water. Het risico op allerlei kankers, hart- en vaatziekten, levercirrose, mentale aandoeningen, … stijgt er sterk door. Een avondje water drinken kan ons dus alleen maar goed doen.

Minder ongevallen


Toen het BIVV in 1995 de eerste keer met de BOB-campagne uitpakte, was het vooral de bedoeling om het aantal ongevallen te verminderen. Wie met meer dan het toegelaten alcoholpercentage in het bloed rondrijdt, heeft 40% meer kans op een ongeval. Ook dit jaar gebeuren er elke dag nog 11 ongevallen waar een bestuurder onder invloed bij betrokken is. Een BOB vermijdt dat risico, iedereen geraakt veilig thuis en houdt fijne herinneringen over aan het feestje.

De verzekering beloont BOB, ook bij schade

Wist u dat verschillende verzekeraars een burgelijke-aansprakelijkheidsverzekering met extra BOB BA-waarborg aanbieden? Ontdek hier de verzekeringsoplossingen van Beobank.

 

 

Samengevat

  • Een BOB aanstellen of zelf BOB zijn: alleen maar voordelen

  • BOB, een kwestie van verantwoordelijkheidszin en vertrouwen

  • Een keer geen alcohol drinken doet alleen maar goed

  • Je verzekering beloont je in sommige gevallen voor je verantwoordelijk rijgedrag. Bekijk eerst de algemene voorwaarden van uw  verzekering.

     

Hoe kunnen we u helpen?