Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

9 tips om de juiste autoverzekering te kiezen

 De perfecte autoverzekering kiezen

De kleur, de opties en de motoraandrijving zijn gekozen. Gefeliciteerd, uw nieuwe droomauto is besteld! Nu is het tijd om te zorgen voor de perfecte bescherming: een passende autoverzekering. Hoe pakt u dat aan? Met deze negen tips verzekert u zich correct en kiest u de autoverzekering die aansluit bij uw behoeften. 

 

1) Kies de juiste dekking

Risico's variëren per auto, dus is het essentieel om de juiste dekking te kiezen die bij uw wagen past. Zo vereist een recentelijk aangekochte wagen over het algemeen een uitgebreidere dekking dan een ouder model. Stem de dekking van uw auto af op de waarde (luxeauto versus standaardwagen) en de leeftijd van uw wagen. 

Hoever moet u gaan in het verzekeren van risico's? Dat is een belangrijk punt dat ook de hoogte van de premie bepaalt. Een Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) is verplicht. Deze dekking zorgt ervoor dat u niet financieel verantwoordelijk gesteld wordt voor de materiële en lichamelijke schade die u aan derden kan toebrengen. Opgelet! Niet alle BA-verzekeringen zijn identiek; sommige verzekeraars nemen extra diensten op in het standaardpakket: het slepen van uw wagen kan bijvoorbeeld inbegrepen zijn. 

De Mini Omnium biedt aanzienlijk meer dekking. Het dekt vaak schade bij (een poging tot) diefstal, brand, glasbreuk, botsing met een dier, alsook schade door storm, overstroming, hagel, enzovoort. Soms kan u zelfs verder gaan en uzelf verzekeren tegen het totale verlies van uw auto als gevolg van een ongeval. 

Tot slot, de Full Omniumverzekering is verreweg de meest complete formule. Naast de BA en de Mini Omnium, dekt de Full Omnium ook uw eigen schade en vandalisme. Als u dus een ongeluk veroorzaakt zonder derde partij of als u zelf verantwoordelijk bent voor het ongeval, zal uw verzekering ingrijpen! Ga na welke dekking het best bij u past.

 

2) Vergelijk regelmatig de aanbiedingen op de autoverzekeringsmarkt

Net als bij uw elektriciteits- en telecomrekeningen kan het nuttig zijn om regelmatig aanbiedingen op de autoverzekeringsmarkt te vergelijken. U kan vrijblijvend de Beobank Autoverzekering van ACM Belgium NV2  simuleren (online via de digitale simulatie of in een kantoor).

 

3) Betaal maandelijks uw premie zonder extra kosten

Kies ervoor uw polis maandelijks te betalen. Bij Beobank betaalt u geen extra kosten voor een maandelijkse splitsing van uw autoverzekeringspremie. Dat geeft u de flexibiliteit om uw budget maandelijks in evenwicht te houden.

 

4) Elektrisch of hybride: biedt uw verzekeringsmaatschappij gunstige voorwaarden? 

Kies voor milieuvriendelijkheid en bespaar op uw premie. Met de Beobank Autoverzekering profiteert u automatisch van 20% korting bij het verzekeren van een hybride of elektrische auto. 

 

5) Ga na hoeveel compensatie u krijgt in geval van 'totaal verlies' van uw wagen

Overweeg de optie 'nieuwwaarde' om de vervangingswaarde van uw auto te ontvangen bij totaal verlies. Dat betekent dat u gedurende 48 of 60 maanden, afhankelijk van uw keuze, in geval van totaal verlies de vervangingswaarde van uw wagen terugkrijgt. 

 

6) Goede chauffeur? Gefeliciteerd, u hebt een voordeel!

Beloont uw verzekeraar u voor uw goed rijgedrag? Geniet u van een Bonus/Malus -3? Beobank geeft u bij een Bonus/Malus -3 automatisch een Joker*. Bij de formule Full Omnium ontvangt u er zelfs twee! Zo kunt u uw Bonus/Malus op -3 behouden. Want ook al bent u een voorzichtige chauffeur, het onverwachte zit in een klein hoekje!

 

7) Vertrekt u binnenkort op (ski)reis? Ook verzekerd dankzij de "niet standaard uitrusting."

Met een (ski)vakantie op de planning, kan het interessant zijn om na te gaan of uw verzekering de extra uitrusting verzekert. Zo dekt u vaste onderdelen (tot € 1000) die integraal deel uitmaken van het voertuig**. Hierbij gaat het over een dakkoffer, een dakdrager, een fietsenrek...

 

8) Verkoopt u uw oude wagen?

Controleer of uw oude wagen verzekerd blijft tot hij verkocht is. Met de Beobank Autoverzekering1 blijft uw oude auto maximaal 60 dagen verzekerd na ontvangst van uw nieuwe. Zo heeft u voldoende tijd om deze te verkopen of te verplaatsen, zonder extra verzekeringsstress. 

 

9) Ga na of u uw autoschade (online) kan aangeven

Altijd handig dat uw verzekeringsmaatschappij een efficiënte opvolging biedt bij schade. Bij Beobank zijn er verschillende mogelijkheden om schade te melden: U kan het schadegeval online melden via Beobank Online of via Beobank Mobile. Na een paar vragen over de aard van de schade te beantwoorden, wordt uw claim opgeslagen en kan u die nadien makkelijk wijzigen en opvolgen. Een schadeaangifte kan ook telefonisch of schriftelijk gebeuren. In dat laatste geval zal uw contactpersoon uw verklaring registreren en u door de volgende stappen loodsen. 

 

 

Raadpleeg eerst het informatiedocument van de Beobank Autoverzekering voor meer informatie over uitsluitingen, beperkingen, eigen risico's en voorwaarden alvorens de verzekering te onderschrijven. 

 

Beobank Autoverzekering

Simulatie autoverzekering

*Met een Joker heeft een schadegeval in fout geen impact op uw Bonus-malusgraad. In de formule Full Omnium (dankzij Joker+) geldt dit voor tweeschadegevallen.

**Bij Beobank gaat het om vaste onderdelen die niet opgenomen zijn in de catalogus van de fabrikant. 

1De Beobank Autoverzekering is een product van ACM Belgium NV, verdeeld door Beobank NV/SA, als verbonden verzekeringsagent van ACM Belgium NV. 

Deze verzekering is onderschreven bij ACM Belgium NV, verzekeringsonderneming naar Belgisch recht en handelend onder de naam ACM Insurance. Maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel - RPR Brussel 0428.438.211 - IBAN: BE43 3101 9596 0601 - BIC: BBRUBRBB - Tel.: + 32 (2) 673 80 30 - E-mail: relations@acm.be - Website: www.acm.be. Toegelaten onder codenummer 0964 voor de takken 1a, 2, 3, 8, 9, 10a, 13, 16, 17 en onderworpen aan het toezicht van de NBB (Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel, www.nbb.be en de Autoriteit voor financiële diensten en markten (FSMA), Congresstraat 12-14, 1000 Brussel, www.fsma.be).

Beobank NV/SA | Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel | BTW BE 0401­.517­.147 | RPR Brussel | IBAN BE77 9545 4622 6142 | BIC CTBKBEBX

Hoe kunnen we u helpen?