Voor een betere surfervaring, gelieve een andere compatibele browser te gebruiken zoals Firefox of Google Chrome

9 tips om de juiste autoverzekering te kiezen

 De perfecte autoverzekering kiezen

De kleur, de opties en de motoraandrijving zijn gekozen, kortom uw nieuwe droomauto is besteld... Nu is het tijd om de best passende autoverzekering af te sluiten. Hoe pakt u dat aan? Hier volgen negen tips om u correct te verzekeren en de meest geschikte autoverzekering voor uw situatie te kiezen.

 

1) Kies de juiste dekking

Risico's kunnen per auto verschillen, vandaar het belang om voor de juiste dekking voor uw wagen te kiezen. Een meer recente wagen vereist over het algemeen een meer uitgebreide dekking dan een ouder model. Die redenering is bijvoorbeeld dezelfde voor een luxeauto als voor een standaardwagen. Het is daarom een goed idee om de dekking aan te passen aan de waarde en de leeftijd van uw auto. 

Hoever moet u gaan in het verzekeren van risico's? Dat is een belangrijk punt die ook de hoogte van de premie bepaalt. Een Burgerlijke Aansprakelijkheid (BA) is sowieso verplicht, op die manier wordt u niet verantwoordelijk gesteld voor alle materiële en lichamelijke schade die u aan derden toebrengt. Opgelet! Niet alle BA-verzekeringen zijn identiek; sommige verzekeraars nemen extra diensten op in het standaardpakket: het slepen van uw wagen kan bijvoorbeeld inbegrepen zijn. 

De Mini Omnium biedt aanzienlijk meer dekking. Het dekt vaak schade bij (een poging tot) diefstal, brand, gasbreuk, botsing met een dier, alsook schade door storm, overstroming, hagel, enzovoort. Soms kan u zelfs verder gaan en uzelf verzekeren tegen het totale verlies van uw auto als gevolg van een ongeval. 

Tot slot, de Full Omniumverzekering is verreweg de meest complete formule. Naast de BA en de Mini Omnium, dekt de Full Omnium ook uw eigen schade, vandalisme en bevat het Maxi Bijstand. Als u dus een ongeluk krijgt zonder derde partij of als u zelf in gebreke blijft, zal uw verzekering ingrijpen! Ga na welke dekking het best bij u past

 

2) Elektrisch of hybride: biedt uw verzekeringsmaatschappij u gunstige voorwaarden? 

Een elektrische of hybride wagen is niet alleen milieuvriendelijker, maar u kunt er ook mee besparen op uw premie. Met de Beobank Autoverzekering van ACM Belgium NV1 kunt u automatisch profiteren van 20% korting als u een hybride of elektrische auto verzekert... Een positieve ecologische en economische impact! 

 

3) Verkoopt u uw oude wagen? 

Uw nieuwe wagen is aangekomen, maar uw oude is nog niet verkocht? Om problemen te voorkomen controleert u best of uw oude wagen verzekerd blijft tot hij wordt verkocht. Met de Beobank Autoverzekering blijft uw oude auto maximaal 60 dagen verzekerd. Zo kunt u de nodige stappen ondernemen om die te verkopen of te verplaatsen, zonder de extra stress gekoppeld aan de verzekering. 

 

4) Betaal uw premie maandelijks zonder extra kosten

Veel polishouders kiezen ervoor hun premie maandelijks te betalen. Bij Beobank betaalt u geen extra kosten voor een maandelijkse splitsing van uw autoverzekeringspremie. Dat betekent dat u op de jaarlijkse vervaldag geen grote overschrijving hoeft te doen en dat u uw budget maandelijks in evenwicht kan houden. 

 

5) Ga na hoeveel compensatie u krijgt in geval van totaal verlies

Investeren in een nieuwe wagen vergt een aanzienlijk bedrag. Bij sommige formules kunt u kiezen voor een interessante optie: 'nieuwwaarde'. Dat betekent dat u gedurende 48 of 60 maanden, afhankelijk van uw keuze, in geval van totaal verlies de vervangingswaarde van uw wagen terugkrijgt. Van 12/01/2023 tot 28/02/2023 kunt u deze optie aanvragen bij Beobank, wanneer u een Full Omniumverzekering afsluit in een Beobank kantoor voor een nieuwe wagen. 

 

6) U bent BOB. Bent u verzekerd? 

Controleer of uw aansprakelijkheidsverzekering BOB-aansprakelijkheid dekt. Dat kan schade aan een andere wagen compenseren, als u het als BOB bestuurt. De formules Mini Omnium, Mini Omnium Plus en Full Omnium omvatten soms een BOB DAMAGE-dekking. Die garantie dekt uw auto als het wordt bestuurd door een BOB. Dankzij deze dekking kunt u met een gerust hart bobberen!

 

7) Goede chauffeur? Gefeliciteerd, u hebt een voordeel!

U bent een veilige chauffeur. Beloont uw verzekeraar u voor uw goed rijgedrag? Geniet u van een Bonus/Malus -3? Wij geven u automatisch een Joker. Bij de formule Full Omnium zelfs twee! Zo kunt u uw Bonus/Malus op -3 behouden. Want ook al bent u een voorzichtige chauffeur, het onverwachte zit in een klein hoekje! 

 

8) Wat in geval van een ongeluk? 

Zorg ervoor dat uw verzekeringsmaatschappij u een efficiënte opvolging biedt. Bij Beobank zijn er twee mogelijkheden voor opvolging bij een schadegeval. U kunt het schadegeval online melden via Beobank Online of via de Beobank Mobile App. Daar beantwoordt u een paar vragen over de aard van de schade. Uw claim wordt opgeslagen en kan gemakkelijk worden gewijzigd. De claim kan ook telefonisch of schriftelijk worden ingediend. In dat geval zal uw contactpersoon uw verklaring registreren en u door de volgende stappen loodsen. 

 

9) Simuleer uw premie op onze website of in uw kantoor

Net als bij uw elektriciteits- en telecomrekeningen kan het nuttig zijn om regelmatig aanbiedingen op de autoverzekeringsmarkt te vergelijken. Bij Beobank kunt u vrijblijvend een autoverzekering simuleren. Weet u welke verzekeringsformule voor u geschikt is en beheert u liever alles zelf? Doe dan een digitale simulatie. Als u advies nodig heeft, aarzel dan niet om een van onze kantoren te bezoeken. Onze adviseurs helpen u graag verder, zonder verplichtingen! 

 

Raadpleeg eerst het informatiedocument voor meer informatie over uitsluitingen, beperkingen, eigen risico's en voorwaarden. 

 

Beobank Autoverzekering

Maak een simulatie

1De Beobank Autoverzekering is een product van ACM Belgium NV, verdeeld door Beobank, als verbonden verzekeringsagent van ACM Insurance. 

Deze verzekering is onderschreven bij ACM Belgium NV, verzekeringsonderneming erkend onder de code 0964 - RPR Brussel 0428.438.211 en handelend onder de naam ACM Insurance. Maatschappelijke zetel: Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel. IBAN BE43 3101 9596 0601 - BIC BBRUBEBB.

Beobank NV/SA | Koning Albert II-laan 2, 1000 Brussel | BTW BE 0401­.517­.147 | RPR Brussel | IBAN BE77 9545 4622 6142 | BIC CTBKBEBX

Hoe kunnen we u helpen?